Bästa Padelracket för Motionärer [Bäst i Test]

Att välja ett padelracket är inte en lätt uppgift. Det beror på att det finns olika faktorer som du måste tänka på för att säkerställa att racketen är perfekt för dig. Det finns en enorm mängd olika padelracket med olika prestanda och för olika typer av spelare.

En professionell och erfaren spelare bör till exempel inte välja ett padelracket för nybörjare. Motionärer är oftast spelare som ligger på medelnivå och spelar då och då. I denna artikel tittar vi närmare på de bästa padelracket för motionärer och medelspelare. Vi tittar också närmare på allt du bör tänka på när du ska välja padelracket.

En mellanliggande spelare, motionär, är en padelspelare med tillförlitliga slag, riktningskontroll och fina djup på forehand och backhand.

Dessutom kan de effektivt utföra overhead, smashar, och lobar. Under denna period kan idrottaren gradvis behärska spin och kraft.

Vill du ha kraft, kontroll eller komfort?

Innan du väljer ett padelracket måste du tänka på om du vill ha maximal effekt eller kontroll. Du vill också ha ett bekvämt racket, särskilt om du har en tennisarmbåge. Olika racketar är perfekta beroende på din spelstil.

En balans mellan de tre erbjuds också av vissa produkter. För motionärer är det bästa valet av en racket med optimal balans.

Pris

Oavsett vad du köper måste du fatta beslut om kostnaden. Priserna kan variera väldigt mycket mellan olika padelracket. Från strax under 1000kr till flera tusen kronor. Den generella regeln är givetvis att desto mer avancerade padelracket du har, desto dyrare är dem.

Medan ett premiumracket tenderar att ha ett högre prisklass jämfört med andra produkter, kommer de med de senaste funktionerna och tekniken. Å andra sidan har en startracket ett lågt pris men saknar några funktioner, hållbarhet, och givetvis kvalitet i många fall.

Rackets vikt

När det kommer till vikt handlar det mycket om personlig preferens. Vissa spelare gillar tunga racketar medan andra inte gör det. Men generellt sett rekommenderas medeltunga racketar för motionärer. Men lättare racketar är mer lättmanövrerade, samtidigt som tyngre racketar kan vara svårare att manövrera om du inte har tillräckligt med kraft.

Balansen mellan racketen

Ännu ett annat beslut du måste ta är angående vikten på racketens huvud. Det finns tre huvudtyper av racketar, hög balans, låg balans, och medelbalans. Ett sätt att kontrollera om produkten är tung eller lätt är att se om huvudet sjunker neråt eller uppåt. Medan huvudtunga racketar levererar stor kraft är de också svårare att använda. Däremot är racket med låg balans enkla att använda men inte lika kraftfulla. Motionärer spelare kan välja en av dem beroende på deras expertis och spelstil.

Material i kärnan

Det finns olika typer av material som används för kärnan i ett padelracket. Mjukt, hårt, kraftfullt, med mera. Beroende på kärnan kan adelracket ha olika spelkänsla men också olika prestanda. Fundera på om du är ute efter ett kraftfullt racket eller om duh hellre vill ha ett mer skonsamt och snällt padelracket.

Kännetecken för padelracket för motionärer

Ett padelracket för motionärer spelare har ett trevligt, bekvämt grepp som hjälper dig att klara av långa matcher.

Ett motionärsracket är primärt utformad för kontroll, inte kraft, men däremot finns många padelracket för motionärer som erbjuder en god kombination av både kraft och kontroll.

Att ha ett mindre kvadrat tumhuvud gör det lätt för en idrottare på medelnivå att manövrera. De varierar vanligtvis från 97 kvadrat tum till ett 100 kvadrat tum huvud.


Bästa tennisracket för motionärer

Nedan går vi igenom de bästa och mest populära padelracketarna för motionärer (spelare på medelnivå, motionsspelare) för alla olika preferenser.


Detaljer

Babolat Vetuo Technical är ett padelracket som lämpar sig för spelare med en aggressiv spelstil och kraftfulla. Det är perfekt för spelare som lägger stor vikt på smash. Racket är mest känt för sin otroliga fart och kraft samtidigt som den har en förlåtande träffyta i glasfiber och en diamantform med hög balans.

Detta är det ultimata racket för motionärer som vill ha ett offensivt racket med hög kraft och hög precision.

Specifikationer

 • Vikt: 350 – 365 gram
 • Form: Diamant
 • Balans: Hög

Adidas #GreenPadel

Detaljer

Adidas #Greenpadel är tillverkat i Flax Fiber viklet är ett naturligt material som är gjort i linne. Racket erbjuder god hållbarhet och lätt vikt som bidrar till att göra det mer lättmanövrerat. Materialet som används har en god absorbtionsförmåga som passar utmärkt tillsammans med den mjuka EVA-soft kärnan som ger upphov till god kontroll.

