Den Bästa Taktiken för att förbättra ditt Padel Volley Slag

Volley är en viktig del i padelspel, precis som många andra racketsporter. Volley är helt enkelt att du slår bollen i luften direkt när den skjuts från motståndaren, innan den har landat på din planhalva.

Det finns många fördelar med volley. Ibland är det nödvändigt för att kunna hinna ta emot en boll, andra gånger är det ett effektivt sätt att överrumpla dina motståndare med en snabb retur eller en hård smash för att vinna poänget.

Det finns en typ av volley i padel som inte bara är relativt låg risk, det är också mycket effektivt för att snabbt vinna poäng. Det skott som vi hänvisar till är volley ner till staketet.

Hur kan du förbättra ditt volley spel i padel?

Oavsett om du spelar drop volley eller en mer aggressiv volley, att placera dina skott väl kan mer än dubbla dina chanser att lyckas. Tvinga först dina motståndare till bakglaset med aggressivt spel så att du har utrymme att spela de vinklar du behöver.

Låt oss diskutera skott till staketet. Det är en av de mest effektiva slagen i padel.

Den första av dessa är om du träffar ett droppskott där bollen kommer att studsa mjukt och sedan kommer den andra studsen antingen att vara där staketet kommer i kontakt med marken eller nära staketets botten. Detta tvingar din motståndare till ett delat beslut mellan två jobbiga skott.

Andra gången du slår bollen för att få staketet inblandat är när du spelar ett aggressivt skott ner till staketet med hopp om att staketet kommer att reagera och tvinga bollen nedåt för att göra det mycket svårt för din motståndare.

Skjut volley till staketet

När du spelar volley och du spelar det mot staketet kommer det oftare inte från ett skott som kommer ner på banans centrum.

Så om du till exempel är på baksidan av banan skulle du kunna spela den kort ner till staketet med antingen din forehand eller backhand.

Om bollen kommer ner i mitten till min förhand kan d spela kort volley ner till staketet. Att spela det med backhand till sidan av banan är det mer riskabla alternativet eftersom att flytta över för att spela forehand volley har öppnat ett stort gap längs linjen om min motståndare kan komma till bollen.

Den strategiskt säkrare dropp volley till staketet skulle vara att skjuta bollen tvärs plan till motsatt staket.

Att spela en drop volley ner till staketet är lättare än drop skott i mitten av banan. När du spelar en drop volley ner i mitten måste du vara extra strategisk med ditt skott och få till massor av snurr på bollen, annars kommer det att bära för långt och ge dina motståndare en lätt boll att spela.

När du spelar till staketet kan du bara blockera bollen och ge dig själv lite mer marginal för fel. Det är fortfarande ok om bollen kommer upp lite högre och studsar vidare eftersom de oförutsägbara vinklarna som kommer från staketet fortfarande gör den effektiv.

Generellt kommer du inte att släppa volley till staketet på din första volley. Du bör försöka blockera några skott djupt in i hörnen eller vid dina motståndares fötter för att försöka tvinga dem längre tillbaka på banan innan du spelar drop volley till staketet.

Aggressiv Volley till staketet

Detta spelas nästan alltid från utsidan av banan i motsats till bollen som spelas från centrum. Denna spelas vanligtvis på baksidan av banan, så det här är den typ av skott som fungerar bra som en backhandvolley.

Det här är när bollen kommer på utsidan av banan och du kommer att vara aggressiv och ändra riktning och spela vinkeln ner till det yttersta staketet. Anledningen till det är att du kan komma runt bollen utanför och hitta en vinkel med mycket mindre felmarginal än om du försökte hitta samma vinkel från mitten.

Att spela aggressivt mot staketet från centrum fungerar inte eftersom bollen kommer att gå längre ner än platt och studsar därför högre upp, vilket gör det lättare att returnera den för motståndarna. En annan anledning till att det inte fungerar bra är att spela aggressivt ner till staketet från centrum betyder att du har mycket mindre utrymme att sikta på.

Så som en backhand-spelare spelar du backhand-slaget aggressivt in i det yttersta staketet. Omvänt, om du spelar på forehand-sidan så kommer du självklart att göra forehand-volley aggressivt tvärs planen till det yttersta staketet.

Använd inte detta som ett defensivt spel

Du kommer att vilja använda denna metod på en relativt lätt eller neutral boll.

Du vill inte spela detta på en svår boll eftersom det betyder att du har ändrat riktning och om ditt skott inte är tillräckligt aggressivt har du lämnat en stor öppning i mitten och din partner kommer att ha ett enormt område på banan att försvara medan du är ur position.

Det är inte en bra idé att spela volley till staketet omedelbart i början av punkten. Du måste skapa vinkeln och ge dig själv utrymme för att kunna slå skottet till staketet.

Oftast spelas det bara när poängen har fungerat och motståndarna tvingas mer till baksidan och lämnar utrymme på framsidan av banan.

Mindre kraft och mer noggrannhet för framgång

Du behöver inte slå en riktigt snabb aggressiv vinkel, det är bättre när du bara spelar exakt och med precision när det finns utrymme.

Något att vara medveten om är att om du slår bollen ner till staketet kommer det oftast att sätta din motståndare under press. Det kommer dock att finnas tillfällen då bollen dyker upp och de kommer att få en lättare boll.

Det betyder att du inte bara måste vara mycket selektiv när du spelar skottet, men du måste se till att du och din partner är i en bra position för nästa boll.

Återigen är strategin kvar att poängen måste utvecklas så att dina motståndare tvingas till bakglaset. Det skapar sedan möjligheten för det vinklade skottet. Kom ihåg att det inte är en enorm riskfylld volley det är bara nere så att den studsar mot staketet.

Du och din partner kommer då i en bra position så att alla möjliga returvinklar täcks. Även om din motståndare returnerar ett bra skott kommer de att spelas ur position, vilket ger dig och din partner gott om utrymme för att trycka medan du fortfarande behåller nätpositionen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!
Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!