20 Bästa Padelracket 2021 [Komplett Lista & Allt du Bör Veta]

Padel racket är ganska lika tennisracket, men samtidigt finns det ett antal tydliga skillnader. Vad som sticker ut mest mellan tennis och padelracket är att padelracket inte har några strängar, utan istället har en tjock platta med hål i.

Som med allt annat finns det olika typer av padelracket. En del bra, en del mindre bra, en del dyra, en del billiga. Priset reflekterar ofta kvalité, men sedan finns det även ett antal olika andra fraktorer som är värda att ha i åtanke. Till exempel görs padeltennistacket på olika sätt för att passa olika typer av spelare. En del racket är designade för erfarna spelare och är därför inte så bra för nybörjare, och vice versa.

I denna artikel går vi igenom vad du bör tänka på när du köper padelracket och sedan går igenom några av de bästa och mest populära padelracket på marknaden.

Först och främst, här är några av de viktigaste faktorerna som du bör tänka på när du köper padelracket:

  • Vikt
  • Form
  • Material
  • Tjocklek
  • Pris

Vikt

Vikten på racket är någonting som är väldigt viktigt att ha i åtanke. Många tänker inte på detta och riskerar därför att bli missnöjda. Vikten på racket har en stor påverkan på hur racket känns men också hur det spelar.

Vikten kommer att påverka bland annat hur hårt du kan skjuta. En del föredrar lättare racket eftersom att det är lättare att snabbare anpassa sitt spel, men andra föredrar ett tyngre racket eftersom att deras specialité är att slå hårt. Dessutom kommer lättare racket att göra att slagen känns mer än om du har ett tungt racket.

Med det sagt är vikten en av de viktigaste sakerna att tänka på. Fundera på vad som passar dig, ditt spelsätt, och din preferens.

Form

Det finns tre primära former på padelracket. Dessa är:

  • Runt
  • Droppformat
  • Diamantformat

Formen på racket spelar också en roll i hur racket känns.

När det kommer till diamantformade racket är dessa mer lämpliga för erfarna spelare. Detta beror på att det är viktigare att träffa rätt med bollen för att få till ett bra slag. Samtidigt, om du får till en bra träff presterar denna typ av racket extremt väl – men det kräver expertis och kunskap för att kunna ta del av dess fördelar. Med andra ord, det är generellt inte att rekommendera för nybörjare. Fortsättningsvis har diamantformade racket en toppbalans. Detta innebär att dess vikt fördelas mot toppen av racket vilket hjälper att skapa större kraft vid till exempel smashar. Men som nämnt tidigare är dessa svåra att kontrollera.

Droppformade racket däremot är en balans mellan runda och diamantformade racket. De erbjuder några av fördelarna som diamantformade racket erbjuder, men ger också större kontroll. Om du är en någorlunda van padelspelare men anser dig inte vara en expert ännu är detta ett bra val. Detta beror på att detta racket har en större yta där träffen blir bra än det diamantformade har, och är därför mer förlåtande.

Majoriteten av folk köper därför ett droppformat padelrack eftersom att det är passande för en bred publik av användare. Det är därför ett bra val om du inte är extremt bra på padel.

Sist men inte minst är de runda padelracketen. Dessa är perfekta för nybörjare eftersom att de är väldigt förlåtande. Dessutom är de väldigt bra för de individer som tidigare har spelat tennis men inte har så mycket erfarenhet med padel, eftersom att de runda racketena kommer att kännas ganska bekanta tennisracketen.

Fördelen med de runda padelracketen är att viktfördelningen placeras mot handtaget. Detta gör att kraften från skottet blir mindre och det blir lättare att styra bollen och träffa bättre. Så istället för att du skjuter bollen all världens väg så kan du fokusera på att träffa rätt.

En annan fördel med de runda racketerna är att den är väldigt förlåtande när det kommer till träffytan. Den större delen av racket kommer fortfarande att resultera i ett ok slag, även om du inte träffar mitt på varje gång.

