Padel Tennis Tekniker – Hur du rör dig på Padel Tennis Banan

Padel-taktik och teknik involverar inte bara den strategi som används av ett enda lag utan en rad olika saker som kommer att påverka din prestanda på planen såsom ban-medvetenhet och placeringar av varje slag. Varje lag bör träna och förbereda smarta padel tekniker för att bli ett vinnande Padel-par. För att lyckas i padel behöver du inte bara en bra strategi och taktik, men även en bra teknik i ditt spel och dina slag.

I varje match spelar padel tekniken och taktiken en stor roll i ett lags övergripande framgång.

En klok och genomtänkt serie av padel tekniker måste utföras om ett lag vill gå vidare till en högre spelnivå. I kombination med lämplig Padel-taktik och strategi bör ett lag också överväga att skapa en organiserad attackplan för att slå sina motståndare.

Padel teknik börjar när ett lag kliver på Padel-banan. Varje rörelse- och skottval måste placeras noggrant för att besegra ett erfaret team av erfarna motståndare. Innan vi dyker in i detaljerna av padel teknikerna måste vi först utforska grunderna i spelet.

Grunderna i Padel Tekniker

Padel är ett exempel på en lagsport som är rolig och intressant att spela. Eftersom att man i regel spelar dubber fokuserar padel mer på lagarbete och samarbete än tex tennis.

Serve & Volley Padel tekniker

I professionell Padel är serven och volley två viktiga och vanliga typer av slag som används. Men med tillkomsten av mycket kraftfulla slag i padelspelet l blir det svårare att göra en serve och volleyattack.

Som ett resultat är markslag (även känt som grundslag) vanligare än serve och volley. Men i professionell padel förblir serven och volley fortfarande bland de mest effektiva Padelteknikerna. Anledningen till detta är det faktum att servaren eller servarens partner alltid kan utföra en låg eller en utmärkt placerad retur som leder till en svag eller felaktig retur från mottagarens lag.

För att spelarna ska kunna utföra en exceptionell serve och volleyslag måste de ha mer än bara färdigheterna men också mycket övning. Under sin träning måste de uppnå en högre andel bra träffar än miss träffar.

Om mottagarens partner förväntar sig en aggressiv volleyretur, bör han eller hon vara redo att röra sig bakåt tills motståndarna håller på att slå bollen. Men om han eller hon förväntar sig ett kraftfullt markanfall, bör han eller hon gå framåt för att fånga sin lagkamrats svaga retur.

Attackslag i Padel

Om servelaget planerar ett attackslag gör serverns partner en handsignal om att han / hon kommer att attackera oavsett mottagarens retur (svag eller kraftfull). Precis när mottagaren börjar svinga racketen, springer servarens partner omedelbart diagonalt framåt och mot servaren.

Attacken kommer att vara mycket effektivare och kommer troligen att ge en poäng till servarens team om mottagaren träffar det vanliga tvärslaget. Servaren måste å ena sidan täcka utrymmet från sin partner för att undvika en öppen bana. En öppen bana ger sina motståndare möjlighet att slå ett vinnarskott.

Handsignaler används normalt av varje lagmedlem i denna typ av utförande. Signaler och kommunikation kan variera mellan olika lag. Ibland är det servaren som berättar för sin partner när dennne ska attackera och var han / hon kommer att slå serven. I sådana fall faller spelarna normalt innan en poäng börjar.

Använda Padel Tekniker

Jag-formationen är en av de vanligaste Padel-taktikerna. Servaren slår serven nära mittpunkten för baslinjen. Servarens partner positionerar sig vid mittpunkten för mittlinjen och slår ett krokslag

Den hukande hållningen begränsar servarens synvinkel eftersom han / hon ligger precis bakom sin partner. Omedelbart efter att bollen passerar över serverns partner förutspår han / hon returen och skär diagonalt mot bollen. På samma sätt som Attack-tekniken måste serverns partner ge en handsignal till serven så att serven kan täcka den öppna banan.

