Bästa Handledsskydd Padel [Padel Handledsstöd & Guide]

Handledsskador är mycket vanliga i olika racketsporter, inklusive padeltennis. En korrekt diagnos är viktig för att starta en specifik behandling och få en snabb återhämtning.

Handledsskador uppstår av två primära anledningar:

  • Ett direkt trauma, såsom ett fall på banan, slag mot väggen eller ett slag från padelracket
  • Överanvändning och överansträngning, denna typ av skada orsakas av överbelastning av spelet, av typen av grepp, och ditt racket.

Det vanligaste när det kommer till smärta och skada i handleden som ett resultat av padel är inte ett direkt trauma och uppenbar skada av, tex att du ramlat. Istället är det ofta på grund av överansträngning som ett resultat av för frekvent spel utan vila, eller för aggressivt spel med hårda och kraftfulla slag som leder till slitage och överansträngning i handleden.

Den goda nyheten är att det finns en lösning på smärta i handleden som kan fungera både motverkande och reparerande. Denna lösning är ett handledsskydd/handledsstöd.

Det finns flera viktiga anledningar till att använda handledsskydd/handledsstöd i padel.

Varför använda handledsskydd & handledsstöd i padel

Som dess namn antyder är ett handledsskydd och handledsstöds syfte att skydda och stödja upp din handled. Handleden är en komplex och speciell del av kroppen med en koppling mellan unerarm och handen som har många senor, muskler, och komplexa kopplingar. För aggressiva, frekventa, och stora rörelser i handleden kan leda till skador och påfrestningar, och handledsstödet syftar till att motverka och stödja upp detta.

Med handledsstöd har du mer stöd vid handleden och kan bättre motstå och generera kraftfulla slag vilket också hjälper dig att uppnå större stabilitet för bättre precision och att rikta padelracket till var du vill ha bollen. Med andra ord kan handledsstöd inte enbart användas vid skador eller för skadeprevention, men också för att få större stabilitet i dina slag.

Överlag använder de flesta handledsskydd i preventivt syfte för att motverka skador under spel. Vad de gör är att hjälpa till att förstärka dina handledsmuskler och minska den stress som absorberas varje gång du svingar och slår racketen.

Även om en kraftigt ansträngd handled eller en allvarlig skada kan kräva kirurgi och omfattande behandling, kan användningen av sportstöd av god kvalitet hjälpa till i återhämtningsprocessen efter en handledsskada. Men viktigast av allt kan den hjälpa till att motverka dem.

Att bära ett handledsstöd kan minimera påverkan på dina handleder eftersom att kraft som kommer när du slår en boll absorberas av dina handleder genom racket.

Nedan går vi igenom de bästta och mest populära handledsskydden och handledsstöden för padel. Notera att dessa skydd är utmärkta för alla typer av racketsporter.

Bästa handledsskydd padel


Babolat Strong Wrist

Detaljer

Först och främst har vi Babolat strong wrist som är ett av de mest populära handledsstöden på marknaden. Som dess namn antyder är detta skydd utformat för att stärka din handled och ge större stabilitet. Det är ett elastiskt handledsskydd som också fungerar utmärkt om du får känningar eller smärta i och runt handleden. Den stärker upp och ger dig större stabilitet i dina slag samtidigt som den minskar påfrestningar och risk för skador.


McDavid Wrist Support Justerbar

Detaljer

McDavid Wrist support är ett populärt handledsstöd som också är värmebevarande vilket hjälper till att lindra smärtan och främja läkning. Med det sagt är den speciellt lämplig om du redan har en skada eller överbelastning i handleden. Den är också stötdämpande och ger tryck mot leden vilket gör det möjligt att fortsätta att spela utan att orsaka alltför mycket fortsatt påfrestning.


McDavid Wrist Sleeve Justerbar

Detaljer

McDavid wrist sleeve är ett justerbart handledsstöd i polyesterblandning vilket också gör den lämplig för spelare med neoprenallergier. Den är tillverkad i elastiskt material som ger lite kompression samtidigt som den har ett bra stöd för handleden. Den stöder upp och stärker handleden för skydd och ökad stabilitet.


QD Handleds-och tumstöd

Detaljer

QD handledsstöd från Rehband är ett utmärkt handledsskydd för alla typer av träning inklusive padel. Den har ett fukttransporterande material och en åtsittande kardborrejusterbar passform. Den är designad för både handled och tumme för en god och stabil passform.


Babolat Wrist Support

Detaljer

Babolat Wrist Support är det mest populära handledsskyddet på marknaden för tennis och padelspelare. Som dess namn antyder är den designad för att ge stöd för din handled vid spel, och den gör detta genom att pressa ihop din muskel och stabilisera den. Detta ger ökad stabilitet och balans för ett säkrare spel med mindre risk för påfrestningar och skador. Det är speciellt användbart om du börjar få känningar eller smärta i och runt handleden. Den är också perfekt om du har en handledsskada för att fungera som skydd och stöd. Tack vare dess robusta design håller den handleden stabil för att motverka och förebygga skador som kan uppstå.


Vanliga handledsskador

Eftersom handleden är en så central del av racketsporter är handledsskador vanliga hos spelare på alla nivåer.

Mindre handledsskador orsakas vanligtvis helt enkelt från repetitionsrörelser från racketsporter, med överanvändning av muskler och senor som kan resultera i påfrestning i handleden.

Karpaltunnelsyndrom är en annan vanlig racketsportskada, särskilt hos badmintonspelare på grund av de upprepade överheadrörelser som krävs. Karpaltunnelsyndrom orsakas av förträngningen av utrymmet genom vilket mediannerven i handleden passerar.

Racketsportspelare kan också drabbas av handledsskador och allvarliga skador som benbrott till följd av ett fall.

Symtom på en handledsskada

Olika handledsskador kommer att ha olika symtom, men symtomen inkluderar ofta begränsad rörlighet, inflammation, smärta, stelhet och ömhet runt musklerna.

En grövre handledsskada kan leda till svullnad och blåmärken samt en plötslig brännande smärta, medan symtomen på karpaltunnelsyndrom inkluderar en domningar i fingrarna samt svaghet i handen och en smärta som kan röra sig upp i armen mot armbågen.

Våra handleder får utstå all slags påfrestning på planen eftersom all kraft du genererar måste hitta sig genom handleden på väg till ditt racket. För att se till att du kan stanna kvar på banan längre är det viktigt att ge handleden det stöd du behöver så snart du känner smärta eller obehag, eftersom ett litet problem som inte behandlas snabbt kan bli ett större problem. Ett handledsstöd är därför en perfekt lösning, både i förebyggande men också åtgärdande syfte.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!
Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!