Är du nybörjare är ett runt racket definitivt det bästa valet. Det kan också vara bra om du har lite mer erfarenhet men föredrar att spela mer defensivt än aggressivt. Denna hjälper dig att sikta bättre snarare än att fokusera på styrka.

Material

Kärnan i ett padelrack tillverkas i antingen EVA gummi eller skumgummi. Det finns även racket med blandning av dessa två.

EVA-gummit är tätare och har större densitet än skumgummiracket, och detta gör att den blir hårdare och styvare. Med detta sagt är denna bättre om du vill ha ett racket som låter dig slå hårt och få stor fart i bollen. Detta racket anses också vara lämpligare i varmare klimat då gummit i racket blir mjukare och studsar bättre, vilket skapar större kraft. Däremot, om det är kallare blir gummit styvare, och då kan det vara svårare att få till lika hårda skott. Tack vare gummits natur är den också mer robust och tenderar att hålla längre.

När det kommer till padelracket med en skumgummikärna är fördelen att de är mjukare och därör mer förlåtande. Racket har möjlighet att absorbera kraft från ett hårt slag tack vare dess mjukare kärna och därmed göra det lättare att styra. En fördel med denna är även att eftersom att en är mjukare kan det vara något enklare att skapa snurr på bollen. Nackdelen som du säkert förstår är att det kan vara svårare att uppnå samma kraft vilket gör att du inte får till lika hårda skott, men om du är en mer defensiv spelare eller nybörjare är detta inget problem, utan snarare en fördel.

En annan nackdel är att eftersom att skumgummi inte är lika robust som gummi, så tenderar kärnan att bli svagare över tid, vilket gör att dess hållbarhet generelt sett inte är lika bra.

När du gör ett beslut mellan dessa två kan du ha i åtanke ovan faktorer och sedan testa för att se vad du föredrar.

Men som nämnt digiare har det blivit allt vanligare med racket som består av en blandning av EVA och skumgummi vilket gör att man kan säga att du får ett racket som kombinerar det bästa av två världar och en balans mellan dessa två.

Fundera på om du vill ha ett hårt racket eller ett racket som är mjukare och absorberar kraften mer.

Tjocklek

När man talar om tjocklek i ett racket talar man givetvis om hur tjockt bladet är. Den maximala tillåtna tjockleken är 38 millimeter. Men med det sagt tenderar tjockeken inte att variera så mycket, utan de flesta racket är väldigt lika i tjocklek.

Vilken typ av spelare är du?

Som diskuterat kort innan är det viktigt att fundera på vilken typ av spelare du är när du ska välja ett racket. Vilken nivå spelar du på? Är du proffs eller nybörjare?

Sättet som racketen är designade på påverkar hur de presterar och hur väl de passar med din spelstil. Om du bara spelar då och då kanske du inte bör köpa ett diamantformat proffsracket, och på samma sätt, om du är en väldigt erfaren spelare är det ingen bra idé att köpa ett runt skumgummiracket som inte tillåter dig att spela på din maximala kapacitet.

Pris

Precis som med det mesta varierar prisen på padelracket väldigt mycket. Proffsracket är givetvis dyrare, men om du inte spelar på proffssnivå kanske det inte är den bästa idén att köpa ett sådant om du är nybörjare eftersom att du ändå inte får ta del av allt som det har att erbjuda.

Om du spelar ofta och strävar efter att bli bättre kan det vara en bra idé att investera i ett bättre racket att “växa in i”, eftersom att du annars ändå kan behöva köpa uppgradera när diu blir bättre.

Med allt detta i åtanke, att köpa ett padelracket kan vara svårt och överväldigande. Men med allt detta i åtanke bör det vli lättare för dig att hitta ett raket som passar dina behov. Termen “bästa padelracket” är relativt brett då “bästa” beror på dig och dina behov. Det finns till exempel bästa budgetracket för padel, bästa padelracket för nybörjare, och bästa padelracket för proffs, och allt däremellan. Därför har vi inkluderat de mest populära och uppsakattade padelracket för alla olika behov och syften.

