Bästa Padelracket för Nybörjare [Bäst i Test]

Det finns en enorm mängd olika padelracket att välja mellan på marknaden. Det kan bli speciellt överväldigande att välja padelracket när du är nybörjare och inte har så mycket erfarenhet och kunskap om vad du bör välja mellan. Viktigt att veta är att inte alla padelracket är skapta likadana. Padelracket har olika prestation, spelkänsla, och teknik. Allt detta påverkar hur ett padelracket presterar på planen.

När du ska välja ett padelracket som nybörjare finns det en rad saker du bör leta efter för att försäkra dig om att du hittar ett padelracket som passar just din spelstil men framförallt spelnivå. I denna artikel tittar vi närmare på de bästa och mest populära padelracket för nybörjare, men vi tittar också närmare på de viktigaste faktorerna du bör tänka på för att hitta ett racket som lämpar sig för nybörjare.

Att välja ett padelracket för nybörjare

Det bästa padelracketracketen för nybörjare ska vara lätt och rundformad. Dessa typer av racketar ger oss en känsla av säkerhet när vi slår bollen och minskar risken för misstag.

Att välja ett lätt racket underlättar manövrerbarheten vilket kommer att vara mycket viktigt för nybörjare. När du spelar padel i början kommer de flesta förlorade bollar från ofrivilliga fel, därför behöver vi ett racket som hjälper oss att minimera antalet misstag som begås på planen.

På grund av dess lätthet kommer vi att kunna flytta racketen med mindre ansträngning, vilket gör det lättare att förbättra vår teknik när vi spelar.

Runda racketar är perfekta för nybörjare. De har en medel / låg viktbalans som gör att de hanteras mycket bekvämt. De tenderar också att ha en förstorad sweet spot, och är därför ganska förlåtande om du inte slår bollen med precis mitt på racketen, vilket inte tenderar att vara fallet för nybörjare.

De är racketar som också är idealiska för defensiva spelare vars huvudsakliga styrka är bollplacering. De ger utmärkt kontroll, och deras största nackdel är bristen på kraft för smash. Men när du precis börjar är kraft inte den viktigaste faktorn. Detta kan komma senare.

Runda racketformer

Denna typ av padelracket är i allmänhet mycket lätta att hantera vilket resulterar i en hög grad av manövrerbarhet. De rekommenderas för alla typer av spelare på grund av dess användarvänlighet.

Det finns en anledning till att dessa typer är lättare än resten: sweet spot är betydligt större än de andra typerna.

Som du antagligen antagit är dessa racketar idealiska  för nybörjare.

Balansen

Balans är starkt relaterad till racketens form, och det är en annan relevant aspekt när man köper ett racket. När vi pratar om balans här kommer vi att prata om placeringen av balansen i racketen.

Det finns tre typer av balans:

1. låg balans

Racketar med låg balans är vanligtvis rundformade. Vikt placeras något mot handtaget, vilket ger en högre kontroll över racketen. Denna typ av racket rekommenderas för nybörjare.

2. Medium balans

Racketar med medelvikt har en jämnare viktfördelning än de med låg eller hög balans. Vikt placeras någonstans mellan huvudet och handtaget. De rekommenderas för spelare som vill ha ett kraftfullt racket, men utan att förlora kontrollen över den.

3. Hög balans

Racketar som har vikten mot huvudet kommer att ha en hög balans. De är svårare att kontrollera och hantera än de med låg eller medel balans. Vanligtvis kommer diamantformade racketar, som är kända för att ha kraft, denna typ av balans.

De rekommenderas för avancerade spelare. Alltså är de inte lämpliga för nybörjare.

Styvhet

En annan relevant aspekt när man köper eller utvärderar en ny padelracket är ytans styvhet. Först kan det verka obetydligt men det är värt att överväga racketstelhet och att få en förståelse för hur det påverkar prestanda.

Beroende på graden av flexibilitet när tryck appliceras på racketen hittar vi två huvudtyper av styvhet i padel:

Mjuka racketar

Dessa typer av racketar är också kända som defensiva racketar eftersom bollen studsar mer på grund av en högre böjning av racketens material. Därför blir det lättare att avleda aggressiva slag bara genom att placera racketen på bollen.

En annan fördel med mjukare racketar är minskningen av vibrationer, eftersom racketen absorberar det mesta av energin från stöten med bollen, vilket gör den mjukare och bekvämare.

De föredras mest för nybörjare eftersom de också är lättare att kontrollera.

Hårda racketar

De är också kända som attackerande, offensiva racketar. Hårdare racketar blir svårare att kontrollera. De ger spelaren mer kraft när man slår bollen, men som vi vet kommer detta att leda till bristande kontroll.

Men om du är en erfaren spelare och det mesta av ditt spel är baserat på salvor och du gillar att spela nära nätet, bör du gå efter hårdare racketar. Med det sagt är det inte lämpligt för nybörjare.

En annan fördel med hårda racketar är att de tenderar att hålla längre än mjukare alternativ.

Vikt

När det gäller vikt finns det inte en exakt mängd gram som en padelracket bör väga för att lämpa sig för nybörjare. Allt beror på spelarens preferenser och hans eller hennes spelstil.

Som en tumregel är padelracketar vanligtvis uppdelade i två kategorier: lätta och tunga racketar. Återigen finns det ingen enighet om det, så allt kommer att bli föremål för spelarens uppskattning.

Generellt sett kommer den högre vikten att öka kraften och minska manövrerbarheten. Å andra sidan blir lättare racketar lättare att hantera men ger mindre kraft till smashar. Med det sagt är lättare racket mer lämpliga för nybörjare.


