Så Slår du Smash i Padel – Komplett Guide

Smashen är ett power shot som kommer att användas för att försöka avsluta ett spel och vinna poäng när vi attackerar. I smash har tekniken, även om det kanske inte verkar så, mycket större betydelse än styrka.

Smash i padel är ett mycket effektivt och viktigt slag, men det krävs också övning och expertis för att lyckas.

I fallet att vi befinner oss i en ideal position för smash måste vi ta hänsyn till en rad tekniska aspekter relaterade till dess genomförande, där samordning kommer att vara mycket viktig både när det gäller förberedelserna av slaget och vid själva slaget.

Vår kropp måste anta en specifik position, placerad på sidan av bollen, i linje med dess nedåtgående bana och med fötterna något isär. När det gäller armarna måste den som håller racket vara bakom huvudet med armbågen böjd cirka 90 grader och i linje med axlarna, medan den andra pekar i riktning mot bollen och lokaliserar den för träff.

Med detta är allt som återstår att genomföra rörelsen för att slå bollen. Vad vi måste göra är att förlänga den slående armen uppåt och framåt, i riktning mot bollen och med maximal hastighet som vi kan, driva oss med benen framåt för att ge den mer kraft.

Lista på de Bästa Padelracket för Smash finner du här.

Kontakt av racket med bollen

Smashen måste utföras på högsta punkt och precis i sweet spot zonen på vår racket. Om vi ​​inte gör det är det svårt att vara så exakt som vi behöver.

Smash kan i vissa fall användas även som ett defensivt vapen, som ett svar på en retur som försöker ta oss till botten av planen. I det här fallet blir det ett påtvingat slag, inte särskilt exakt, så det måste göras med liten hastighet och korsning.

Träna topspin padel smash

Topspin padel smash är ett av de främsta vapnen av dina padel slag.

När du slår använder du hela kroppen för att slå igenom din smash, vilket skapar en borsteffekt med racketens ansikte för att få topspin och få rätt bana för att komma tillbaka över sidostaketet. Borsten med padelracket är något annorlunda än tennis, går ofta lite mer horisontellt än vertikalt, ungefär från kl 8 till kl 2 på en klocka. Den perfekta kontaktpunkten är mot den övre änden av racketsidan, vilket hjälper spelaren att skapa extra snurr på bollen. Kroppspositionen på rätt plats under bollen är helt avgörande och vanligtvis den viktigaste faktorn för framgången för detta skott!

Vart ska man sikta med en toppspin-smash?

Platsen där du bör sikta i din smash varierar beroende på din plats. Ju närmare du är nätet, desto brantare vinkel slår du nedåt och desto mindre snurr används. När du är längre tillbaka i banan måste du slå mer snurr så att bollen studsar av glaset som ger bollen den höjd som behövs för att rensa staketet.

När ska du slå smash i padel?

Spela den attackerande smashen bara när du har en klar chans att vinna poängen. Spela den defensiva smashen bara när du är säker på att du kan få eller återta nätpositionen som uppföljning från skottet.

Båda dessa skott är ganska knepiga att spela som nybörjare. Så att veta när du ska spela var och en av dem kommer att gå långt för att förbättra din framgång.

Du behöver en speciell defensiv smash för att få kontroll över poängen.

Om du undrar vad detta har att göra med att spela en smash in padel, låt mig en stund förklara.

Du kan spela en smash med topspin som ett sätt att få ner bollen på banan. Detta gäller särskilt när du rör dig bakåt eller kopplar bollen bakom dig. Denna typ av smash liknar tekniken som används i tennisserven som också spelas med topspin.

Istället för att spela din defensiva smash som en mjuk overhead-smash som skapar topspin, försök att ansluta din defensive smash lägre med bollen i pannhöjd. Detta låter dig spela skottet platt som en riktigt hög volley.

När du blir mer säker med denna speciella defensiva smash kommer du att kunna börja spela skottet med lite slice. Detta är den klassiska Bandeja, en häftklammer i padel på turneringsnivå.

Rikta din defensiva smash in i hörnen

Nu när du förstår hur du undviker topspin på din defensiva smash, är nästa vart du ska rikta dessa långsammare skott.

Ofta kommer du att vara vid nätet och din motståndare spelar en högre eller djupare lobb som tvingar dig tillbaka ett par steg.

