Tennis Betting – Betta på Tennis Allt du Behöver Veta

100kr bonus!

Odds ATP- och WTA Tours!
✔ Snabba uttag! 
✔ Sätt in med Swish! 
 
18+ | Regler och villkor gäller | Endast nya spelare | Spela Ansvarsfullt |

⚠ Välkänt spelbolag 
✌ Skattefria vinster 
✔ Har Svensk Spellicens 

hajper

100kr bonus!

❤ Spela på ATP- och WTA Tours!
✔ Swisha din insättning! 
✔ Uttag i Hajper-fart! 
 
18+ | Regler och villkor gäller | Endast nya spelare | Spela Ansvarsfullt |

⚠ Snabba uttag! 
✌ Skattefria vinster 
✔ Har Svensk Spellicens 

nordicbet

100kr bonus!

❤ Odds ATP- och WTA Tours!
✔ Trygg insättning! 
✔ Sätt in med BankID! 
 
18+ | Regler och villkor gäller | Endast nya spelare | Spela Ansvarsfullt |

⚠ Snabb Support 
✌ Stort spelutbud 
✔ Har Svensk Spellicens 

betsade

100kr bonus!

❤ Spela på ATP- och WTA Tours! 
✔ Marknadens bästa Tennis-odds! 
✔ Alltid snabba uttag! 

18+ | Regler och villkor gäller | Endast nya spelare | Spela Ansvarsfullt |

⚠ Funnits sedan 2006 
✌ Skattefria vinster 
✔ Har Svensk Spellicens 

Tennis är en av de mest populära sporterna att betta på. Att betta på tennismatcher gör det ännu mer spännande och nervkittlande att titta på matcher och följa resultaten.

Den goda nyheten är att det finns enormt mycket att betta på när det kommer till tennis. Detta beror på att tenniskalendern är utformad så att det spelas matcher nästan varje dag. ATP- och WTA Tours reser runt om i världen, så matcherna spelas vid alla olika tidpunkter – både dag och natt.

En annan viktig sak med betting på tennis är att sportens styrande organ har gjort en hel del data och mätvärden offentligt tillgängliga vilket kan vara värdefullt för att göra ännu mer välgrundade bets som ökar dina möjligheter att vinna. Tennis anses vara en av de mer progressiva sporterna i det avseendet.

Hur man bettar på tennis

Det finns en rad olika saker du kan betta på när det kommer till tennis. Det är inte enbart en fråga om att betta på vem som kommer att vinna matchen. Det är dock viktigt att poängtera att det är varje spelbolag som bestämmer vad du kan betta på. Med det sagt är det bra att jämföra olika spelbolag för att se vilka olika spelalternativ som de erbjuder.

De mest populära sätten att betta på tennis är betting på games eller set eller över/under.

1. Betta på en spelare

Precis som i baseball och hockey, med andra sporter är det mest populära sättet att betta på tennis genom att betta på en specifik spelare som ska vinna matchen. När du bettar kan på betta på specifika perioder under matchen, till exempel sets eller games,

2. Betta på “spread” eller spridning

Ett annat sätt att betta på tennis är att betta på spread. Många gånger kommer tennismatcher att innehålla stora odds eftersom enmansidrotter har mindre variation än lagsporter, så spridningen är ett sätt att jämna ut spelplanen. Med denna bettingtyp spelar du på games och spridningen av resultaten.

3. Spread med sets

Denna typ av betting är i princip samma upplägg som att betta på spread. Den enda skillnaden är att du bettar på set istället för game.

4. Över/Under

Detta är satsning på det totala antalet spel som spelas i en match.

Om två spelare spelar en 3-set match kan över/under vara satt till 22,5 matcher. Om du tror att matchen kommer att vara jämn och satsa över, behöver matchen pågå i minst 23 matcher.

Andra typer av betting på tennis


Förutom de tre vanligaste typerna av tennisspel finns det andra alternativ – beroende på var du befinner dig och vilken sportbok du spelar.

Framtidsbets

Som i de flesta sporter kan du betta på framtida händelser och prestationer hos specifika tennisspelare. Till exempel kan du betta på att en viss spelare ska ta sig till semifinal. Om spelaren tar sig till semifinal vinner du oftast eftersom att spelaren tog sig förbi det du bettade på, men det beror på upplägget på bettet och hur det ser ut.

Live betting

Tennis är en av de mest populära marknaderna för livebetting i världen. Oddsen kan ändras efter varje poäng så du måste vara redo att lägga dina bets innan det är för sent. Du kan också betta på vem som vinner nästa kommande spel. Med alla potentiella förändringar under en match är det en bra sport att betta på, och om du bettar mitt under ett spel kan det vara krävande men samtidigt väldigt nerkittlande

Möjligheterna att betta förändras varje punkt, och likaså oddsen, så det är viktigt att hålla dig uppdaterad om du ska betta på detta sätt.

Högriskbets

Vissa spelsidor kommer till och med att erbjuda mer utmanande bettingmöjligheter – till exempel möjligheten att betta på exakt poäng eller om det blir ett tiebreak eller inte. Dessa är högriskinsatser som i allmänhet endast är tillgängliga vid större turneringar-och bara på vissa spelsidor. Det är betydligt svårare att förutsetta dessa händelser, men om du gissar rätt kan oddsen vara höga och utdelningen givetvis likaså. High risk, high reward som man brukar säga.

Betta på tennismatcher

Detta är den mest populära formen av tennisbetting, där du satsar på vem som vinner en viss match inom en turnering. Till skillnad från fotboll är “lika” inte ett alternativ. En spelare kommer antingen att vinna eller förlora sin match. På grund av detta väljer vissa spelare att samla spel i ett försök att hitta bättre odds, även om detta kan vara knepigt av flera skäl. Se till att du bedömer värdet för varje spel och kontrollera de senaste resultaten för att vara så informerad som möjligt.

Innan du bettar finns det några saker att tänka på.

Den första av dessa är spelarens senaste spelform. Har de presterat med dominans eller har de kämpat i sina matcher under den senaste tiden? På samma sätt är det viktigt att komma ihåg tidigare matcher mellan de två spelarna. Vissa spelare kan anses vara av mindre talang i turneringen, men ibland har de en spelstil som stör spelare som andra anser vara av mycket större förmåga.

Att ha denna typ av kunskap kan hjälpa dig enormt när du bettar.

Det är också viktigt att ta hänsyn till ytan som matchen spelas på. Gräs är den snabbaste ytan som gör att bollen studsar mindre och gör ett spelarservespel till en ännu viktigare del av matchen. Gräsytan gynnar vissa spelare medan andra spelare har stilar som passar för grus eller hård bana. Grus är den långsammaste av ATP -ytorna och hårdbanan anses vara medel. Ta hänsyn till dessa element när du bettar vad och vilka ytor som gynnar en viss spelare.

Hur tennis odds fungerar

Som med alla former av sportspel, avgör oddsen hur mycket en spelare kommer att vinna från alla satsade insatser, förutsatt att de är framgångsrika och har förutsagt resultatet korrekt.

Oavsett hur kunnig en spelare eller tennisspelare är kommer betting aldrig att vara en exakt vetenskap. Det finns massor av faktorer som kan påverka utfallet av en tennismatch, men att vara väl påläst hjälper dig att öka dina chanser att vinna med dina bets.

Även om odds och bets inte är en exakt vetenskap bestämmer dock sannolikhetsläran om det är mer eller mindre troligt att någonting inträffar. Till exempel är det större sannolikhet att Roger Federer vinner över en spelare som är ny till touren och med det sagt kommer oddsen därför vara lägre om du bettar på Roger Federer.

Vad betyder odds för tennisbetting? Vad betyder detta om en spelare har oddset 1,5 för att vinna en Grand Slam -match?

Spelodds representerar en sannolikhet (ofta kallad “underförstådd sannolikhet”) att ett visst utfall inträffar. Så om en spelare har offset 1,75 för att vinna en match, återspeglar dessa odds vad spelbolaget tror att spelarens chanser att vinna matchen är. Om du vinner ditt vad innebär det att du får 1,75 gånger pengarna.

Specialisera dig när du bettar

Med det stora antalet tennismatcher som spelas under året på både herr- och damsidan är det bäst att specialisera dig och fokusera på det du kan och känner till bäst.

Det är omöjligt att analysera och vara uppdaterad inför varje kommande tennismatch för att kunna göra välgrundade bets. Många framgångsrika tennis bettare fokuserar på ett område, oavsett om det är herrtennis eller damtennis, bara Grand Slam -evenemang, och så vidare.

På samma sätt bör du fokusera på typer av tennisspel och marknader som du är mer bekant och bekväm med. Det är därför viktigt att du funderar på vad du kan bäst för att göra så välgrundade bets som möjligt.

Oavsett vilken typ av tennis du vill satsa på och vilken typ av bets och marknad du än trivs bäst med, om du vill lyckas med betting på tennis måste du vara selektiv och fokusera på dina kompetensområden.

Ha konton hos flera spelbolag

Att begränsa dig till bara ett fåtal, eller ett enda spelbolag kommer bara att begränsa dina chanser i längden. Nej, vi rekommenderar verkligen inte att du har ett konto hos ett dussin olika bookmakers. Det kan anses vara överdrivet. Men beroende på att endast en eller två bookmakers för alla dina tennisbetting kommer att minska dina totala vinster i längden.

Om du bara har konton hos ett fåtal spelbolag begränsar du dig först till ett smalare utbud av tennisspeltyper och marknader att betta på. Dessutom begränsar du dig till ett snävare antal odds. På så sätt kommer du inte att kunna välja de bästa oddsen för det du ska betta på.

Med det sagt vill du som diskuterat tidigare jämföra odds hos olika spelbolag för att hitta de bästa oddsen för ditt bet.

Att ha flera kontotn hos spelbolag ger dig större flexibilitet på de marknader som är tillgängliga för dig, men ännu viktigare, ett större antal odds att välja mellan.

Följ upp och dokumentera dina bets

För att kunna utvärdera dina resultat och förbättra dina chanser är det en bra idé att följa upp och dokumentera dina bets. På så sätt kan du analysera utfallen av dina bets.

Du bör skriva ner datum, turnering, typ av bet, spelbolag, din insats, dina odds, vinst/förlust och kommentarer.

Genom att ha en detaljerad uppföljning av dina tennisbetts kommer du att kunna göra regelbundna recensioner av ditt totala resultat. Vilka insatstyper är du mest konsekvent lönsam på? Vilka turneringar förlorar du pengar på? Inte bara det, men när du ser vilka bets du förlorade på tidigare kan du itendifiera vad som gick snett och fundera på hur du kan undvika det för framtiden.

Gör grundlig research

Historiskt sett tenderar favoriterna att prestera bra på Grand Slam-evenemang både i herr- och damevenemang. Om du vill betta på favoriterna, gör det tidigt när oddsen fortfarande är rimliga.

Även om favoriter har presterat bra i de stora turneringarna kan det vara mycket lönsamt att identifiera vilken av favoriterna som sannolikt kommer att prestera mot förväntningar på deras turnering.

Rankingen är baserad på en spelares prestationer under de senaste tolv månaderna. Som sådan kan en spelare rankas relativt högt i ett evenemang och ändå vara ur form och inte prestera så bra ändå.

Serve och returer

En av de mest populära formerna för tennisbetting är vadslagning i spel, där en spelare kan satsa på en match game-för-game, ofta medan du tittar på matchen live. För att få ut mesta möjliga av denna form av betting är en grundläggande kunskap om serve och returers komplexitet nödvändig.

Serven i tennis är den enda gången i matchen när det omedelbara resultatet är i händerna på en individ. Om spelaren är känd för att slå riktigt bra servar är det hög sannolikhet att de vinner poängen. Varje svaghet i en serv kommer dock att förstärkas under en match, och den kommer att bli allt mer sårbar när den når sina viktiga stadier mot slutet av varje set.

