Tips för att Spela Padel – Så Blir du en Bättre Spelare

Som nybörjare inom padel måste du bearbeta mycket ny information. Den där känslan av att spela dina första matcher, förbättra dina färdigheter och vinna är fantastisk, så här är våra bästa padel-tips för nybörjare som hjälper dig att vinna fler matcher.

Att välja rätt padelracket för din stil och nivå

Detta är ett av de viktigaste tipsen och bör tas som utgångspunkt. Innan du börjar med att få rätt undervisning är det viktigt att veta att du har rätt racket i dina händer.

För att göra detta är det viktigt att välja ett racket som rekommenderas för nybörjarnivån och som passar din spelstil.

Generellt delar padelmärken in sina padelracketar efter deras nivå. Du kan hitta padelracketar för nybörjare, medel, avancerade och proffs. Padelracketar för nybörjare kännetecknas av att de är hanterbara, lättare, med mjukare material och fokuserade på kontroll.

Dessutom är det racketar som generellt sett inte har särskilt höga kostnader, just för att spelaren ska kunna införskaffa sin första racket utan att spendera en massa pengar.

Det finns tre typer av racketar på marknaden när det gäller spelstil: kontroll, mångsidighet och kraft. I verkligheten är spelstilen inte strikt relaterad till spelarens nivå, men den mest rekommenderade typen av racket för en nybörjare är en kontrollracket.

Hitta en specifik sko för padel

Att välja rätt skor kommer alltid att vara ett av de viktigaste råden. På marknaden har vissa skor skapats specifikt för padel, eftersom de har de nödvändiga elementen för spelets krav. Dessa element är bra dämpning, stabilitet och en sula lämplig för padel.

Sulan är en av de mest komplexa frågorna. Du kan hitta padelskor med tre typer av sulor: fiskben, Omni och blandade. Fiskbenssulan, även kallad Clay/lera, är den mest populära. Denna typ av sula kännetecknas av en högre nivå av dragkraft och grepp, en viktig egenskap för padel.

För närvarande har Babolat padelskor, för att bara nämna ett märke bland många, lyckats toppa popularitetslistorna. Faktum är att detta märkes skor har valts ut av World Padel Tour-spelare som Juan Lebron.

Men i verkligheten kommer märket i andra hand, det viktigaste är att skorna har de ovan nämnda egenskaperna.

Gå på padelkurser för att utveckla en bra teknik

När du har ditt racket och de rätta skorna är det dags att ta dem till banan för första gången. Om du planerar att nå en hög nivå i padel är det bästa du kan göra att få utbildning av en instruktör eller gå kurser på en padelklubb.

Många spelare försöker lära sig själva, utan att betala för någon form av kurs. Generellt sett är detta vad spelare som inte spelar så ofta gör, som bara spelar padel för skojs skull eller för att umgås. Men, om du är en spelare som vill förbättra dig och bli bra är det bäst att ta hjälp av en expert.

När spelaren går på padelkurser lär sig han/hon varenda detalj i spelet, inklusive banpositionering, det korrekta sättet att hålla i padelracketen, sättet att slå bollen och allt som en spelare måste ta hänsyn till under en match.

Att gå på padelkurser kommer också att hindra spelaren från att utveckla dåliga vanor eller dåliga tekniker, vilket kan ta ut sin rätt i framtiden. De flesta padelanläggningar har coacher och tränare som du kan ta lektioner från varesig det är Padel Uppsala eller om du spelar i Skåne.

Glöm inte fysisk träning

Om du är en nybörjarspelare som planerar att ta padel på allvar snart bör fysisk träning aldrig lämnas bakom dig. I takt med att spelnivån ökar ökar också kraven på banan.

Motståndarna blir tuffare, starkare och mer talangfulla. Det är därför träning alltid rekommenderas för att förbättra din fysiska kondition, oberoende av teknikträningen.

Arbeta med din koordination

Koordination är avgörande när man spelar Padel.