Bästa padelracket för nybörjare


Babolat Vertuo Technical

Detaljer

Babolat Vertuo technical är ett padelracket som primärt passar spelare med aggressiv spelstil och kraftfulla slag. Även om detta primärt är egenskaper som uppskattas av mer erfarna spelare finns det nybörjare som har ett offensivt spel från start, och då är detta racket en utmärkt startpunkt.

Racket genererar en utmärkt fart och genererar effektiva over-head slag och smashar. Men samtidigt som den genererar kraft ger den också bra precision. Träffytan är tillverkad i glasfiber vilket gör den mer förlåtande. Tack vare detta erbjuder den även god komfort.

Specifikationer

 • Vikt: 350 – 365 gram
 • Balans: Hög
 • Form: Diamant
 • Nivå: Nybörjare och medelspelare

Adidas #Greenpadel

Detaljer

Adidas #Greenpadel är tillverkat i det 100% förnybara flax fiber materialet och erbjuder god hållbarhet och en lätt vikt som gör den mer lätthanterlig. Detta material erbjuder också god hållbarhet samt en god absobtionsförmåga för ökad komfort.

Racket fokuserar på kontroll vilket gör den lämplig för nybörjare, och den har en mjuk EVA Soft-kärna som bidrar till detta.

Specifikationer

 • Balans: låg
 • Form: Rund
 • Vikt: 360-375 gram
 • Nivå: Medel, Nybörjare

Babolat Vertuo Air

Detaljer

Babolat Vertuo Air är ett padelracket som är specifikt utformat för nybörjare som är lätthanterat och snabbt. Detta racket hjälper dig att göra snabba och effektiva anfall med lättillgänglig kraft samtidigt som den har god manövrering och komfort.

Padelracket har en mjuk kärna och en droppform med medellåg tyngdpunkt. Allt detta ger ett unversalracket som har många fördelar inom alla aspekter av padelspelet. Träffytan är förlåtande tack vare dess glasfibermaterial. Med detta padelracket blir det enkelt att få fart på bollen utan alltför stor ansträngning.

Specifikationer

 • Vikt: 335-355 gram
 • Nivå: Medel, Nybörjare
 • Form: Dropp

Stiga ART

Detaljer

Stiga art är designat som ett lättspelat racket med fokus på kotroll som lämpar sig för nybörjare och medelspelare. Racket har en stor sweet spot som gör den mer förlåtande och ökad möjligheterna för nybörjare att få till bra träffar i alla situationer. Dess vikt ligger också i halsen av racket vilket innebär en låg balans och en lättare manövrering. Ett utmärkt val för nybörjare på padelplanen!

Specifikationer

 • Vikt: 355-365 gram
 • Nivå: Medel, Nybörjare
 • Form: Rund

Dunlop Rocket Green

Detaljer

Dunlop Rocket Green är ett utmärkt racket för nybörjare och motionärer som har en mjuk kärna och en rund form som gör det mer förlåtande. Racket har en stor sweet spot vilket gör den mer förlåtande och tillåtande, även vid felträffar. Dess ram är tillverkad i grafit vilket ökar stabiliteten och dess medelbalans gör den perfekt för nybörjare.

Specifikationer

 • Vikt: 360 g
 • Form: Rund
 • Nivå: Nybörjare

Babolat Vertuo Counter

Detaljer

Babolat Vertuo counter är ett padelracket som är utmärkt för kontringar. Detta är lämpligt för nybörjare eftersom att man ofta inte har tillräckligt med expertis för att själv gå till attack. Racket har en centrerad sweet spot men också en topptung balans vilket kan hjälpa till att generera kraft i slagen om du väl får chansen. Med det sagt ger detta padelracket en god kombination av kontroll och kraft. Racket har en träffyta i glasfiber vilket gör den mer förlåtande samt har en rund form vilket passar nybörjare. Detta ger utmärkt kontroll samt lättillgänglig kraft vid offensiver.

Vertuo counter är ett bra val om du vill ha ett racket med god komfort och kontroll, men som också kan generera kraft när du behöver det.

Specifikationer

 • Vikt: 335-365 gram
 • Form: Rund
 • Nivå: Medel, Nybörjare

Dunlop Rocket Red

Detaljer

Dunlop Rocket Red är ett av de mest populära padelracketarna på marknaden för nybörjare och motionärer på marknaden. Den är tillverkad med en mjuk kärna och en rund form vilket är lämpligt för nybörjare. Padelracket har också en stor sweetspot vilket gör det mer förlåtande och hjälper till att skapa bättre slag, även om du inte träffar mitt på racket.Ramen är tillverkad i grafit vilket ger en ökad stabilitet. Den har en medelbalans.

Specifikationer

 • Vikt: 360 gram
 • Nivå: Nybörjare
 • Form: Rund

Babolat Defiance W

Detaljer

Sist men inte minst har vi Babolat Defiance W som är ett padelracket för nybörjare med alla tekniker och funktioner som skapar ett perfekt racket för nybörjare. Sweetspot är placerat mitt i racket och bidrar till ökad kontroll och färre felträffar. Vidare är balansen placerad närmare handtaget vilket hjälper till att göra racket med lättmanövrerat.

Racket har en mjuk kärna som bidrar till ökad komfort och som gör det lättare att få fart på bollen. Racket är mest lämpligt för defensiva spelare som vill ha ett racket med god balans och som vill fpå hjälp med att få fart på bollen utan alltför offensivt spel.

Specifikatiioner

 • Vikt: 335-365 gram
 • Form: Rund
 • Nivå: Medel, Nybörjare

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!
Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!