Möt #GREENPADEL, det Senaste Adidas Padelracket med en Ekologisk Karaktär

Från Adidas Padel är de tydliga att det är oundvikligt att lämna ett koldioxidavtryck, men vi kan alltid göra saker för att minska och kompensera för det. Så här föddes #GREENPADEL-andan.

Under en tid har det tyska varumärket arbetat med ett projekt med ett tydligt syfte; ta hand om och bevara miljön. De bekräftar att ”det viktigaste spelet i våra liv inte spelas på en bana. Egentligen spelar vi det ute, i vår vardag”.

Med denna filosofi föddes #GreenPadel. En ekologisk åtgärd som inkluderar huvudmålet med Adidas Padel, att ta hand om miljön i alla dess former. Från produktion till försäljning.

Men vad är #GREENPADEL? Är det en ekologisk produktlinje? Finns det något annat bakom?

ADIDAS #GREENPADEL

#GREENPADEL, en skog för att stoppa klimatförändringarna

Oavsett hur kontrollerad det är, producerar alla tillverkningsprocesser föroreningar. För att kompensera för dessa utsläpp bestämde adidas sig 2018 för att börja skogsplantera Génesis, en skog i Picos de Europa. Nu har de bestämt sig för en ännu större strävan; “Adidas Padel Forest”.

Hand i hand med Reforestum, ett företag som ägnar sig åt miljövård, finansierar Adidas Padel återplantering av ett område på 2,4 hektar, motsvarande 120 Padeltennisbanor. Den här nya Adidas-skogen ligger i Calahorra de Boedo (Palencia) och kommer att kompensera för cirka 842 ton koldioxid.

Innovation för att skydda planeten

Adidas har alltid stuckit ut som ett banbrytande företag inom forskning och produktion av nya ekologiskt hållbara material. Bevis på detta är material som linfiber och Dupont Tyvek.

Dessutom följer Adidas mycket krävande interna regler, där alla dess fabriker måste klara en omfattande granskning för att säkerställa att de miljökrav som ställs av företagets riktlinjer uppfylls. Faktum är att Adidas Padels huvudkontor, Spínola-tornet i Madrid, är en hållbar byggnad med ett BREEAM-certifikat som bekräftar betydande energibesparingar och därmed minskar förorenande utsläpp.

#GREENPADEL är därför ett innovativt projekt inom Padeltennisindustrin, med vilket det förväntas bidra till att ta hand om miljön och varumärket försöker utbilda användare att gå med i rörelsen. Det är utan tvekan en åtgärd som tillför mervärde, men som företaget säger “för att vinna detta spel måste vi alla spela tillsammans.”

Om du vill veta mer om denna ekologiska rörelse har Adidas Padel lanserat en hemsida. Här hittar du all information om detta ambitiösa projekt.

ADIDAS #GREENPADEL

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!
Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!