SEO inom Padel – så Rankar du din Padelsida!

Det är populärt att skriva om padel. Det kan du exempelvis göra via exempelvis en personlig blogg eller via en renodlad företagswebbsida för exempelvis en padelhall.

Men oavsett varför du skriver om padel är det viktigt att du får en bra synlighet på Google. Så i denna guide ger vi dig 5 viktiga tips för hur du får din padelsida att få en bättre synbarhet bland sökmotorerna.

5 SEO-tips för din padelsida

  1. Skriv bättre artiklar än dina konkurrenter.
  2. Köp länkar.
  3. Gästblogga.
  4. Skriv länkbetesartiklar.
  5. Be samarbetspartners länka till dig.

Nedan berättar vi mer om de tips vi precis gett dig i större detalj.

1. Skriv bättre artiklar än konkurrenterna

Även om du tycker att din artikel är solklart bäst är det inte säkert att Google tycker samma sak. Det finns nämligen en lång rad skrivtekniker som gör att såväl sökmotorer som besökare föredrar dina texter framför konkurrenternas.

Den mest effektiva av dessa skrivmetoder är den upp och nedvända pyramiden.

De som läser din artikel uppskattar nämligen att få reda på det viktigaste först, vilket de också får om du skriver enligt det ovanstående verktyget. Om du vill läsa mer om hur den upp och nedvända pyramiden, eller vill beställa SEO-optimerade texter kan du göra det på SEO-texter.se.

2. Köp länkar mot din padelsajt

Även om länkköp är en tråkig utgift är det en bra idé att köpa länkar. Idealt ska du köpa länkar på webbsidor med bra relevans och en månatlig trafik på minst 500 besökare. Utöver det borde webbsidan du köper länkar från ha starka länkar som pekar mot den sajten.

Värt att veta är också att det är enkelt att “dopa” sin tillbakalänksprofil, vilket innebär att webbsidan ser mer populär ut i SEO-program än vad den egentligen är. Så rådgör gärna med ett SEO-företag innan du köper länkar för att således få maximalt med länkkraft för dina pengar.

Denna webbsida är för övrigt ett klockrent exempel på en stark webbsida inom padel vars länkar ger din padel-webbsida en ökad synlighet på Google.

3. Gästblogga på relevanta sidor

Ett annat sätt att få bra tillbakalänkar är att gästblogga. Det innebär att du frågar andra webmasters om du får skriva ett inlägg på deras webbsida med en länk som pekar mot din sida.

Det förslag i princip alla gästbloggare kommer med är: “Du som sajtägare får gratis innehåll och jag som bidrar med materialet får en länk. Då blir vi alla vinnare!”

Men brukar folk verkligen nappa på det?

Nej, det är sällan webmasters tackar ja till förfrågningar om gästinlägg. Främst då i princip alla vet att länkar är en handelsvara som man kan få betalt för att lägga till på sin webbsida.

Fast bara för att det är svårt betyder inte det att du ska ge upp i förhand. Så hör av dig till relevanta webbsidor och hör dig för. Med tanke på den lilla tid du behöver lägga ner är belöningen stor om en eller flera webmasters tackar ja till ditt erbjudande om gästinlägg.

4. Skriv länkbetesartiklar inom padel

En länkbetesartikel är en artikel som är extremt heltäckande och mycket värdefull för läsarna. Artikeln är alltså så pass bra att andra personer väljer att länka till den utan att du behöver fråga om det.

Som ägare till en sajt inom padel är följande ämnesområden perfekta som underlag till en länkbetesartikel:

5. Be samarbetspartners länka till din padelsajt

Om du exempelvis har en webbshop som säljer padelrack av märket Head är det en bra idé att be Head länka till din webbsida. Detta då din webbsida således får kostnadsfri länkkraft. På exakt samma sätt ska du be övriga samarbetspartners och eventuella sponsorer att länka till din webbsida så den får mer länkkraft.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!
Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!