Genom att rikta din mjukare, defensiva smash ner i ett av hörnen gör du det svårare för din motståndare att spela aggressivt och ger dig tid att komma tillbaka till en nätposition.

Huvudsyftet med den defensiva smashen är att skjuta dina motståndare ur position och att återfå din attackerande nätposition.

När du spelar bollen ner i hörnet kommer du att kunna involvera det dubbla glaset som förändrar hur bollen reagerar beroende på om sidoglaset eller bakglaset är träffas först.

När du tittar på proffsen spela på World Padel Tour kommer du att se att de inte bara växlar i vilket hörn de spelar bollen ner i utan de kommer också att växla mellan att spela bollen så att den studsar mot det bakra glaset eller sidoglaset först.

Genom att använda det dubbla glaset i hörnet gör det inte bara svårare för den defensiva smashen att returneras på ett aggressivt sätt, utan det ger också lite extra tid för spelaren att komma tillbaka till sin anfallande nätposition.

Försök inte en defensiv smash från för långt bakom dig

Om bollen går över huvudet och du inte kan komma i position där du kan kontakta bollen och komma fram igen eller om du når för långt bakom dig kommer det att finnas två huvudproblem med att försöka en defensiv smash.

Den första av dessa är att din kroppsvikt skiftar tillbaka och faller bort från nätpositionen. Detta gör det nästan omöjligt för dig att ändra riktning och komma tillbaka till nätet innan din motståndare spelar bollen. Du kommer att fastna i den positionen som varken är framåt eller bakåt och den återvändande bollen kommer sannolikt att ligga vid dina fötter.

Det andra problemet är att när du spelar en defensiv smash för långt bakom dig blir det omöjligt att spela bollen platt Bollen kommer studsa från ditt racket mjukt och med toppspin. Detta blir den enklaste bollen för dina motståndare att spela aggressivt och därmed få kontroll över poängen.

Därför, om bollen är för långt bakom dig, är det ofta klokare att låta bollen studsa och spela ett mer kontrollerat skott när det kommer tillbaka till dig från bakglaset.

Spela bara en defensiv smash när du kan återfå din nätposition

Det finns bara en nyckelfaktor att tänka på när du väljer att spela en defensiv smash av att låta bollen studsa och spela ett normalt skott. Detta är om du kommer att kunna återfå din nätposition direkt efter att du har spelat skottet.

Om din kroppsposition och balans är sådan att du kan spela defensiv smash och direkt efter genom att ta två eller tre steg tillbaka till din nätposition, gör det. Om du kan vara tillbaka på din nätposition när din motståndare tar emot bollen är detta idealt.

Om du inser att du inte kan återfå din nätposition eftersom din fart eller rörelse är bakåt, bort från nätet, blir det klokare att låta bollen studsa. När bollen studsar mot glaset ger det dig tid att komma tillbaka i position för att vara bakom bollen när du spelar den. Att vara bakom bollen är det som ger dig extra kontroll över dina skott.

Attackerande smash mot korta lobbar

Om dina motståndare spelar en riktigt svag lobb som varken är hög eller mycket djup, kan du gå framåt och använda en kraftig smash där bollen slås hårt bortom nätet och sedan går upp och ut ur banan och ger dina motståndare en svår möjlighet till komma nära bollen.

Om du tittar på spelare i World Padel Tour spela denna typ av smash, kommer du ofta att se dem röra sig helt upp till nätet och förlänga sina racket och arm över nätet för att spela smash. De professionella hoppar vanligtvis också högt upp i luften för att verkligen komma upp över bollen.

Om du försöker spela denna typ av smash finns det en regel som du måste tänka på. Om ditt racket eller någon del av din kropp rör vid nätet förlorar du poängen.

I detta fall riktar du din smash rakt uppför banan för att studsa mellan baslinjen och bakglaset. Om du träffar bollen bra och med mycket kraft kommer den att studsa, träffa bakglaset, komma tillbaka högt och landa tillbaka på din sida av banan utom dina motståndares räckvidd.

Om du missar den här typen av smash kommer bollen ner på din motståndares sida av nätet. Det är därför du ser professionella spelare rusa upp till nätet när de ser sin motståndare förbereda sig för att spela en smash.

Lista på de Bästa Padelracket för Smash finner du här.

Har du några frågor eller funderingar? Gå med i Padeltenniguidens padelforum och community av padelentusiaster för att diskutera padel och allt som hör till! Registrera dig idag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!
Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!