De Vanligaste Skadorna i Padel [Och Hur du Undviker Dem]

Alla fysiska sporter innefattar skador. Faktum är att alla aktiviteter som innefattar fysisk aktivitet utgör en potentiell risk för skador. Givetvis är padel, eller padeltennis, inte annorlunda.

Padelskadorna, som i alla sporter, kan bli mycket frekventa och vara olika svåra. Det är sant att padel inte är en kontaktsport och lika aggressiv eller påfrestande som fotboll eller basket. Men trots detta är det inte helt ovanligt, och i vissa fall ganska vanligt att drabbas av en serie skador när du spelar padel.

Därför är det viktigt att veta vilka som är de vanligaste padelskadorn för att senare veta hur du kan förhindra dem och behandla dem för korrekt återhämtning.

Vanligaste padelskadorna

De vanligaste skadorna i padel är följande:

 • Axel 12%
 • Arm 1%
 • Armbåge 20%
 • Underarm 2%
 • Handled / hand 5%
 • Bäcken / höft 1%
 • Lår 7%
 • Knä 12%
 • Triceps 13%
 • Fotled 6%
 • Fot 1%
 • Huvud / hals 4%
 • Ryggzon 2%
 • Ländrygg 14%

Lite enklare sammanfattat kan man säga att de vanligaste skadorna i padel är:

 • Handledsskador
 • Tennisarmbåge
 • Knäskador
 • Vristskador

Skadorna kan delas in i olika kategorier:

Oavsiktlig

Detta är alla de skador som kan inträffa med vilket element som helst på banan, till exempel att du trampar på en boll, slår dig själv med racket, trampar snett, och så vidare. I dessa fall kommer spelaren som är fysiskt stark att kunna uthärda dessa olyckor utan stor risk för skada och ha lätt att återhämta sig. Men spelare som inte gör det, kommer att ha svårare att återhämta sig.

överbelastningsskador i padel

Detta inträffar när någon av våra leder, muskler eller ligament inte är förberedda för den belastning vi utsätter dem för, vilket leder till att vi överbelastar dem. Detta kan inträffa som ett resultat av att spela för länge, för aggressivt, eller för mycket på kort tid, vilket leder till stor påfrestning på muskler och leder.

Genom teknik

Teknikskador sker normalt när vi har en felaktig teknik när vi spelar. Detta är normalt sättet vi rör oss på planen och sättet som vi slår och använder racket.

Det är därför viktigt att lära sig hur man spelar och slår korrekt, med en bra teknik för att minimera risken för skador. Det tydligaste exemplet är det som förekommer hos spelare som lider av epikondylit, även känd som “tennisarmbåge“.

Otillräcklig förberedelse och uppvärming

Detta felaktig men vanligtvis bristfällig förberedelse och uppvärmning innan spel. Denna typ av skada kan undvikas med full uppvärmning som varar minst 5 minuter. Det är många som börjar spela utan uppvärmning vilket ökar risken för padelrelaterade skador drastiskt. Detta kan ofta leda till sträckningar eller muskelbristningar eftersom att musklerna inte är uppvärmda och lederna inte uppmjukade.

Dåliga väderförhållanden

När regn, kyla, värme eller fukt uppstår kan risken för skador öka. Ett exempel på detta är när du spelar padel när banan är våt eller att det regnar och vi halkar. Ta därför hänsyn till väderförhållandena och anpassa ditt spel därefter. Kanske är det bättre att inte spela för att undvika skador om inte förhållanden är tillräkligt bra.

Uttorkning eller dålig näring

Om vår kropp är i ett dåligt skick och vi börjar spela, till exempel utan att ha ätit eller har brist på hydrering, utsätts vi för kramper, muskeldrag eller trötthet som kan leda till skada.

Hur man förebygger skador i padel

Innan du börjar spela padeltennis kan det vara bra att ta hänsyn till dessa överväganden:

Gör en medicinsk undersökning

Det viktigaste är att garantera din hälsa, så det kan vara klokt att göra en medicinsk undersökning börja med en fullständig för att utesluta eventuell patologi eller problem som begränsar vår prestanda. Denna kontroll bör åtminstone omfatta ett fullständigt blodprov, ett stresstest och en omfattande undersökning.

Gör en ordentlig uppvärmning

Innan du spelar padel bör du genomföra en tillräcklig uppvärmning som gör att vi kan möta träningen eller efterföljande tävlingsmatch under bästa möjliga förhållanden. De viktigaste målen med uppvärmningen är:

 • Förbättra prestanda
 • Förhindra skador

Det rekommenderas också att du stretchar bra efter varje match och et kan även vara bra att ta en massage eller använda en massagepistol.

Se till att du är i optimalt skick innan du tränar eller spelar

Innan du börjar träna måste du vara i optimala förhållanden för att genomföra din träning, om inte, bör du ta hänsyn till din nuvarande situation och anpassa din träning till dina specifika förhållanden.

Innan du spelar ett krävande spel eller träning, ställ dig själv dessa frågor: Är jag okej? Har jag något obehag? Har jag fått tillräckligt med sömn och vila? Har min näring och hydrering varit korrekt?

Förbättra din kondition

För att njuta av Padel är det idealt att du har en god fysisk kondition, det vill säga en tillräcklig nivå av aerobt motstånd och en bra styrka i underkroppen. Bål och överkroppen som gör att du kan spela utan utseende av skador och obehag, en bra koordination, flexibilitet och stabilitet i dina leder skulle också vara idealisk.

I det här avsnittet bör det betonas att du bör försöka så mycket som möjligt att vara så nära din normalvikt som möjligt för att undvika överbelastning av dina leder och framtida skador, i denna mening är en rik, varierad och hälsosam kost en viktig aspekt tillsammans med träning.

Förbättra din teknik

Många av de skador som uppstår vid padel, särskilt i de övre kroppsdelarna beror på ett tekniskt skott och vissa specifika rörelser.  Om du verkligen vill njuta av denna sport i många år, bör du leta efter en bra tränare för att justera de tekniska felen som kan leda till skador på lång sikt.

Kort sagt, du bör ta hänsyn till alla dessa aspekter under hela året om du vill njuta av denna vackra sport i många år och utöva den på ett ansvarsfullt sätt.

Hur man undviker överbelastningsskador

En överbelastningsskada är i huvudsak när du tränar till din absoluta gräns, kanske om du spelade 3-4 timmar i rad eller spelade varje dag i 4-5 timmar intensivt.

Vilodagar är viktiga i alla sporter, för att möjliggöra påfyllning av energilager och ge tid för kroppen att återhämta sig.

De bästa idrottarna i världen använder 80/20 regeln. Det är här du tränar till din gräns endast 20% av tiden, och de återstående 80% av tiden är det låg intensitet.

 • Planera först hur länge du ska spela.
 • Förbered dig innan, med en bra kost.
 • Stretching.
 • Ta pauser.

För att undvika överbelastningsskador i padel måste du planera och förbereda hur länge du kommer att spela.

Tennisarmbåge tips

En stor del av alla padelskador är tennisarmbågsrelaterade. Ditt padelracket kan ha en stor effekt på din tennisarmbåge.

En förändring av padelracket kan påverka belastningen och belastningen på din arm.

 • Försök att lyssna på tränare och lära dig teknik så gott du kan.
 • Titta på videor och läs artiklar om hur du kan förbättra din teknik!
 • Små justeringar av din teknik kan ha stora fördelar för din fysiska hälsa.

Läs hur du undviker tennisarmbåge här och de bästa övningarna mot padelarmbåge i denna artikel.

För att undvika skador från dålig tekning bör du analysera ditt eget spel och se vilka skott som orsakar dig smärta. När du väl har identifierat detta kan du arbeta med en coach eller läsa online om hur du fixar den tekniken.

Hur man undviker padelskador orsakade av dålig kost

Om du spelar ett spel utan att äta ordentligt eller inte är tillräckligt hydratiserat kommer inte bara din prestation i matchen att vara dålig, utan också kramper är vanligare.

Trötthet kan leda till att du inte är lika medveten och mer sannolikt snubblar och orsakar skador.

Ta med tillräckligt med mat och vatten till en match, träningspass eller match du spelar i. Se till att om du tar med mat att äta medan du spelar, att den är lätt och lätt att äta, till exempel:

 • En banan
 • Torkad frukt

Sportbar

För att undvika dålig kostrelaterad padelskada måste du förbereda och planera dina måltider, ta med mat som är tillgänglig och lätt att konsumera under timmar av träning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!
Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!