Grepplinda Padel – Bästa Lindorna & Tips

Vad är en grepplinda i padel?

Tennis och padel är relativt lika, och grepplindor används flitigt inom tennisen. Liknande princip gäller förstås för padel också.

Nya padelracketar är gjorda med ett lager greppmaterial över handtaget, kända som fabrikslindor. Och för att racket ska passa så många som möjligt direkt från butik är greppet ganska litet. En grepplinda lindar du ovanpå handtaget och den ger dig därför möjlighet att justera greppets storlek till din preferens. Grepplindor är även kända som övergrepp. Utöver att anpassa storleken på greppet är en grepplinda ämnad för att ge förbättrat grepp och bättre svett-egenskaper. Läs vår kompletta guide till hur du hittar den perfekta storleken på ditt grepp här.

En bra grepplinda  har följande egenskaper och syften:

  • Bekväm passform. Möjlighet att justera tjockleken beroende på storleken på din hand och personliga preferenser.
  • Absorberar stötar när du träffar bollen.
  • Absorbera svett för att förbättra grepp

Skillnaden mellan grepp och grepplindor

När du köper ett nytt padelracket kommer det att ha ett grepp vid handtaget från fabrik så att det är redo att användas direkt. Men en grepplinda är designad på ett något annorlunda sätt och lindas ovanpå handtaget. Generellt är grepplindor mycket tjockare och har en mer gummiaktig och klibbig struktur. Detta gör att greppet blir betydligt fastare när man använder en grepplinda.

Fördelen med grepplindorna är att de dessutom enkelt kan bytas ut när det behövs. Det är rekommenderat att du byter dina grepplindor regelbundet då de slits och och inte erbjuder samma grepp som när de är nya.

Hur ofta ska du byta grepplindor?

Det beror på! Beroende på hur mycket du spelar och svettas om händerna kommer grepplindans prestanda och grepp att slitas ner olika fort. De allra mest kräsna spelarna som vill ha maximalo prestanda kommer att byta grepplinda efter varje match. Men detta blir givetvis ganska dyrt över tid. Med det sagt byter många sin grepplinda efter 5-10 matcher.

Fördelar med grepplindor

Att använda grepplinda för ditt racket gör det betydligt mer bekvämt att hålla ditt rack. Dessutom ger grepplindor möjlighet att anpassa sitt padelrackethandtag efter dina händer.

Eftersom att racket enbart görs med en standard handtagsstorlek är det så att greppets storlek normalt inte passar alla från början. Så istället för att tillverkarna gör handtag i olika storlekar och höjer priserna väsentligt så är en bättre lösning att använda grepplindor.

Fortsättningsvis, när du har en bra förankrad punkt i racket ger det dig mer kraft i slagen så att du kan få till hårdare slag.

Antalet övergrepp som ska användas beror helt på spelaren och storleken på deras händer. Om du har stora händer behövs två eller kanske till och med tre övergrepp för att få ett bekvämt grepp på racketen. En tumregel är att om dina fingertoppar kan röra vid din handflata medan du håller racketen så är greppet för smalt.

Problemet med detta är att om greppet på ditt padelracket är för litet kommer det att få dig att trycka handtaget för hårt, vilket leder till att du låser upp din handled och underarm och därmed minskar din kontroll över padelracket. Det kan också leda till armbågsproblem över tid.

Bekvämlighet

Det är upp till dig att hitta den grepplinda som passar dig bäst för att ge ett så bekvämt grepp som möjligt. Tjockare, tunnare, perforerad eller slät, klibbig eller absorberande, det finns massor av olika grepplindor. Även om du kan följa tipsen nedan på de bästa och mest populära grepplindorna krävs det att du testar olika för att hitta just din favorit.

Svett

Grepplindor används för att absorbera och transportera bort svett. Under matcher svettas vi och under varma årstider eller inomhus tenderar vår hand att bli våt. Övergrepp används för att absorbera denna svett så att racket blir mer kontrollerbart.

Grepp

Ett halt handtag påverkar din prestation negativr. Vissa spelare byter övergrepp varje spel. Att ha ett halkfritt handtag gör att du kan ha mycket mer kontroll.

Övergrepp bör vara en del av din utrustning. De finns till alla priser. Det är upp till dig att se hur användbart det är och vilken som du finner är bäst. Ta dig tid att testa och framför allt lära dig att tillämpa dem själv.