De flesta experter betraktar nu Novak Djokovic som en av de bästa servarna.

I det moderna spelet är Roger Federer, Rafael Nadal, Andy Murray, David Ferrer och Giles Simon bara några av de stora returspelarna på turnén.

Serve och returstatistik för varje spelare på ATP -turnén listas på ATP: s webbplats under “All Match Stats” och de kan säkert ge dig en indikation – och en sannolikhet – på sannolikheten för att en spelare håller eller missar serven under loppet av ett set.

Var medveten om spelstilar

Innan du bettar bör du lära dig mer om spelstilen hos de olika spelarna. Titta på både ett servespel och ett returspel för en spelare eftersom att detta gör att du snabbt kan bedöma vilken typ av spelare de är. Om de är en en kraftfull servare, en baslinjespelare, har en stark forehand, backhand, etc.

Detta är ett användbart verktyg att titta på videos när de spelar på YouTube. Särskilt om du inte är bekant med en spelare, eller om du vill se deras spelstil och hur den skulle förhålla sig till en viss yta.

Head to head matcher

Gå in på ATP- eller WTA-webbplatsen och kolla head-to-head mellan spelaren du tänker betta på och deras motståndare. Om de har mött varandra tidigare kommer du att se hur många gånger de har spelat mot varandra, resultaten och poänglinjerna för matcherna och när de ägde rum.

Detta ett mycket användbart verktyg vid tennisbetting eftersom det kan ge en indikation på hur de presterar mot varandra och om någon spelare har historiskt sett varit klart överlägsen en andra. Titta på faktorer såsom vilket underlag de spelade eftersom att om du tittar närmare kanske du ser att en specifik spelare bara har vunnit matcherna som spelades på gruunderlag medans en annan spelare bara vunnit matcher på gräs.

Kika in tennisbettare

Ett bra sätt att öka dina chanser när du bettar på tennis är att identifiera individer som bettar och som specialiserat sig på ett område. Följ folk på Twitter, Instagram, Facebook, och se hur deras tankar går inför en match. Du behöver inte heller bara titta på folk som bettar, men du kan spana in kommentatorer och experter som har något att säga om en uppkommande match.

Alla dessa saker ovan kommer att hjälpa dig att göra mer välgrundade beslut och bets som ökar dina chanser att vinna. Det viktigaste av allt är ändå research när det kommer till att betta på tennis.

100kr bonus!

Odds ATP- och WTA Tours!
✔ Snabba uttag! 
✔ Sätt in med Swish! 
 
18+ | Regler och villkor gäller | Endast nya spelare | Spela Ansvarsfullt |

⚠ Välkänt spelbolag 
✌ Skattefria vinster 
✔ Har Svensk Spellicens 

hajper

100kr bonus!

❤ Spela på ATP- och WTA Tours!
✔ Swisha din insättning! 
✔ Uttag i Hajper-fart! 
 
18+ | Regler och villkor gäller | Endast nya spelare | Spela Ansvarsfullt |

⚠ Snabba uttag! 
✌ Skattefria vinster 
✔ Har Svensk Spellicens 

nordicbet

100kr bonus!

❤ Odds ATP- och WTA Tours!
✔ Trygg insättning! 
✔ Sätt in med BankID! 
 
18+ | Regler och villkor gäller | Endast nya spelare | Spela Ansvarsfullt |

⚠ Snabb Support 
✌ Stort spelutbud 
✔ Har Svensk Spellicens 

betsade

100kr bonus!

❤ Spela på World Padel Tour! 
✔ Marknadens bästa Tennis-odds! 
✔ Alltid snabba uttag! 

18+ | Regler och villkor gäller | Endast nya spelare | Spela Ansvarsfullt |

⚠ Funnits sedan 2006 
✌ Skattefria vinster 
✔ Har Svensk Spellicens 

Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!
Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!