Efter serven måste servaren stå på mittpartiet för att han / hon snabbt ska kunna springa mot den öppna banan. Dessutom måste servaren vara redo när som helst för en eventuell rakt nedåtgående boll mitt på banan om dennes partner missar att nå bollen. Denna formningsteknik är mycket effektiv när det gäller att förvirra mottagarens team och att få dem ur sitt spel.

Australiensk formation

Den australiensiska formationen är där båda spelarna (servaren och servarens partner) står på samma sida av banan. Som till exempel, om servaren servar i deuce-banan (bredvid den centrala delen av baslinjen), står servarens partner på serverutan framför servaren och placeras nära centerlinjen och till nätet.

Den australiska formationen är ett av exemplen på Padel-teknik som är mycket effektiv för att förstöra motståndarnas effektiva retur av serven. Cross-court-skott används normalt för att returnera en serve i Padel-matcher och den australiska formationen sätter motståndarna ur deras komfortzon genom att tvinga dem att returnera en forehand eller en backhand.

De 6 Mest Gemensamma Nybörjarfel i Padel Tennis

Specifika Padel tekniker


1. Lurings-attackskott

Här låtsas serverns partner att attackera genom att flytta tidigt för att motståndarna ska se honom / henne flytta men bara för att flytta tillbaka för att täcka gränden. Serverns partner bör alltid förvirra motståndarna om vad nästa skott blir.

2. Servaren

I Padel står servaren normalt mellan sidlinjen och mitten. En av Padel-taktikerna är att få mottagaren att gissa på vilken typ av serve som ska träffas genom att byta servepositioner då och då. Som till exempel om du planerar att träffa mottagarens baksida, försök att vara vilseledande och stå vid en punkt där mottagaren inte kommer att förutse din serve.

3. Kroppskontakt

I Padel, speciellt för spelare med mindre erfarenhet är det väldigt lätt att träffas av din motståndares boll. Om din motståndare tänker slå någon del av din kropp eller din racket för att sätta dig i ur balans, försök att hålla dig borta så mycket som möjligt eftersom din partner fortfarande har en chans att hålla bollen i spel.

4. En-upp eller en-bak

Denna Padel-taktik innebär att en spelare är placerad nära nätet medan den andra spelaren är placerad längre bak. Denna taktik är mindre effektiv jämfört med två-upp (betyder att de två spelarna står nära nätet) men det kan fortfarande vara effektivt under vissa omständigheter. Detta kan vara användbart när dina motståndare inte gillar att spela vid nät eller när de gillar att lobba.

5. Vinklade skott

Vinklade volleyskott är volleyskott som träffas på sidan av banan istället för att slå bollen rakt framför dig. Det är perfekt att slå vinklade volleyskott när båda eller en av motståndarna är placerade på baksidan.

6. Få in den första serven

Det är svårare att returnera en serve (särskilt den första serven) i Padel på grund av servarens partner som normalt står vid nätet. För servarens lagsida är alltså en av de bästa Padel-taktikerna för att vinna poäng att låta den första serven komma in. Servarens lag har större chans att vinna om de uppnår en hög andel god första serv.

7. Korrekt kommunikation

En av Padel-teknikerna och taktikerna är lagets kommunikation. Teamarbete går förlorat i avsaknad av kommunikation och frånvaro av teamarbete i Padel betyder ofta ett dåligt resultat. Korrekt kommunikation är avgörande för de två spelarna i ett lag att spela som en. God och snabb kommunikation gör att spelarna kan utföra den perfekta och snabba Padel-taktiken för att vinna poäng.

8. Bra rörelsekoordinering

Eftersom Padel är ett teamwork-spel är rörelsekoordination mellan de två spelarna avgörande. I Padel är det viktigt att inte lämna en öppen bana, annars kan dina motståndare hitta en möjlighet till en offensiv attack. Således bör en medlem av laget försöka täcka en öppen bana som lämnas av den andra spelaren. Som till exempel, om serverns partner måste springa längst till höger för att ge ett vidvinkel, ska servern gå i samma riktning för att undvika en öppen bana.

Padel Tennis Tekniker - Hur du rör dig på Padel Tennis Banan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!
Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!