Så Blir du en Bättre Padelspelare [12 Bästa Tips]

Vi alla strävar efter att bli bättre. Om du har blivit biten av sporten padel och uppäckt hur kul det är har du säkert funderat över hur du blir en bra padelspelare. Givetvis finns det en hel del att tänka och jobba på som kommer att förbättra din teknik och din spelkvalité, och i denna artikel ska vi gå igenom de viktigaste sådana.

Här är våra bästa tips för hur du blir en bättre padelspelare och de tips som kommer att hjälpa dig att snabbt och effektivt förbättra ditt spel.

Metoder för att serva

Serven är ett av det viktigaste skotten du bör observera. Observera noggrannhet och frekvens i din servering. Starta bollen från axeltoppen vid ingången till din vänstra fot. Slå bollen i midjestopp och svinga igenom. Se till att också läsa vår steg-för-steg guide för serve i padel.

Slå din serva nära “T” mitt i banans eller nära glaset så att du ger dina motståndare ett jobbigt skott. Slå serven när bollen är på högsta möjliga nivå.

Det kan vara ett bra förslag att serva i din motståndares backhand om det är en svag punkt för dem.

Ett vanligt misstag från nybörjare är att de kämpar tungt för att vinna setet genom att slå en svår första serv, vilket regelbundet resulterar i ett antal dåliga andraservar som gör det enkelt för dina motståndare.

Slå serven med lite slice för att hålla den låg. Spring till nätet efter serven för att komma på en mycket bra plats där du snabbt kan attackera.

Använd volley

Slå bollen aggressivt med backspin så att du får en låg studs, vilket gör den svårare för dina motståndare.

Salvan är uppdelad i två element: förberedelse och slag.

  • Placera ditt padelracket uppåt sett direkt till dina motståndare. Ta ett steg framåt och lägg din kroppsvikt i riktning mot ditt framben och bollen. Slå bollen i ingången till ditt ben.
  • Bedöm alltid bollen från din motståndare. En snabb boll ger dig mycket mindre tid att slå din volley, försök i så fall en volley med mycket mindre energi. När dina motståndares boll är gradvis, slå ett aggressivt skott.

Slå lobb

Lobben är i huvudsak en av det viktigaste slagen i padel. Med en mycket bra lobb kommer du att spänna dina motståndare igen i planens bakre del som ett sätt att ta en mycket bra plats vid nätet. Rör dig framåt på banan efter att ha träffat en mycket bra lobb.

När du träffar en lob börjar du på din vanliga plats och sätter ihop liknande för en forehand eller backhand. Fotarbete är viktigt så att du bara placerar dig själv på ett mycket bra ställe. Dra ditt racket bakåt och ställ dig på ett säkert ställe tillsammans med axlarna till fasetten på planen. Den enda skillnaden genom att slå en lob är att du bara böjer dig nedåt och slår bollen från undersidan och ser till att din lob går djupt.

Använd lobben för att variera tempot i en match. Om matchen är snabb och du vill ändra detta,  börja slå extra lobbar.

Slå bollen ordentligt under den som ett sätt att slå en överdriven lob med överdriven precision.

Slå smash

Smash är många spelares favoritskott, och dessutom ett skott som många spelare behöver förbättra. Slå bara en smash medan du är på en mycket bra plats med stabilitet. En tumregel är att du endast måste slå en smash eller en volley när du kan återfå din plats på nätet efter att du träffat bollen.

Om du är nära nätet medan du slår till, använd din fulla energi, försök att få bollen att studsa överdrivet från väggen igen, och igen in i din del av planen.

Slaget i en smash kommer från dina ben, överkropp, rotationen av din höft, axel, armbåge och handled. Det är ett svårt slag som kräver träning. Samla energi ur din överkropp och börja din rörelse och följ stegen för att genomföra smashen.

Sträck ut armen hela vägen för att slå bollen på sin högsta nivå.

Slå bollen till vänster om din kroppsbyggnad (när du är högerhänt) vilket ger chansen att placera en spin på bollen när du roterar din kroppsbyggnad.

Slå Bandeja

Om du är närmare servelinjen när du slår smash, är det mer praktiskt att slå ett långsammare under-spin-skott kallat bandeja.

Målet är att bibehålla spänningen i dina motståndare och bevara din plats vid nätet. En sådan smash håller bollen låg efter att den studsar från ditt racket. Om du istället går efter kraft, kan bollen studsa överdrivet igen från väggen tillbaka till nätet och kan bli väldigt lätt för dina motståndare att ta emot.

Ta padel lektioner

Det kanske säger sig självt, men om du vill bliu bättre på padel bör du fundera på att ta padel lektioner. Du behöver ett proffs som kan titta på din figur och din sving och utvärdera vad du behöver göra annorlunda. Om du bara spelar på utan att utvärdera finns det risk att du lär dig fel och bygger in dåliga vanor i ditt rörelsemönster och sving. Därför är det bra att tidigt ta hjälp av en padel expert som kan lära dig rätt grunder som du sedan kan bygga vidare på.

En timmes lektion i veckan kan räcka om du utnyttjar det och sedan försöker tillämpa allt som lärs ut i dina spel.

Spela med bättre spelare

Att spela med motståndare som du alltid vinner över hjälper inte dig att förbättras så mycket. Vi måste försöka spela matcher med människor på vår nivå eller som är bättre.

Tänk dig att vi spelar med par i en högre kategori. Först kommer de att slå oss, troligtvis, men desto mer du tränar och spelar mot dem, desto mer kommer du utvecklas.

Spela med olika människor

Det finns de som vill bli bättre på padel, men varje vecka spelar de med dem. I slutändan kommer du enbart att möta en spelstil och för att utvecklas måste du träna på alla olika typer av returer och spelstilar.

Försök att spela olika matcher och spela med olika par. Om du har problem med att hitta dem finns det många klubbar som organiserar ligor eller turneringar som hjälper dig att lära känna fler spelare.

Ge allt hela tiden

Utan ansträngning kommer vi inte att kunna förbättra oss. Försök att dra nytta av varje lektion och ta in så mycket som möjligt. Se till att du ger ditt yttersta och inte slöar.

Utan attityd och inställning kommer du att vara för passiv och inte ha möjlighet att lära dig lika mycket.

Turneringar eller lagtävlingar

Att spela lagturneringar hjälper dig att få unika spelupplevelser och utvecklas som padelspelare. Under turneringen kan du spela mot olika par, och även med olika partners.

Du lär dig att ta ansvar när ditt team behöver det och spela så bra du bara kan.

Titta på padelmatcher

Ett effektivt och underskattat sätt att bli bättre på padel är att titta på padelmatcher. Idag har vi hundratals matcher att titta på och analysera. När vi tittar på padelmtcher lär vi oss bättre att förstå hur proffsen spelar både tekniskt och taktiskt. Denna punkt är grunden för att förbättra vår spelnivå. Frågor som varför har han spelat den bollen där? Vilket slag väljer spelaren att slå när en boll landar på ett visst ställe, och så vidare.

Spela på båda sidor

Det faktum att du vet hur du spelar både till höger och tvärtom gör att du kan spela som en lagkamrat med olika profiler av lagkamrater och förstå vad som krävs från varje position. Att kunna spela på båda sidor hjälper dig att vara förberedd och mer tekniskt kunnig.

Har du några frågor eller funderingar? Gå med i Padeltenniguidens padelforum och community av padelentusiaster för att diskutera padel och allt som hör till! Registrera dig idag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!
Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!