Det finns så många olika val på marknaden, men med det sagt kan det vara bra att veta vad du bör leta efter för att hitta ett racket som passar dina behov. Med andra ord, det finns inte något sådant som ett “perfekt” racket, eftersom detta beror till största del på dig själv.

Bästa padelracket


Hög kraft  God kontroll  God stabilitet

Head Graphene 360+ Alpha Pro erbjuder enorm prestation. Bladet har en ny teknik integrerad i bladets ram som ger stabilitet och förbättrar energi med varje slag.

Det är ett padelracket för avancerade professionella spelare som vill sticka ut med stil och komfort i viktiga paddelspel. Racket har en droppform och medelbalans som ger stor mångsidighet tack vare dess stora förhållande mellan kraft och kontroll.


Lättspelat  Maximal kontroll  Bra kraft

Den padelracket är utformat för maximal kontroll och hög prestanda. Det är ett racket designad för professionella eller avancerade spelare med en 100% kolfiberram. Den har den nya CustomWeight-tekniken och det nya Adaptia-systemet.


Snabbt och aggressivt racket  God stabilitet

Detta är ett toppalternativ för att utveckla padelspelare som spelar snabbt och aggressivt. Ultra Team V2 har en ny geometri för en uppgradering i en kraftfull prestanda. Power Pillar-bron sträcker sig över rackets hals för att inte bara öka kraften och stabiliteten under hela svingen, det ger också trevligt visuellt tilltal för sina användare. Förankrad av en Fiberglass Weave-materialkomposition och Core Foam för utmärkt spelbarhet, erbjuder denna padel prestanda som passar spelare som är redo att ta nästa steg i sitt spel.


Multifunktionellt racket  Passar både snabbt och långsamt spel

Detta racket rekommenderas till mångsidiga spelare, som ännu inte har definierat sin spelstil eftersom Wing Avant är ett mycket väl kompenserat racket. Det är ett multifunktionell racket i så att den kan anpassas till alla spelstilar. För detta har den utformats med en droppformad form och medelbalans för att ge dig den kontroll och kraft du behöver.

Den innehåller ett stjärnliknande mönster på ytan för att möjliggöra skruv. Dessutom har mer flexibla material använts i dess konstruktion, vilket gynnar spelarens anpassning och utveckling. När det gäller dess material har kolfiber använts i ramområdet och ett glafit-system, det vill säga en blandning av glasfiber och kol för att uppnå större spelbarhet. Multieva-gummi har använts i kärnan för att reagera effektivt på både snabba och långsamma kulor.


God kraft  God kontroll  Robust racket

Bullpadel Vertex Avant padelracket är ett kraftracket på grund av dess diamantformat och höga balans men det försummar inte kontrollen så att du kan hantera de svåraste bollarna.

Racket rekommenderas till spelare på medelhög nivå som letar efter ett kraftfullt men hanterbar racket. Det använder kolfiber i ramen och har glafitsystem i racketytan, vilket är en blandning av glasfiber och kolfiber vilket ger en mer elastisk spelkänsla.

Kolfiberkonstruktionen ger en solid struktur och större motståndskraft mot stötar. Den har också en multi-eva-kärna, det vill säga ett tvådensitetsgummi för större känslor av kontroll och kraft när du träffar.

Racket har en 3D-kornyta vilket bidrar till bättre spin.


Lättmanövrerat   God kraft

Detta racket erbjuder enkel kraft med extrem manövrerbarhet. Denna lättare och mjukare version av den här nya generationen racketar uppmuntrar dig att dyka upp från ingenstans och slå rejält utmanande slag.


Hög explosivitet och kraft  Absorberar vibrationer  Hög komfort

Babolat Viper Technical 2021 riktar sig mot attackorienterade spelare som letar efter explosivitet och kraft.

Racket är diamantformat, hög balans och en sweet spot som är beläget i den övre delen av slagytan. Kärnan är tilverkad i X-Eva som består av tre olika lager. De två yttre skikten har en högre densitet för att ge kraft i hårdare skott. Det inre lagret är mjukare för att ge komfort och lägga till en felmarginal i mjukare bilder.