Specifikationer

 • Balans: Låg
 • Vikt: 360-375 gram
 • Form: Rund

Prince Raptor

Detaljer

Prince Raptor är perfekt för motionäer inom padel som inte är så erfarna på planen och vill ha ett lätthanterat och förlåtande racket. Det har enlägre vikt och en rund form med en förlåtande träffyta i glasfiber. Dess mjuka kärnan bidrar också till att göra den mer förlåtande samtidigt som den ger en skön bollträff.

Detta racket passar därför motionärer som inte spelar så offensivt.

Specifikationer

 • Vikt: 360-375 gram
 • Form: Rund
 • Balans: Medel

Vibor-A King Cobra Liquid Edition 2021

Detaljer

Detta padelracket har fokus på kraft och fart och lämpar sig därför för motionärer som spelar offensivt. Den är designad med en stor sweet spot och har en mjuk EVA kärna som ger god kraft smtidigt som den också är skonsammot armbågen. Den kommer även med en förmonterad ShockOut-linda för att dämpa vibrationerna

Specifikationer

 • Vikt: 355-375 gram
 • Form: Diamant
 • Balans: Hög

Detaljer

Detta padelracket erbjuder en rad teknologier som förbättrar dess prestanda. Den har en struktur på slagytan som möjliggöt bättre spin och olika olika stolekar på hålen för maximal kraft och balans. Racket är designat med en medelhård EVA hypersoft kärna och ett laminerat lager av glasiber och kolfibertrådar på ytan. Tack vare detta får racket en mycket god elasticitet, hållbarhet, och motståndskraft.

Därflr passar detta racket motionärer som vill ha god kontroll i sina slag.

Specifikationer

 • Form: Rund
 • Vikt: 365-375 gram
 • Balans: Medel

Varlion Cañon Carbon Difusor Black 2.0

Detaljer

Detta padelracket från Starvie har en droppformad design med en bra kombination kraft och kontroll.

Den är designad med en mjuk och förlåtande kärna som ger fart i varje slag samtidigt som den är skonsam. Racket är konstruerat i 100% kolfiber vilket uppnår en längre hållbarhet och motståndskraft och hög kontroll. Dess räfflade slagyta bidrar till ökad spin vilket är perfekt för de spelare som vill spela mer tekniskt.

Specifikationer

 • Vikt: 355-380 gram
 • Form: Dropp
 • Balans: Medel

Babolat Viper Counter (2022 års modell)

Detaljer

Babolat Viper Counter är designad för att klara av hårda och kraftfulla returer och samtidigt ge hög fart och kraft. Därför lämpar den sig för motionärer som spelar offensivt.

Vidare har racket en centrerat sweet spot med en topptung balans som gör att slag och smashar får ännu mer kraft. Detta racket genererar helt enkelt mycket god respons och kontroll. Tack vare dess kärna med X-EVA teknik anpassar sig kärnan efter racktens önskade egenskaper.

Specifikationer

 • Balans: Hög
 • Vikt: 360-370 gram
 • Form: rund

Starvie Triton Pro 2021

Detaljer

Starvie Triton är ett mycket populärt padelracket som lämpar sig perfekt för motionärer. Den har en droppformad design med Star Balance teknik som bidrar till ökad stabilitet och balans. Den har sweet spot lite högre upp på träffytan samt en grov struktur för mer spin och ett mer tekniskt spel.

Specifikationer

 • Balans: Hög
 • Vikt: 350-385 gram
 • Form: Dropp

Adidas Adipower Light 3.0 2021

Detaljer

Detta padelracket har en skön spelkänsla med bra fart som skapar ett kraftfullt racket som också är lätthanerat och skonsamt. Den är konstruerad med responsivt kolfiber på träffytan samt en struktur på slagytan för ökad effekt.

Slutsatsen är att detta padelracket erbjuder motionärer en utmärkt kraft men god manövrerbarhet.

Specifikationer

 • Form: Rund
 • Vikt: 345-360 gram
 • Balans: Medel

Dunlop Aero-Star 2021

Detaljer

Dunlop Aero-Star är ett lättspelat padelracket som är designat med ett hybridformat. Den erbjuer maximal kraft och en medelbalans med träffyta i 12K Karbon förstärkt med Japanese Carbon. Allt detta ger ett racket som har god kraft, stabilitet och slitstyrka. Kärnan består av Pro EVA-skum som är bekvämt men kraftfullt. Dess Tri-Clamp teknologi i kärnan bidrar till ökad stabilitet.

Specifikationer

 • Balans: Hög
 • Form: Diamant
 • Vikt: 360-370 gram

Babolat Vertuo Counter 2021

Detaljer

Sist men inte minst har vi Babolat Vertuo Counter som är ett perfekt och populärt padelracket bland motionärer eftersom att den erbjuder god fart och kraft. Detta padelracket kan generera explosiva returer och smashar och känns stabiltmed en centrerad sweet spot och en topptung balans för ökad kraft.

Specifikationer

 • Vikt: 335-365 gram
 • Balans: Medel
 • Form: Rund

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!
Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!