Vad är Padel Americano? En Komplett Guide

En av de egenskaper som gör padel så populärt är spelets lätthet och sällskaplighet, det kräver inte stora färdigheter för att kunna njuta av ett bra spel men ibland stöter många entusiaster problem när det gäller att hitta en partner att spela med.

Du är säkert bekant med Facebook-grupper där spelare sökes, och det är här populariteten hos padel americano är född, där det inte är nödvändigt att hitta din egen partner att spela med, du kan iställetorganisera matcher med alla som deltar i evenemanget och uppnå resultat individuellt.

En av många drag som gör padel så populärt är fördelen och sällskapet med själva sporten, det kräver inte att du har utmärkt bollkontroll och lång erfarenhet av racketsporter för att kuna njuta av en fantastisk padelmatch.

Vad är padel americano?

Padel Americano är en typ av turneringar eller matcher som organiseras.

Denna typ av turneringar eller matcher anordnas i allmänhet av en ledare för klubben, som ansvarar för att fastställa schemat och antalet planer, beroende på volymen av deltagare. Det här arbetet är vanligtvis mödosamt, men om man ser det från en positiv sida kan en enda person organisera en stor grupp spelare som underlättar tillgången till Padels värld för många padel entusiaster.

Huvudförutsättningen för padel americano är att varje spelare bara kommer att spela med samma partner en gång under hela evenemanget, för att förstå vad vi pratar om är det nödvändigt att förstå egenskaperna hos detta spel:

Padel americano-spelet har en individualiserad spelprofil, även om det spelas med en partner som ett lag, eftersom resultaten kommer att mätas individuellt i resultattabellen, och här är nyckeln till populariteten för denna speltyp av padel, vilket ger individuella resultat även om man spelar som ett lag.

Antal spelare

Spelarnas deltagande i denna typ av matcher eller turneringar är vanligtvis mellan 8 och 16 spelare men det kan också vara mindre och större än detta i antal.

Varaktighet

Tävlingens varaktighet är vanligtvis från en enda dag ungefär 2 eller 3 timmar ungefär, men om du har ett högt deltagarantal erbjuder det också möjligheten att spela under flera dagar och till och med distribuera det i en liga över en förutbestämd tid.

Poängssystem i padel amercano

Det finns två sätt att räkna poäng på padel americano:

1. Det handlar om att spela ett förutbestämt antal poäng per spel (till exempel 31 poäng). Det lag som tar flest poäng kommer att vara vinnaren i matchen, även om vinnaren eller förloraren av det är irrelevant, eftersom varje poäng räknas i din individuella klassificering, nyckeln i detta spelläge är att få så många poäng som möjligt, det blir inte detsamma att vinna 30 till 1 än 16 till 15.

2. I detta spel räknas det antal sets som vinns i detta spelläge främst i resultattabellen. Om det är oavgjort räknas antalet förlorade sets av de spelare som spelat tillsammans och vice versa med resultaten från matcherna i varje match.

Antal planer som behövs

Beroende på antalet spelare som ska delta i evenemanget bör det finnas ett antal planer, men som en allmän regel bör det finnas en plan för varje 4 spelare:

 • 4 – 6 spelare: 1 domstol
 • 8 -10 spelare: 2 banor
 • 12 – 14 spelare: 3 banor
 • 16 – 18 spelare: 4 banor
 • 20 – 22 spelare: 5 banor
 • 24 – 26 spelare: 6 banor …

Hur du vinner i padel americano

Nyckeln till att vinna i Padel americano kommer inte bara att ligga i dina egna tekniska och taktiska färdigheter som du har som spelare, men det kommer också att vara i förmågan att anpassa, organisera och samordna med din lagkamrat som du i varje match får reda på hur du effkektivt får ut det bästa av var och en av dem du spelar med.

Hur du anordnar en padel americano turnering

 1. Bestäm datum, antal deltagare och det spelläge som turneringen kommer att hållas i.
 2. Bestäm varaktigheten för evenemanget.
 3. Organisera prisbordet (om det finns något)
 4. Boka nödvändigt antal planer.
 5. Ett excel eller program med fördelningstabellen för spelare och matcher.

Så snart spelet är över kommer varje deltagares fält i dokumentet att verka som den ultimata betygsättningen och information om hur alla i tävlingen har presterat för att kunna utse en vinnare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!
Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!