Vi Analyserar StarVie Aluminium gket i Detalj

Idag går vi in i detalj av StarVie Aluminium 2020 Padelracket, som ingår i universums sortiment. Vi berättade redan för några månader sedan om hans nya kollektion, som har tillverkats i hans fabrik i Azuqueca de Henares (Guadalajara) genom en hantverksprocess som är indelad i nio faser och som, beroende på modell, tar mellan 10 och 15 dagar att slutföra. I denna artikel kommer vi att gå in i detalj av de mest populära modellerna.

StarVie aluminiumfunktioner

StarVie Aluminium 2020 har en rund form och har en bred sweet spot samt en medelhög balans.

Racket har ett aluminiumtyg som gör att den ger extra kraft samt optimal kontroll. På detta sätt kan det betraktas som ett hybrid- eller universalracket.

Dess sammansättning är aluminium och kol. Racketens plan innehåller aluminium för att generera mer kraft i dina träffar samt större bollutgång. Kol är det material som används både i strukturen och i ramen och planen, vilket ger större styrka och hållbarhet.

När det gäller dess kärna är det EVA Soft. Denna typ av gummi ger en mjuk känsla och hjälper dig att känna slaget mer och bollen har får en bra utgång.

Denna modell inkluderar också grovhet på bladets ytor. Detta kan lätt ses på ytan av planen med stjärnformer som hjälper dig att kunna utföra alla typer av effekter perfekt.

När det gäller designen håller den basen svart som sin föregångare, inklusive en himmelblå färg både i logotypen som är i mitten av racket och i hjärtat. Du kan också se några detaljer som namnet på modellen, som har en aluminiserad ton.

Generellt sett har den nya modellen tagit ett steg i både design och prestanda jämfört med racket från föregående år.

Padelracket tekniker

Aluminium 2020 presenterar en serie tekniker som vi kommer att diskutera nedan:

  • Aluminiumkärnsystem: aluminiumskikt som är i kontakt med EVA Soft gummi som sträcker rackets sweet spot från änden till änden av röret. Dessutom ger den optimal kontroll och utmärkt kraft.
  • Full planeffekt: det är strukturen som finns i bladets plan som hjälper till med effekterna. StarVie inkluderar denna grovhet direkt i formen.
  • Full Balance: system integrerat i racketens hjärta som garanterar perfekt balans och kontroll.
  • S2-teknik – Glasfiber med höghållfasthet som ger högsta möjliga prestanda.

Spelartyp

StarVie Aluminium 2020 är en racket fokuserad på avancerade nivåspelare som kräver en mångsidig racket som hjälper dem att ha utmärkt kontroll och extra kraft i sina slag.

Beteende på banan

Efter att ha sett i detalj alla dess egenskaper och dess tekniker är det dags att prata om hur detta racket beter sig i 20 × 10.

Det analyserade racket hade en vikt på 375 gram och vi inkluderade ett övergrepp. I de första slagen ger det dig en känsla av att vara lättare än vad det är och att du effektivt har ett racket designad för avancerade spelare. Det betyder inte att det inte är lämpligt för en medel spelare. Vad det betyder är att en spelare med en högre nivå säkert kommer att dra bättre nytta av fördelarna med denna modell.

Den breda sweet spot som man talar om märks också. Till försvar kommer dess utmärkta manövreringsförmåga att hjälpa oss att kontrollera spelet, men i attackzonen ger racket oss också lite extra kraft tack vare dess aluminiserade komposition.

Dess ojämna yta märks också när vi vill kontra volleys, utföra en huggorm eller utföra en backhand till exempel.

Repet kan betraktas något längre än normalt än andra märken har. Även om det inte har ett handledsrem, känner du inte alls den känslan av strypning som du har med andra mycket kortare strängar.

Om vi ​​saknar det innehåller detta racket inte ett skydd i ramen som skyddar det mot slag. Det verkar som om det innehåller ett litet ark men det är något som lätt kan lösas genom att köpa ett skydd och sätta på det.

Kort sagt, vi rekommenderar att du provar det och berättar om du delar samma åsikter om racket som oss.

Datablad

Modell
StarVie Aluminium 2020-modell
FormRund
BalansMedel
Spel TypKontroll
GummiEVA Soft
Kärna
Kolfiber och kärna av aluminium
Rörformat100% kol
Vikt350-385 gram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *