Padel Betting: Allt du Behöver veta för att Betta på Padel


Padel är en sport som har växt enormt under de senaste åren. Detsamma gäller givetvis även när det kommer till professionella turneringar och matcher.

Med det ökade intresset för padel har dessutom alltfler intresserat sig i att betta på padel. Men inom bettingvärlden är padel fortfarande en relativt liten sport jämfört med, till exempel, fotboll och tennis. Men allt eftersom att intresset för padel ökar, ökar intresset för att betta på sporten. Detta har gjort att fler och fler bettingbolag lägger till padel som en sport som du kan betta på och breddar deras utbud i olika tävlingar.

Vill du börja betta på padelmatcher? I denna artikel tittar vi närmare på hur du bettar på padel och var du kan göra det.

nordicbet

100kr bonus!

❤ Odds World Padel Tour!
✔ Trygg insättning! 
✔ Sätt in med BankID! 
 
18+ | Regler och villkor gäller | Endast nya spelare | Spela Ansvarsfullt |

⚠ Snabb Support 
✌ Stort spelutbud 
✔ Har Svensk Spellicens 

hajper

100kr bonus!

❤ Spela på World Padel Tour!
✔ Swisha din insättning! 
✔ Uttag i Hajper-fart! 
 
18+ | Regler och villkor gäller | Endast nya spelare | Spela Ansvarsfullt |

⚠ Snabba uttag! 
✌ Skattefria vinster 
✔ Har Svensk Spellicens 

100kr bonus!

Odds World Padel Tour!
✔ Snabba uttag! 
✔ Sätt in med Swish! 
 
18+ | Regler och villkor gäller | Endast nya spelare | Spela Ansvarsfullt |

⚠ Välkänt spelbolag 
✌ Skattefria vinster 
✔ Har Svensk Spellicens 

betsade

100kr bonus!

❤ Spela på World Padel Tour! 
✔ Marknadens bästa Padel-odds! 
✔ Alltid snabba uttag! 

18+ | Regler och villkor gäller | Endast nya spelare | Spela Ansvarsfullt |

⚠ Funnits sedan 2006 
✌ Skattefria vinster 
✔ Har Svensk Spellicens 

Hur man bettar på padel online

Padel börjar bli mer populärt över hela världen med fler professionella tävlingar, särskilt i Spanien och Argentina. I Spanien som är ett av de främsta padelländerna i världen har man kunnat betta på padel i flera år nu, men nu har även flera svenska spelbolag öppnat upp för möjligheten att betta på denna sport vilket givetvis är mycket välkomnat för alla oss padelentusiaster.

Däremot är padel betting inte del av många spelsidors standard utbud av sporter, och därför kan möjligheterna att betta på padel vara något oregelbundet. Däremot är detta någonting som man kan förvänta sig att förändras i framtiden allteftersom sporten och intresset för den växer. Detta kommer att innebära att vi kommer att ha möjlighet att betta på padelmatcher dagligen.

Den populäraste turneringen att betta på i padel är World Padel Tour som för närvarande är sportens ledande turnering. Utöver detta finns det andra turneringar såsom Estrella Damm Barcelona Master.

World Padel tour har professionella spelare från hela världen, men främst Spanien och Argentina dock. Som dess namn antyder är detta en turnering som arrangeras på flera ställen runtom i världen. Eftersom att detta är den främsta turneringen är det också den bästa att betta på.

Hur och vad du kan betta på är helt upp till det spelbolag du väljer att betta hos. Det bästa sättet att se de senaste oddsen och vilka matcher du kan betta på är att helt enkelt besöka valfri bettingsajt som erbjuder betting på padel och se aktuella matcher som du kan betta på. I dagsläget är Hajper den främsta bettingsajten för att betta på padel, så detta är någonting vi rekommenderar. Helst vill du betta hos en svensk betting site som har svensk spellicens.

Lär dig om de bästa spelarna i padel

Om du vill börja betta på padel bör du självklart lära dig lite om spelet, men framförallt de främsta spelarna. I betting på enskilda lag och spelare är det alltid viktigt att veta hur varje enskild spelare presterar i olika situationer och under olika förutsättningar. Saker som dagsform och säsongsform, tidigare vinster, med mera är viktiga faktorer som kan påverka resultatet av en match, och någonting som är viktigt att ta i beaktning när du ska betta på padel, och egentligen vilken sport som helst för den delen.

Låt oss först titta på några av de främsta spelarna och de största namnen i padelvärlden. Fernando Balasteguin är en av de mest framgångsrika padelspelarna i världen.

Argentinaren har rekordet för att ha hållit WPT nr 1 platsen i 16 år i rad. Följaktligen anses han vara en levande legend med smeknamnet “Messi Pedal” som betyder ostoppbart eller oslagbart.