Bästa grepplindorna för padel


Hesacore padelgrepp

Mer kraft Mer kontrol Mycket ergonomiskt

Innovativt grepp i form av paneler som anpassar sig till racketens handtag. Mer kraft, mer kontroll, mer komfort i dina händer. Dess yta skapar mer kontakt mellan handen och näven. Dess mönster låter fingrarna vila på de konkava ytorna, vilket minskar stress, överföring av vibrationer och skador. Greppet har en ny design som skiljer sig från andra grepp, gjord i ett enda stycke för att enkelt sätta på och av den. För ytterligare komfort kan du trä grepplindor ovanpå den.


Tourna Mega Tac

En av de klibbigaste grepplindorna  på marknaden Hög svettabsorbering

Den speciella PU-beläggningen med sin särskilt klibbiga känsla ger ett unikt grepp. Denna grepplinda förhindrar oönskade rörelser och ger exceptionellt grepp. Extrajonsteknologin gör denna grepplinda mycket hållbar och ger en klibbig känsla.


Toalson Ultra Grip

Sveriges mest populära grepplinda Klibbig känsla Extremt tunn

Denna grepplinda är extremt tunn på 0.5mm vilket möjliggör en tight lindning. Den är dessutom väldigt klibbig för maximalt grepp och har lång hållbarhet. Den har även bra ventilerande egenskaper gör att den torkar snabbt.


Wilson Pro grepplinda

Lång hållbarhet  Bra stretch  God andningsförmåga

Det självklara valet av greppluinda för många proffs på Tour. Wilson Pro Overgrip ger en mängd fördelar som skiljer det från många andra. Dess supertunna, stretchiga egenskaper ger en fantastisk känsla under en längre tid. Den har den har en enastående andningsförmåga, vilket hjälper till att eliminera fukt.


Noene Under-Grip Antishock Bela Edt

Minskar vibrationer och skador  Bra komplement till en bra grepplinda

Denna grepplinda är speciellt utvecklad tillsammans med en av tidernas bästa padelspelare – Fernando “Bela” Belasteguin. Grepplindan är designad för att minska vibrationer och därmed skador, och det är detta som utmärker den. Enligt dem själva kan det vibrationsabsorberande materialet i Noene® absorbera vibrationer upp till 98%. Notera att detta är en underlinda som används under själva grepplindan och därför inte ersätter den. Däremot får den en plats i denna lista eftersom att den kan göra enorm skillnad i att minimera risken för skador och är utmärkt även om du inte har några problem då den kan fungera i förebyggande syfte. Detta är en underlinda som alla bör använda som ett komplement till en bra grepplinda.


Babolat Overgrip Pro Tour Comfort

Lång hållbarhet  Klibbig känsla  Bra svettabsorbering

Babolat Pro Tour grepplinda är mycket självhäftande och begränsar dig inte när du behöver byta grepp. Greppet är också mycket bekvämt eftersom det är extra tjockt (6 mm). Pro Tour Tennis Grips från Babolat erbjuder en fin klibbig känsla och utmärkt absorption. Den har även myket god hållbarhet och utmärkt motståndskraft mot nötning för långvarig prestanda.


Stiga padel Ultra grepplinda

Dämpar vibrationer  God svettabsorbering

Detta är ett övergrepp för ditt padelracket som ger dig mer komfort och bättre grepp under spel. Övergreppet dämpar vibrationer i handtaget och leder också bort och absorberar svett så att du kan spela med perfekt grepp under hela spelet.


Adidas grepplinda

Transporterar bort fukt  Mjukt och skönt  Bra klibbighet

Adidas Overgrip är en grepplinda med lång hållbarhet som ger maximal komfort. Grepplindorna är lätta att placera tätt över greppet tack vare sidoskärningarna. Handtaget känns mjukt men kompromissar inte med spelkänslan. Slutligen har den ett skönt klibbigt grepp och bra fukttransport.


Wilson Advantage grepplinda

Maximal fuktabsorbering  Hög komfort  Mycket bra grepp

Wilson erbjuder maximal absorption för att hålla händerna torra. Denna grepplinda är tillverkat av ett mjukt material för hög komfort och enkelt grepp. Den är idealisk för fuktiga förhållanden eller kraftig svett. Lindan är är gjord av mjukt och lätt material som ger dig maximal under spel.


Toalson Volcanic grepplinda

Minskar vibrationer  Hög komfort  Skön klibbig känsla

Denna grepplinda är designad med en upphöjd EVA skumrand i mitten vilket skapar kanter när den lindas runt ditt racket. Fördelen med detta är att det fungera både som vibrationsdämpning samtidigt som det ökar greppet om racket. Lindan har lång hållbarhet och bra, klibbig känsla.


 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!
Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!