Viktigaste Padeltillbehör Alla Padelspelare Bör Ha!

Oavsett om du spelar padel på tävlingsnivå eller precis har upptäckt sporten vet du att en racket är det viktigaste verktyget du behöver för att kunna njuta av spelet. Men det är inte det enda du behöver om du vill ha bästa möjliga upplevelse på banan.

Utöver ditt rack finns det ett antal andra tillbehör som är bra att ha när du spelar padel, en del viktigare än andra. Även om det finns en mängd andra tillbehör tittar vi i denna artikel närmare på de allra viktigaste som inte bara är trevliga att ha utan också förbättrar din prestanda på ett eller annat sätt.

De viktigaste tillbehören och accessoarer som alla padelspelare bör ha är:

  • Padelrack
  • Padelskor
  • Padelbollar
  • Grepplindor
  • Padelväska
  • Padelbyxor
  • Padeltröja

Om du har all denna padelutruystning är du välutrustad och har alla de tillbehör du behöver för att prestera på topp.

Utöver detta finns det ett antal andra tillbehör som kan vara bra att ha, men inte alltid helt nödvändiga.

Valfria padeltillbehör:

Padelrack

Med så många olika racketar, hur vet du vilket som är rätt för dig? Det finns en hel del att tänka på när du ska välja ett padelracket, och vi har gåt igenom allt i detalj i denna artikel. Nedan följer en snabb sammanfattning.

Om du precis börjat med padel och är en nybörjare är det bästa att skaffa ett racket som är lätthanterad, enkelt och bekvämt att spela med. Välj ett racket som gör det enkelt för dig att returnera bollen och som gör spelet så lätt som möjligt. Du behöver inte världens mest kraftfulla racket om du är nybörjare. Du behöver en racket som passar din nivå och fysiska förmåga.

Om du redan är en erfaren padelspelare vet du vilken racket som passar dig och vilken typ av rak du gillar – hårt, mjukt, kraftfullt, balanserat, och så vidare.

Padelbollar

Vilka padelbollar ska du välja?

Det beror på om du spelar med dina vänner och letar efter en boll som är lite långsammare eller om du tävlar och behöver en snabb boll som reagerar bra på speciella tekniker. Olika spelstilar och syften innebär olika preferenser när det kommer till bollar.

Padelbollar liknar tennisbollar men det finns några skillnader i vikt och pression. Ju lägre tryck, desto bekvämare är det att spela med bollen.

När du väljer en boll, kom ihåg att ju längre håren som täcker gummit är, desto långsammare kommer bollen att färdas.

Racket och padelväskor

Racketväskor är perfekta för transport och skydd av racketar. Vissa modeller har även värmeisolering. Det är viktigt att skydda din racket från extrema temperaturer. Var försiktig när du lämnar dina racketar i bilens bagageutrymme och även ute i kylan när temperaturen är låg. Läs vår guide till de bästa padelväskorna här. Beroende på hur mycket utrustning du har kan du behöva olika stora väskor. Helst vill du ha en padelväska med gott om plats för racketar, skor, bollar och kläder.

Padelkläder

Många padelbanor är utomhus, åtminstone i varmare klimat. I detta fall är det viktigt att se till att ditt huvud och ansikte är skyddade från solen. Kepsar eller liknande är bäst för planer utomhus. De hjälper till att skydda dina ögon från ljus och svett.

Om du tränar inomhus stör inte solen dig, men ditt hår kan göra det. I detta fall är en keps eller pannb and bra.. Och för att torka bort svett på både inomhus- och utomhusbanor bör du utrusta dig med ett svettband.

När det kommer till t-shirts, shorts och kjolar vill du helst ha kläder gjorda av andningsbara, bekväma och resistenta material av högsta kvalitet.

Bästa ställen att köpa dina padeltillbehör


 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Fynda Padelutrustning på senaste Kampanjerna!
Fynda Padelutrustning på senaste Kampanjerna!