Francisco Navarro Compán är också bland de främsta spelarna i World Padel Tour.

Spanjoren är för närvarande nummer 1 i World Padel Tour. Dessutom började Compán sin professionella karriär 2009. Sedan dess har han rankats i topp 10 WPT -rankningar.

Även om padel för kvinnor inte är lika stort som för herrar ännu finns det en rad framstående kvinnliga spelare. En av dessa spelare är Marta Marrero Marrero som för närvarande är världens nummer 1 i damernas World Padel Tour -ranking.

VM i Padel

Sedan 1992 har denna turnering ägt rum. Det finns en herrturnering, en damturnering, herrpar och dampar. Detta är en populär match som du kan betta på.

Bettingsidor för padel

Idag finns det bara ett antal sidor där du kan betta på padel, men antalet växer allt eftersom efterfrågan ökar och sportens popularitet växer.

Odds på padelbetting

När du bettar vill du givetvis få bästa möjliga avkastning på dina bets. Eftersom det fortfarande är en relativt ny sport inom betting kan det finnas några speloperatörer som är försiktiga när det gäller deras odds för padel och det betyder att det är värt att jämföra oddsen som erbjuds. Du kan bli förvånad över att hitta en stor skillnad mellan de odds som visas när du jämför olika sidor.

Det kan vara bra att ha i åtanke att när det handlar om turneringsspel så presenteras morgondagens odds upp sent på kvällen eftersom att matcher ofta startar tidigt på morgonen. Därför är det bra att titta på oddsen på kvällen så att du kan göra dina bets när du har de bästa oddsen.

För övrigt fungerar odds på padel precis som alla andra sporter du kan betta på. Desto lägre odds, desto högre är sannolikheten att något ska inträffa, därför får du inte lika hög avkastning, och vice versa. Ett odds på till exempel 2.00 innebär att du får 2 gånger insatsen. En insats på 100kr ger alltså 200kr tillbaka.

Som du vet baseras odds på sannolikhet. Generellt kan man säga att oddsen för att de bästa spelarna ska vinna är lägre, vilket i praktiken innebär att det är högre sannolikhet att ett bra lag ska vinna över ett sämre. Detta är så klart fullt rimligt.

Live betting

Padel är en extremt psykologisk sport. Den mentala matchen spelarna genomgår kan oftast vara mycket tuffare än den rent tekniska matchen. Detta gör live betting på padel väldigt kittlande. Hur många gånger har man inte sett ett överlägset lag tappa andra set ganska enkelt och sedan hela matchen? Detta kan bero på ett flertal saker men oftast handlar det om att en spelare kommer i någon slags obalans. Läs mer om detta i vår padel betting guide.

Vanliga padel betting spelformer


Precis som i alla sporter kan du betta på en rad olika saker. De vanligaste bettingformerna i padel är:

Matchbetting

Matchbetting är den vanligaste formen av betting på padel (och många andra sporter). Detta innebär att man spelar på vilket lag som ska vinna matchen. Eftersom att det bara är två lag som kan vinna en match brukar det generellt inte vara så höga odds för denna typ av match, såvida inte ett överlägset lag möter ett mindre duktigt lag.

Vinnare av första set

Detta innebär att du bettar på vilket lag som kommer att vinna det första setet. Denna kan vara lite svårare att förutse, men om du är lite insatt i olika lag kan du känna till olika lags strategier i sitt spel som kan hjälpa dig att förutsätta vilka som finner första set. Vissa lag är till exempel lite mer försiktiga i början, andra börjar mer aggressivt och detta är faktorer som givetvis kan påverka utfallet för vilka som vinner första set.

Slutgiltig vinnare

Om du vill betta över en längre tid kan du betta på vilket lag som vinner en specifik turnering eller till exempel vem som blir världsetta efter en säsong. Många tycker att denna typ av betting på padel är mer intressant eftersom att det innebär att du bettar över en längre period och gör att det blir mer spännande att se hur resultaten utvecklas över tid och om din bedömning var korrekt.

Resultat

En annan typ av bet du kan göra i padel är att betta på resultat. Detta innebär att du till exempel bettar på att resultatet blir 4-2 i games.

Utöver dessa finns det en rad olika saker du kan betta på, men det beror också på vilket spelbolag och vilka bettingmöjligheter de erbjuder för just den matchen. Till exempel kan du betta på vilket lag som vinner nästa poäng, nästa set, med mera. Alla spelbolag erbjuder enbart möjligheten att betta på vilket lag som vinner, men som sagt varierar detta, och vi kan dessutom förvänta oss att utbudet av saker att betta på kommer att breddas över tid.