Dess yta består av 12K kolfiber och har en 3D Spin + -teknologi som innebär att ytan har både en sandpapperliknande yta och ett präglat mönster på ytan.

Det nya Vibrasorb-systemet minskar vibrationer och ökar komforten, vilket minskar risken för skador. Liksom tidigare modeller använder Viper Air HPS-teknik. Placeringen av de borrade hålen justeras efter racketformen för att ge ett bättre grepp.


Bra balans mellan kraft och kontroll  Stort sweet spot

Detta är ett balanserad racket för spelare på hög eller medelnivå som vill utvecklas. Den erbjuder enorm prestanda i varje slag.

Den har designats i ett droppformat och har en medelbalans, vilket ger den bra kraft och kontroll. Mer flexibla material har använts för dess konstruktion, så det är inte så tekniskt. Ytan är gjord av glasfiber, vilket ger en mer elastisk touch och utvidgar därför padelrackets sweet spot. Dessutom ger hålens nya design större motstånd och hållbarhet.


Lättmanövrerat  Mycket god kraft

Air Veron har utvecklats för den dynamiska nätspelaren, som tar alla möjligheter att komma till nätet och använder sin hastighet för att generera kraft. Den erbjuder dynamisk kraft med extrem manövrerbarhet. Tack vare sin nya hybridform och låga vikt kan du röra dig ännu snabbare och generera ännu mer kraft.VIBRABSORB-SYSTEMET integrerar en elastomer i racketens struktur. Spela säkrare med mer komfort.


Bra kombination av mellan kraft och kontroll   God balans  Lätt vikt

Detta racket har ett överdimensionerat format och en fokuserad balans, med vilken du får den kraft och kontroll du behöver i varje slag. Den är mest lämplig för individer som letar efter ett  lätt och balanserat padelracket och på grund av dess form och balans kommer du att garanteras den bästa balansen mellan kraft och kontroll.

Det genererar också mycket skön känsla när du slår eftersom det har tillverkats med flexibla material som gynnar spelaranpassning, såsom glasfiber, som finns i hela bladstrukturen och är förstärkt för att ge racket större hållbarhet. Å andra sidan, för kärnan har Adidas satsat på mjukt EVA gummi så att det inte ska generera vibrationer vilket därmed förbättrar komforten.

Racket har fantastiska teknologier som gör den unik som den lätta vikten, vilket gör den till en lättare padellracket och Smart Holes-systemet, som fördelar hålen i olika storlekar för att garantera en kraftfull och optimal träff.


God stabilitet  Bra kraft och kontroll

Wilson Ultra Pro V2 levererar enorm prestanda för erfarna och aggressiva spelare som söker en paddel för att överväldiga deras motstånd. Den erbjuder mycket god kombination av kraft och kontroll, medan Power Pillar sträcker sig över halsen för att skapa ytterligare stabilitet. Racket har en Infinity Edge-geometri och textur på paddelytan för att öka skruv


Hjälper dig att utvecklas som spelare  Hög prestanda  Förlåtande

Detta racket rekommenderas till spelare på hög eller medelnivå som vill utveckla sitt spel. Det är ett mångsidig padelracket med snabb anpassning som anpassar sig till alla spelstilar. Den har också designats tillsammans med Fernando Belasteguín så att du kommer att njuta av bäst prestanda och design på banan. Racket har en utmärkt spelbarhet och en EVA skum kärna för en bekvämare träff.  Racker har en kolfiberkonstruktion på ramen och glasfiber på racketytan. Den har en grov yta för att ge bollen mer spin.


God kraft  Skön spelkänsla  Snabb fart  Hög explosivitet

Detta är ett billigare och mer spelbart alternativ till Viper Technical. Stor kraft i slagen och en mycket skön spelkänsla. Om du är en erfaren teknisk spelare som letar efter kraft är dettta ett racket du bör överväga.

Racket har en diamantform, hög balans och en sweet spot som ligger ovanför mitten av rackethuvudet. Veron Technical har en kärna av svart EVA gummi och ytan är gjord av det nya materialet Carbon Flex. Den kombinerar kolfiber för explosivitet med glasfiber för att göra det lättare att generera hastighet.

