Topp 9 Bästa Padelskor [Och Varför du Behöver Padelskor]

Oavsett vilken fysisk sport du utövar så är det ingen nyhet att skorna du har är av enorm betydelse. Inom sport har skor ett antal olika viktiga funktioner.

I denna artikel ska vi gå igenom varför du behöver padelskor, vad de fyller för syfte, och sedan gå igenom några av de bästa och mest populära padelskorna.

Varför behöver man padelskor?

Padelskor har, likt skor till de flesta andra fysiska sporter ett antal fördelar. Dessa är:

  • Komfort
  • Prestation
  • Fothälsa

Dessa kan brytas ned i ett antal andra fördelar såsom:

  • Balans – grepp/fotfäste -motverka halka, minimera risk för att trampa snett och stuka anklarna
  • Fothälsa – fötterna får andas, minimera svett, minimera skavsår, vara bekväma att använda

Din fothälsa och säkerhet är absolut viktigast, men ett par bra skor kan även hjälpa dig att prestera bättre tack vare fördelarna ovan. Med hjälp av ett par bra padelskor kan du röra dig bättre och snabbare vilket hjälper dig fånga mer bollar och vara snabbare på plan.

Med det sagt är det utan tvekan värt att investera i ett par bra padelskor.

Vad bör du tänka på när du köper padelskor?

Det finns ett antal saker du behöver ha i åtanke när du köper padelskor, och många av dem kan kopplas till ovan faktorer.

Först och främst vill du se till att de är bekväma och mjuka så att du inte får skavsår eller behöver avbryta spelet för att du får int i fötterna. Sedan är fotfästet och greppet extremt viktig i padel så att du får bra grepp och inte halkar. Här spelar sulan som skon har en roll.

Vidare är kvaliteten något som inte bör underskattas, precis som med de flesta produkter. Ett par skor kanske är billiga, men detta kan innebära att skorna får hål, eller ännu vanligare, att sulorna slits ner fort så att du ändå måste köpa nya snart igen. Med det sagt är sulan på padelskorna extremt viktigt. De flesta padelbanor idag använder sig av konstgräs. Saken med konstgräs är att det kan vara ganska halt. Därför, utan bra skor är risken för att halka ganska stor. Med det sagt är det väldigt vitkigt att ha rätt skor.

Fortsättningsvis vill du också se till att dina skor erbjuder god stabilitet vid sidorna, samtidigt dom de erbjuder dämpning mot stötar för att du inte ska få ont i fötterna.

Sulor på padelskor

Det finns ett antal olika sulor som är vanliga för padelskor. De vanligaste som man talar om är:

  • Omnisula
  • Blandad sula
  • Fiskbenssula

Kan man använda löparskor för padel?

Svaret på den frågan är ja, men det är dock inte att rekommendera. Löparskor erbjuder inte så bra sidostabilitet vilket innebär att det kan finnas en större risk att trampa snett om du använder dem när du spelar padel. Eftersom löparskor inte är designade för att vara optimala för de fotrörelser som padel innefattar är de inte ideala varken för grepp eller stabilitet. Därför vill du satsa på ett par padelskor som är gjorda för just padel.

Bästa padelskor


Wilson Rush Pro 3.5 | White/Black/Lime Pop

God explosivitet  Mycket god stabilitet

Rush Pro 3.5 har ett mycket gott rykte för högsta explosivitet och stabilitet samt en atletisk, avsmalnande design. Skorna erbjuder kraftfulla, aggressiva rörelser mot nätet enkelt tack vare dess 4D stödchassi, en bågkonstruktion i den vridbara yttersulan som genererar gott om lyft och vridkontroll. Skorna har ett övre “täcke” med minimalt lager vilket ger extra andningsförmåga. Detta gör den till en idealisk sko som blandar kraft och komfort för spelare som spelar aggressivt och gillar att attackera nätet.


Nike Court Air Zoom Vapor Cage 4 | Black/White

Unikt snörningssystem  God stabilitet

Detta är Nikes mest hållbara Vapor hittills. Nike court Air Zoom Vapor Cage 4 är en innovativ sko för att klara dina tuffaste matchningar – tack vare en uppdaterad design som ger flexibla, hållbara material.