Live betting i padel

Även om det är intressant och roligt att titta live på padelmatcher blir det ännu mer spännande när du själv har bettar på matchen. Många väljer till exempel att betta tillsammans med sina vänner vilket är en rolig aktivitet för att se se vem som gissade bäst.

Padel är väldigt spännande att se på, och detta gör det ännu mer intressant att betta på. En solklar match mellan två lag kan snabbt vändas om ett lag kommer ur balans, och ett förväntat resultat kan bli helt annat än vad många räknat med. Detta gör padel betting väldigt nervkittlande och ett roligt avbrott i vardagen – speciellt för padelentusiaster som får kombinera att titta på favoritsporten samtidigt som man gör det ännu mer intressant med betting.

Grundläggande padelregler

Innan du bettar på padel kan det vara bra att känna till grunderna för sporten för att förstå hur den fungerar. Att ha god förståelse för sporten kommer att hjälpa dig förstå hur oddsen och bettingen fungerar, men framförallt, vad du kan förvänta dig gällande olika spelares prestationer. Detta gäller inte minst att lära sig om de som spelar på olika turnernar och tävlingar, men också generella grunder och regler om spel. För att lära dig mer om padelregler i detalj kan du läsa vår kompletta guide här.

Padel är ett enkelt spel att spela och följa. Dessutom kommer de som följer tennis att tycka att spelet har liknande egenskaper och regler. För det första liknar padel en dubbel -tennismatch. De största skillnaderna är dock att padelmatcher spelas på en mindre och sluten bana. Dessutom kan bollen spelas mot väggarna.

Användningen av väggar lägger till en spännande dynamik i spelet och möjliggör strategiska skott med ett mer tekniskt spel. För det andra måste serven slås underifrån över måste landa i den motsatta diagonala serverutan.

Slutligen använder padel samma poängpoängsystem som används i tennis. Följaktligen kommer ett lag att samla sex matcher med två i poängskillnad för att vinna ett set. För att lära dig allt du behöver veta om padel, läs vår kompletta guide här.

Hur du ska tänka gällande betting på padel

Det är viktigt att poängtera att när du bettar bör du bara spela med pengar du har råd att förlora. Precis som all typ av spel finns det en risk att förlora och du vill därför undvika att sätta dig i en kris på grund av att du förlorade. Fördelen med betting är dock att du själv kan påverka utfallet, till skillnad från till exempel Blackjack eller online casinospel där utfallet lämnas helt åt slumpen. Detta gör att individer som är duktiga på padel och känner till alla spelare på de professionella padelturneringarna kan öka sina chanser att vinna med sina bets. Men med det sagt är det fortfarande viktigt att komma ihåg att det finns en rad olika faktorer som kan påverka utfallen i en match, och därmed dina bets, så därför vill du aldrig satsa mer än du har råd att förlora.

Lämpligast är att ha en budget med pengar som är reserverade för just betting på padel och se till att du aldrig överstiger denna budget med din betting. Se till att alltid spela ansvarsfullt och kontakta stodlinjen.se för att få hjälp. Om du känner att du behöver begränsa ditt spelande kan du använda dig av spelpaus.se där du har möjlighet att stänga av dig själv från ditt spelande under en period. När du gör detta kommer du inte att kunna spela på något av de spelbolagen som har licens i Sverige.Lägg till blockLägg till blockLägg till blockLägg till block

100kr bonus!

Odds World Padel Tour!
✔ Snabba uttag! 
✔ Sätt in med Swish! 
 
18+ | Regler och villkor gäller | Endast nya spelare | Spela Ansvarsfullt |

⚠ Välkänt spelbolag 
✌ Skattefria vinster 
✔ Har Svensk Spellicens 

hajper

100kr bonus!

❤ Spela på World Padel Tour!
✔ Swisha din insättning! 
✔ Uttag i Hajper-fart! 
 
18+ | Regler och villkor gäller | Endast nya spelare | Spela Ansvarsfullt |

⚠ Snabba uttag! 
✌ Skattefria vinster 
✔ Har Svensk Spellicens 

nordicbet

100kr bonus!

❤ Odds World Padel Tour!
✔ Trygg insättning! 
✔ Sätt in med BankID! 
 
18+ | Regler och villkor gäller | Endast nya spelare | Spela Ansvarsfullt |

⚠ Snabb Support 
✌ Stort spelutbud 
✔ Har Svensk Spellicens 

betsade

100kr bonus!

❤ Spela på World Padel Tour! 
✔ Marknadens bästa Padel-odds! 
✔ Alltid snabba uttag! 

18+ | Regler och villkor gäller | Endast nya spelare | Spela Ansvarsfullt |

⚠ Funnits sedan 2006 
✌ Skattefria vinster 
✔ Har Svensk Spellicens 

Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!
Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!