Hur Tar man Hand om sitt Padelracket?

Precis som med allt annat kommer ditt padelracket att slitas ut över tid. Till slut kan du behöva byta ut ditt racket. Men den goda nyheten är att det finns en rad olika åtgärder du kan göra och tänka på för att ta hand om ditt padelracket och förlänga dess livslängd. I denna artikel tittar vi närmare på hur du tar hand om ditt padelracket på bästa sätt för längsta möjliga hållbarhet.

Skydda greppet på ditt padelracket genom att lägga till ett övergrepp, en grepplinda. Ramen på ditt padelracket kan bevaras genom att lägga till en skyddsram i överkanten. Utsätt inte din padelracket för kraftig värme och om den blir våt, se till att låta skumkärnan lufttorka.

Padelracket tenderar att ha en kortare livslängd än tennisracketar på grund av stötar mot metallnätet på sidoväggarna. Som jämförelse håller tennisracketar i många år och behöver regelbundna byten av strängar och grepp. Men för vissa frustrerade och offensiva tennisspelare håller deras tennisracket enbart en mycket kort tid. Tekniskt sett har padelracketar en normal livslängd på mellan 12 och 18 månader enligt tillverkarnas specifikationer. Men givetvis finns det många olika saker som påverkar dess hållbarhet. Inte minst om du krossar eller slår sönder ditt racket om du slår det mot väggarna eller marken.

Ta hand om ditt Padel-racket


Greppet

Att ha ett fullt fungerande grepp på ditt padelracket är viktigt eftersom det är din grepppunkt under aktivt spel. Greppets gummiliknande material kan slitas ut ganska snabbt. Detta kan få padelracket att glida eller snurra i handen medan du spelar. Lösningen på detta är att lägga till en grepplinda på ditt padelracket. Grepplindor är relativt billiga och kan bytas ut på bara några minuter.

Grepplindor är mycket bättre på att absorbera svett från dina händer under de varma sommarmånaderna. När en grepplinda börjar slitas ut och bli tunn lite tunt kommer du att känna att du slirar lite medan du spelar. När detta händer byter du helt enkelt ut din grepplinda till ett nytt. Se till att ha en uppsättning grepplindor nära till hands för att säkerställa perfekt grepp hela tiden.

Padelrackets ram

Padelracketramen, speciellt framkanten runt racketens spets, är den del av racketen som lider mest av både stötar mot banans golv såväl som de omgivande väggarna.

Dessa stötar kommer att slita ut ditt racket snabbare och kan göra att det går sönder betydligt fortare. När du slår i rackets ram kan den flisas och spricka över en period.

När en av dessa sprickor sträcker sig hela vägen över ditt padelracket kommer den strukturella integriteten att påverkas hos ditt padelracket och till slut kan ditt racket knäckas. Inte minst kommer dess prestanda att påverkas avsevärt.

En viktig och effektiv sak du kan göra för att skydda din racks ram är att använda en skyddande remsa runt racketspetsen som ett sätt att skydda mot de små flisor och sprickor som så småningom blir mer allvarliga. Du kommer inte att se några av de skyddande remsorna på padelracketarna som används av proffsen på World Padel Tour.

Hur tar man hand om sitt Padel-racket?

Padelracketens ansikte

Det normala att göra i slutet av ett spel med padel är att sätta ditt racket i väskan eller skyddsfodralet, om du har ett, och inte tänka på det förrän nästa spel. Det visar sig att det är ett par saker som jag borde göra, särskilt under vintermånaderna.

Skumgummit som utgör den inre kärnan i ett padelracket gör ett mycket bra jobb med att absorbera fukt när luftfuktigheten är hög. Att hålla padelracket i en förseglad påse när kärnan har varit våt är inte det klokaste. I bästa fall kommer du att ha ett unket padellracket där skumgummits kärna påverkas negativt, men samtidigt som du håller det fuktigt förkortas livslängden på din rackets inre kärna.

Så om ditt racket har blivit fuktigt är det bäst att låta den lufttorka en dag eller två innan du lägger tillbaka den i väskan. Detta gäller särskilt om ditt padelracket har blivit riktigt blött om du har spelat i regnet. Vidare förstörs skumgummit som utgör kärnan i ditt padelracket väldigt snabbt ned i UV-strålning, så det är en dålig idé att lämna ditt padelracket i direkt solljus.

Dessutom kan höga temperaturer göra att ditt padelracket utsätts för slitage från den inre skumkärnan. Det kommer att resultera i att ditt padelracket spricker nästa gång du slår en padelboll. Förvara inte ditt padelracket i bagageutrymmet i bilen, särskilt inte under sommarvärmen.

Undvik att slå marken

Du ser förmodligen många spelare som slår bollen på marken för att plocka upp bollen. Även professionella spelare gör det, men de behöver inte oroa sig för att förstöra sitt racket.

Detta kan vara dåligt för din padelracket, eftersom du enkelt kan skada ramen och ansiktet genom att slå den i marken.

Det kan leda till att ramen skadas med små sprickor, och majoriteten av sprickorna kommer från ramen och de rör sig långsamt ner i rackets kärna.

Undvik att lämna det i heta temperaturer

Ett bra sätt att ta hand om din padelracket är att hålla den i en bra och lämplig temperatur

Värmen kan skada ditt padelracket genom att försvaga kärnan i racketen. Många avancerade racketar har en EVA-kärna, som när den lämnas under lång tid i höga temperaturer kan försvaga den.

Detta kan göra det:

  • Mindre kraftfullt
  • Mindre hållbart
  • Mindre exakt (svårare att kontrollera)

Racket kommer att vara bra på sommaren, men se till att du inte lämnar den på en plats där den kan bli riktigt varm.

Tänk på det som din telefon, du kan använda telefonen under sommaren, men skulle inte lämna den i timmar i 30 graders värme eller lämna den i din varma bil i några timmar, för den skulle förmodligen överhettas.

Lämna ditt padelracket i sitt fodral eller i skuggan när du är hemma och se till att den ligger på en rumstempererad plats.

Undvik att lämna dit racket i kalla temperaturer

Det är okej att spela med ditt padelracket under kalla förhållanden, men du måste se till att du inte lämnar racketen på kalla platser under en längre tid , Till exempel:

  • Bagageutrymmet på din bil när det är kalt
  • Över natten ute i kylan
  • I vått för länge, kan göra det väldigt kallt.

När racketen blir för kallt blir den mycket hårdare och kan vara mer benägen att bryta och spricka.

Detta gäller särskilt när det är mitt på vintern. Om temperaturen går ner till minusgrader ska ditt racket inte lämnas ute över natten

De våta förhållandena är en annan faktor.

Det våta i sig är okej, men det våta kan göra racketen kallt, och du måste torka racketen efter att du har använt den under våta förhållanden

Det är fortfarande mycket viktigt att träna padel på vintern men se till att du låter racketen torka väl och inte lämnar den i det våta för en lång tidsperiod.

Investera i en padelväska

Det sista sättet att ta hand om din padelracket skulle vara att köpa en padelväska, de förvarar alla dina padelartiklar snyggt tillsammans, och viktigast av allt, det håller dina padelracket skyddade.

Inte bara detta utan de flesta råd ovan kan lösas med en padelväska.

Varmt väder? Lägg din racket i väskan. Kallt väder? Lägg din racket i väskan.

Det finns många fler anledningar till varför en padelväska är bra för detta:

  • Skyddar racketen.
  • Håller den varma och kalla luften ute.
  • Torkar racketen väl.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!
Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!