Vilket Padel Racket ska jag välja? Vad är dom gjorda av?

Att besluta om en Padel-racket kan vara en skrämmande uppgift. Med så mycket val på marknaden är det lätt att känna sig överväldigad. Den här guiden kommer förhoppningsvis att förstå en del av den information du kan se för första gången. Det viktigaste när du väljer en Padel-racket är att det känns bekvämt för dig, eftersom val av fel racket inte bara kan skada ditt spel utan också din kropp. Det finns inget sådant som den perfekta Padel-racketen, varje spelare kommer att ha lite olika krav, men här är några riktlinjer som hjälper dig att hitta den bästa racketen för dig. En Padel-racket består av tre delar. Profilen: det här är området runt racketens kant, kärnan: detta är insidan av racketen och slagytan: detta täcker kärnan. Alla dessa tre delar består av olika material som sedan smälts samman till en solid enhet.

Vilket Padel Racket ska jag välja?

Profilen

Profilen är det första området att överväga, det ger racketen styrka eftersom den är mest benägen att slå golvet eller väggarna. Den består vanligtvis av rörformiga laminerade lager av glasfiber, kolfiber eller grafit. Impregnerat med vax eller epoxiharts. Detta kan också innehålla en skyddsplatta på toppen, detta är till stor hjälp för en nybörjare som är mer benägna att träffa golvet eller väggen.

Kärnan

Kärnan är normalt tillverkad av antingen skum eller EVA-gummi. EVA-gummi är hårdare och ger dig mer kontroll men mindre kraft. Det är mindre förlåtande så du måste ha bra teknik för att se fördelarna med det men det är också mer hållbart än skum. En spelare som har en bra teknik och är fysiskt stark skulle vara bäst lämpad för en EVA-gummikärna. Skum är å andra sidan mjukare, så ger dig extra kraft men mindre kontroll, dessa racketar är mer förlåtande för nybörjare och hjälper dig att försvara dig från baksidan av banan. Som ett mjukare material är skum inte så hållbart som EVA-gummi. Vissa tillverkare börjar släppa hybrider mellan dessa två material, i huvudsak ett skumcentrum omgivet av EVA-gummi som möjliggör mer hållbarhet utan att förlora så mycket kraft.

Slagytan

Slagytan täcker kärnan, denna är vanligtvis tillverkad av glasfiber, kolfiber eller grafit, i upp till 3 lager. Detta kommer att påverka rackets hårdhet, färre lager kommer att betyda mer kraft men det kommer inte att vara lika starkt. Medan 3 lager ger mer hållbarhet men inte kommer att kunna ge så mycket kraft.

Vikt

Din rackets vikt kommer att ha stor inverkan på hur mycket kraft du har. En lättare racket kommer att vara mer manövrerbar men en tyngre gör att du verkligen kan slå hårt. Det anses i allmänhet bäst att spela med den maximala vikten du känner dig bekväm med (detta kommer sannolikt att öka när dina färdigheter förbättras) för att få ut det bästa av ditt spel. Padelracket tenderar att väga mellan 330g och 375g och har en tolerans på upp till 10g. Racketar mindre än 365 g anses i genomsnitt vara lätta medan de över 370 g i genomsnitt betraktas som tunga.

Balans

balans

Balans kommer också att ha stor inverkan på vår kraft och kontroll av bollen. Racketar med hög balanspunkt är diamantformade och ger stor kraft bakom bollen men saknar kontroll. Dessa är i allmänhet inte lämpade för nybörjare eftersom det krävs en bra teknik för att kunna styra kraften. Även balanserade racketar är tårfallformade, dessa är bra för vanliga spelare och erbjuder en bra blandning av kraft och kontroll. Lågbalansracketar är runda i form och ger maximal kontroll men kan sakna kraft. De anses i allmänhet bäst för nybörjare eftersom de uppmuntrar till en förbättrad teknik samtidigt som de ger en stor sweetspot.

Tjocklek

Padel rackettjocklek tenderar att sträcka sig från 36 mm till 38 mm med juniorer som använder 35 mm. Reglerna i Padel anger att du inte kan använda en racket som är mer än 38 mm tjock. Tunnare racketar ger bättre manövrerbarhet och kontroll, medan tjockare racketar ger dig mer kraft. Nybörjare är normalt bättre med att använda en tunnare 36mm racket medan mer avancerade spelare använder 38mm.

Slutsatser

Vi rekommenderar nybörjare att börja med en racket mindre än 365 g, en rund form (låg balans) och en tjocklek på 36 mm eller 38 mm. Vanliga spelare skulle titta på en rund racket mellan 365g och 370g, eller en tårfallformad racket upp till 370g, med antingen 36 mm eller 38 mm tjocklek beroende på spelarens preferenser. Avancerade spelare får en bättre uppfattning om vad som passar deras spel och kan variera alla vikter, former och tjocklekar. Även om de flesta kommer att spela med en diamantformad racket på 370 g eller mer med en tjocklek på 38 mm. Juniorer börjar bäst med en juniorspecifik racket. Dessa tenderar att vara lätta, runda och 35 mm eller 36 mm tjocka och rör sig sedan upp till vuxna racketar i takt med att deras styrka och skicklighet förbättras.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *