Vad är Mixed Americano? Allt du Behöver Veta

Vi har i denna artikel gått igenom Padel Americano. Men vad är Mixed Americano? Det ska vi titta närmare på i denna artikel.

Termen “mix” används för att reflektera att det är en blandning med lika många kvinnor som män. I varje omgång kommer alltid att en kvinna och en man möte en annan kvinna och man.

Utöver detta spelas Mixed Americano på precis samma sätt som Padel Americano. Däremot, eftersom att det bara är mixade matcher som spelas så blir antalet matcher färre per cup.

Samtliga män och kvinnor lottas automatiskt för att säkerställa att samtliga män och kvinnor får spela med varandra. Mixed Americano kan även användas för att blanda de bästa spelarna med nybörjarna för att säkerställa att nybörjare alltid spelar i samma lag som avancerade spelare.

Mixed Cup Americano spelas oftast om 32 poäng och kan sluta hur som helst men man kan spela med valfri poängsumma.

Mixed Cup Americano med 4 spelare

I Mixed Cup Americano spelar man 2 damer och 2 herrar. Detta innebär att damerna spelar med olika herrar i varje match och herrarna får spela med olika damer i varje match.

Vidare spelar därför varje spelare totalt 2 matcher.

Poängräkningen görs precis som i Cup Americano.

Mixed Cup Americano med 8 spelare

Med 8 spelare är upplägget precis samma som med 4 spelare bara att varje spelare kommer att spela totalt 4 matcher istället för 2.

Mixed Americano är ett populär cupformat som ger lite mer variation än ett klassisk Cup Americano format. Och faktumet att upplägget kan användas för att blanda både män och kvinnor samt nybörjare eller erfarna gör Mixed Americano väldigt populär.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Fynda Padelutrustning på senaste Kampanjerna!
Fynda Padelutrustning på senaste Kampanjerna!