Ramen består av kolfiber och Babolat har implementerat 3D-Spin på ytan för att skapa effekt när det behövs. Det nya Vibrasorb-systemet minskar vibrationer och risk för skador.


Hög precision  Utmärkt manövrering

Denna padelracket är perfekt för spelare på mediumnivå som letar efter högsta precision och kraft i varje slag. Dessutom överraskar dess manövrering och hastighet på bollen tack vare gummits mjuka densitet.

Racket innehåller Tubular Extreme Spot ny teknik, som förlänger sweet spot på ytan av padelracket.

Den har en droppform som hjälper spelare att utföra ett mer aggressivt spel eftersom sweet spot är högst upp på padelracket.

Den inkluderar Anatomic Bridge Design-tekniken som är utformad för att ge en anatomisk form i sitt hjärta vilket gör det lättare att ta en mer lämplig och bekväm hållning när man håller padelracket.


Explosiv kraft  Mycket bra hållbarhet

Detta är det mest kraftfulla padelracket i Prince samlingen. Den har 24K kol på racketens yta och ett EVA POWER-gummi för att uppnå explosiv kraft och en enormt bra hanterbarhet. Vidare har Prince Falcon TRIPLE THREAT, AERO PROFILE och POWER CORE-teknik.


God kraft  God komfort  Bra skruv

Wilson Bela Elite Padel Racket är en av de stora innovationerna 2020. Wilson-märket har designat för den stora Fernando Belasteguín ett utmärkt blad, med bra kraft men utan att försumma komforten.

För detta racket har mjuk EVA gummi använts i kärnan, ett skum som genererar större känsla av komfort och kontroll för spelaren. Å andra sidan bibehåller den 100% kolkonstruktion för att uppnå en solid struktur.

Racket rekommenderas till avancerade spelare som tränar dagligen och som letar efter ett balanserat racket såväl som bekvämt. Dessutom har den nya Bela Elite en grov finish med vilken du kan skriva ut större effekter på bollen.

Kort sagt, det är en av säsongens bästa mångsidiga racketar och har en design utvecklad i samarbete med Fernando Belasteguín så att du kommer att njuta av bästa prestanda och design på banan.


God kraft  God kontroll  Tyngdsystem tillåter dig justera vikten

Bullpadel Hack 02 padelracket är byggd för spelare med en avancerad nivå, fantastiskt att svara på slag med kraft utan att förlora kontrollen.

Detta racket är perfekt med en rund form och kolstruktur, mycket lätt med en vikt mellan 345 och 360 gram.
Vibradrive-systemet är till för att absorbera vibrationer. Racket är lätt att hantera och har en grov yta för att ge effekt till bollen.


Lätt vikt  Bra kombination av fart och kontroll  Skön spelkänsla

Alpha Elite är den mjukaste versionen av den nya Head padel racketserien, är extremt bekväm och hanterbar. Designad med Graphene 360+ i ramen och glasfiber på ytan får den en beröring och komfort som är oöverträffad. Om det inte räcker är det byggt med Smart Bridge-teknik och CHIP-teknik, vilket båda resulterar i en större sweet spot. En noggrann design avrundar denna fantastiska modell. Prova detta racket och njut av komforten och kraften!


Bra kombination av fart och kontroll  Lättspelat  Stort sweetspot

Detta är ett lättspelat padelracket som har mycket att erbjuda. En större sweet spot gör att spelaren kan dra nytta av hela racketen. Den är lämpligt för spelare som söker kontroll utan att behöva kompromissa med hastigheten. Slutligen är det ett handtillverkat paddelracket i skandinavisk design, med rund form och låg balans.


God kontroll  Bra fart  Förlåtande sweetspot

Ett toppracket i Babolat-kollektionen, speciellt utformad för spelare på hög nivå som i allmänhet gillar att attackera. Är du tålmodig och en bra försvarare? Väntar du på rätt ögonblick för att komma till nätet? Detta är rätt racket för dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!
Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!