Du måste få varje del av din kropp att veta exakt vad du ska göra.

Börja från dina händer, armar, knän, till dina ben. Varje del är viktig och du måste kontrollera var och en av dem på rätt sätt vid rätt tidpunkt.

Bemästra ditt försvar

Du måste arbeta med din defensiva strategi, vilket kräver att du spelar enkelt och observerar din motståndare för att förstå hans teknik.

Du måste bemästra hur du ska reagera på svåra attacker så att du kan känna dig säker på att vända situationen till din fördel.

Bemästra din attack

Du måste också behärska din attack så att du kan sätta lite press på din motståndare. Ha tålamod och vänta på möjligheter att flytta din motståndare i svåra positioner. Observera också deras kroppsposition för att förutse deras nästa drag, och var redo för det!

Spela på båda sidor

Ha inte en favoritsida. Snarare bör du göra alla sidor till dina favoriter.

Spela på båda sidor och byt alltid position. På så sätt kommer du att vara bekväm i vilken position som helst och du kommer att spela med samma skicklighet.

Spela mot bättre spelare

Utmana dig själv genom att spela mot mer skickliga spelare med en högre nivå.

Genom att göra detta kommer du alltid att pressa dig själv att ge ditt bästa. Du kommer också att lära dig många nya taktiker och tekniker från dina motståndare.

Byt alltid motståndare

Även om dina motståndare är väldigt skickliga bör du alltid byta till olika motståndare.

Varför? Så småningom kommer du att lära dig all deras taktik, och därmed kommer du inte längre att känna i tävlingen eller behovet av att ge ditt bästa. Du kan redan deras nästa drag utantill!

Lär dig spela mot väggarna

Att spela mot väggarna kan vara riktigt svårt att lära sig, speciellt om du kommer från en tennisbakgrund. Din naturliga instinkt är att springa tillbaka med bollen istället för att stanna där du är eller ens gå framåt och vänta på att den ska komma tillbaka från väggen.

Väggarna är avgörande för att du ska lära dig spela väl. Väggen är din vän också, den kan hjälpa dig att vinna många poäng, speciellt när du kommer till en högre nivå. Detta kan vara svårt, så nedan följer några Padel-tips för nybörjare för väggarna.

  • Var avslappnad och stadig.
  • Förbered racketen tidigt.
  • Bedöm bollens fart och djup (hårdare och djupare kommer att orsaka en större studs).
  • Ställ dig själv, tyngden på den främre foten och följ sedan igenom.
  • Se upp för spinn, om bollen spelas med topspin kommer bollen att stiga från väggen, om den spelas med slice så kommer bollen att gå ner efter väggen. Om du kämpar med väggarna, fokusera bara på att försöka få tillbaka bollen, försök inte göra något speciellt med bollen, fokusera bara på att få den över nätet i ett långsamt till medelhögt tempo.

Lär dig grundläggande positionering

Nästa steg är att lära sig grundläggande positionering. Positioneringen är förmodligen det största misstaget för nybörjare. Oavsett vilken bakgrund du kommer ifrån, utan vägledning, blir din positionering fel.

Två viktiga saker att komma ihåg i Padel positionering är:

Undvik ingenmansland – Området i mitten av banan, inte längst fram anfallande och inte längst bak som försvarar.

Spring till nätet vid rätt tidpunkt.

För att sammanfatta det, undvik ingenmansland eftersom det är svårt att volley och försvara därifrån. För nätet måste du inse att det är här vi kommer att vinna 90 % av våra skott. Du har många alternativ när du är nätet, jämfört med på baksidan av banan.

Gå till nätet i dessa situationer:

  • Efter serven.
  • Om du eller din partner lobbar mot motståndarna.
  • Om du slår bollen förbi backlinjen.

Fokusera ditt spel på “hur kan jag komma till nätet” snarare än “hur kan jag vinna poängen” Gör detta så vinner du fler matcher.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!
Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!