Vad är Team Americano?

Det finns en mängd olika spelformer och turneringstyper att välja mellan i padel. Det är speciellt i turneringar som man har många olika former att välja mellan.

En av de speltyperna är team Americano. Vi har tidigare gått igenom Team Americano i denna artikel, Hybrid Americano i denna artikeln, och Mixed Americano i denna artikel. Och som namnet antyder är Team Americano inspirerade av alla dessa.

Så vad är Team Americano och vad urskiljer det från alla de andra?

I Team Americano, eller Lag-Americano på Svenska, spelar man en helt vanlig Americano. Men skillnaden är att man alltid spelar som ett lag och därför inte byter partner. På så sätt kan man se Team Americano som en helt vanlig form av serie -eller ligaspel.

Vill du lära dig mer om Padel Americano kan du göra det här i detalj, då Team Americano fungerar på exakt samma sätt, med exakt samma regler, bara att du spelar med samma partner. Team Americano är ett bra val när du vill spela med en och samma partner under hela turneringen och inte hålla på och byta partner.

När man spelar Team Americano kan man spela upp till 19 lag i upp till 4 grupper. Detta innebär totalt 152 spelare per turnering.

Man är inte heller begränsad av att man måste ha ett visst antar banor. I Team Americano kommer varje lag att få möta alla lag en gång. När samtliga lag har mött samtliga lag har man sedan en vinnare.

Poängräkningen är densamma som i Cup Americano. Detta innebär att så många poäng som varje lag har är så många poäng som lagen får. Efter alla matcher räknas sedan poängen från samtliga matcher ihop och sammanställs i en tabell. Slutligen har man ett vinnarlag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Fynda Padelutrustning på senaste Kampanjerna!
Fynda Padelutrustning på senaste Kampanjerna!