Vad är Hybrid Americano? Allt du Behöver Veta!

På senare år har det tillkommit en mängd olika spelformer för att spela turneringar och cuper.

En av dem är en ganska ny spelform som heter Hybrid Americano. Vi har i denna artikel gått igenom Padel Americano och Cup Americano samt hur det fungerar. Och som dess namn antyder är det en form av Padel Americano med många likheter men med ett antal skillnader.

Vad är Hybrid Americano?

Hybrid Americano i padel grundar sig i Cup Americano och fungerar på ett liknande sätt. Detta innebär att an spelar dubbel med olika medspelare i varje match. Eftersom att man alltid får spela med olika partners uppskattas det för den variation som spelformen erbjuder.

Man kan spela om vilken poängsumma som helst, men ofta spelar man om 32 raka poäng. Vill man ha kortare matcher kan man  spela om 24 eller ännu färre poäng.. Efter varje färdigspelad match får spelarna 3 poäng om de vinner matchen, 1 poäng om det blir oavgjort, och 0 poäng om de förlorar matchen.

Den främsta skillnaden mellan Hybrid Americano och Cup Americano är att det blir än viktigare att vinna varje match och varje boll. Detta gör Hybrid Americano mer intressant och mer fartfylld.

Den slutgiltiga vinnaren utses efter matchpoäng, alltså flest vunna matcher. Om det däremot är 2 spelare som har lika mycket poäng utses vinnaren baserat på vunna och förlorade bollar. Detta gör att varje boll blir än mer viktig.

Vad som gör hybrid Americano så populärt och intressant är att varje match och poäng blir ännu viktigare, vilket därmed skapar med fart och tempo i matcherna. Eftersom att varje boll är viktig tenderar varje spelare att vässa sina kunskaper.

Till skillnad från Cup Americano där spelarna får poäng baserat på resultatet och antalet poäng, är det mer av en “vinnaren tar allt”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Fynda Padelutrustning på senaste Kampanjerna!
Fynda Padelutrustning på senaste Kampanjerna!