Skorna har ett unikt snörningssystem som håller dina snören dolda för extra hållbarhet. Designen placerar flexibla, hållbara material precis där de behövs mest. Yttersulan lindas över mellansulan för hållbarhet.  Zoom Air Unit under din framfot skapar en fjädrande känsla för varje steg. En styv ram på sidan skapar en stabil känsla under rörelser från sida till sida.


Adidas Gamecourt Cloud White/Hazy Blue

Hög komfort  Högkvalitativa och långvariga skor

Denna sko är tillverkad med CloudFoam, Adiwear och Adituff-teknik. De är padelskor som motstår nötning, omger foten och mittfoten för att skydda dem mot drag. Gummisulan är extremt långvarig när den slits och dess innersula förbättrar dämpning, lätthet och komfort för ett mer smidigt och fast spel.


Babolat Movea 2021

Utvecklad med Michelin  Utmärkt grepp  Mycket god andningsförmåga och stabilitet

Detta är en bekväm, lätt sko med attraktiv design. Den har en “piggsula” som ger maximalt grepp och maximal stabilitet, perfekt för att hoppa på banan med maximal säkerhet. Skon använder Ortholite maximal andningsförmåga. Den är utformad i samarbete med Michelin för sulan.


Adidas Adizero Ubersonic 4

Extremt responsiv  God andningsförmåga


Tack vare ny teknik tillåter den helt nydesignade skon obegränsad rörlighet så att de kan reagera snabbare än någonsin tidigare på banan. Adizero Ubersonic 4 erbjuder tre nya innovationer som tillsammans garanterar en aldrig tidigare skådad upplevelse. Lightstrike mellansula ger superlätt dämpning för snabba rörelser utan att kompromissa på känslan. Den vävda PRIMEGREEN-överdelen i nät ger stabilitet, stöder sidorörelser och riktningsförändringar och är fokuserad på en bekväm, andningsbar stickad strumpa.


Adidas Apac Halo Multi-Court

Väldigt lätta  Bra fotstöd och mjuk sula

Dessa Adidas padelskor ger en god grund att stå på. De är utrustade med en mångsidig yttersula i gummi och hjälper dig att dominera på alla typer av ytor. Deras lätta mesh överdrag kommer att låta dig flyga runt på planen obehindrat.. Skum i mellansulan säkerställer mjuka landningar från höga servar och hopp. Överdelen i vävt nät ger stöd över framfoten.


Adidas SoleCourt

Hög komfort  Lätta material  God stabilitet

Adidas har investerat mycket i att designa dessa skor med den innovativa kombinationen av all-around komfort, lätta material, stabilitet och hållbarhet lyckas denna sko att erbjuda det bästa av alla världar.

Från det 3D-gjutna komponentskummet i hälen till det välbekanta Boost-materialet under foten, fokuserar den på maximal komfort. Samtidigt är det en prestanda sko, tack vare bland annat Tour-stödet. TPU-chassit ger förstklassig stabilitet, de Adituff-konstruerade RPU-punkterna är strategiskt placerade för maximal nötningsbeständighet i framfoten och ADIWEAR 6-yttersulan i ett modifierat fiskbenmönster ger utmärkt grepp och hållbarhet på alla ytor.


Asics Gel-Padel Ultimate Metropolis

Bra grepp i sulan  Hög komfort

Asics har utvecklat en unik detalj på sulan som hjälper dig att kunna ta dig runt runt hörnen på padelbanan på ett mycket smidigt sätt. På undersulan finns det tre höjder som gör det lättare för dig att flytta runt i en cirkel. Den fiskebensmönstrade sulan ger maximalt grepp på padelbanan. FLYTEFOAM ™ förbättrar komforten och dämpningen i mellansulan.


Asics Padel Lima FF

Maximal lätthet God flexibilitet Bra fotstöd och stabilitet

Asics Lima FF padelsko är perfekt för spelare som letar efter maximal lätthet och flexibilitet. Dämpning tillhandahålls av Flytefoam i mellansulan, och dynamiken är perfekt tack vare Gel-tekniken i framfoten och hälen för att hjälpa dig att komma tillbaka på dina löpningar.

Yttersulan innehåller Twistruss-teknik för att förbättra din sidostabilitet vid de mest krävande rörelserna medan Dynawrap garanterar maximalt stöd. P-Guard-tekniken kompletterar hållbarhetsaspekten genom att skydda tån och sidodelar som utsätts mest för slitage.


 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!
Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!