Bästa Tennisryggsäcken – 10 Bäst i Test [Lista & Tips]

En bra tennisväska är ett måste för alla som spelar tennis. Fördelen med att välja en tennisryggsäck över en klassisk tennisväska är att den är mer praktisk och behändig än en större och mer klumpigare väska.

Som du säkert redan har märkt finns det ett stort antal tennisryggsäckar på marknaden. Med det sagt, vilken ska du välja och vilka är bäst? I denna artikel tittar vi närmare på de bästa och mest populära tennisryggsäckarna på marknaden för alla olika behov och preferenser.

Funktioner i tennisväskor

Tennisväskor finns i många former och storlekar, men alla delar liknande funktioner som du borde veta innan du köper en väska.

Alla de stora varumärkena erbjuder flera olika tennisryggsäckar, från enkla tygpåsar till proffsryggsäckar som rymmer ett stort antal racketar.

Innan du väljer, här är några saker du bör fundera över.

Det yttre

Tennisryggsäckens utsida kan vara gjord av olika material och det är viktigt att du väljer något slitstarkt. Vissa exteriörer är vattentäta medan andra är gjorda av polyester och andra tyger.

Interiören

Väskans interiör finns i olika alternativ. Vissa väskor har helt enkelt ett stort fack utan möjligheter till organisering. Andra kommer med avdelare, vilket gör det enkelt att separera dina racketar från kläder och annan tennisutrustning.

Racketförvaring

Racketförvaring är förmodligen det viktigaste inslaget i en bra tennisväska. Vissa väskor har plats två racketar medan andra klarar av att rymma mycket fler än så.

Skoförvaring

Skoförvaring är inte viktigt för alla, men är avgörande för den tävlande tennisspelare. Skofacket är vanligtvis längst ner eller på väskans ände och har ofta något form av ventilationssystem.

Fickor för accessoarer och tillbehör

Tillbehörs- och accessoarfickor  är viktiga för att förvara mindre föremål som tennisbollar, vattenflaskor eller personliga värdesaker. Du vill ha något med säkra blixtlås och tillräckligt med utrymme för dina behov. Vissa väskor har dessa fickor på utsidan av ryggsäcken medan andra har dem på innerväggen för extra skydd.

Hur man väljer rätt tennisryggsäck

Oavsett om du är en konkurrenskraftig spelare, hobbyspelare, eller bara lär dig att spela är en kvalitetsryggsäck en av de mest värdefulla tennisutrustningarna du kan ha. Det är viktigt att skydda dina racketar från skador och gör det lättare att förvara alla dina redskap på ett ställe. En praktisk ryggsäck gör det även möjligt att enkelt transportera dina tennistillbehör till och från palnen.

Vad du ska förvara i din tennisryggsäck?

Förvaringsutrymme är en viktig aspekt av tennissäckar, oavsett spelarnivå. För att avgöra hur mycket förvaringsutrymme du behöver bör du fråga dig själv vad du vill att din tennisväska ska kunna förvara.

Här är några saker som människor ofta har i sin tennisryggsäck:

  • Tennisutrustning: racketar, skor, kläder, strängar
  • Tennistillbehör: Bollar, grepplindor, vattenflaska, solglasögon
  • Personliga värdesaker: telefon, plånbok, nycklar, bärbar dator, iPad
  • Övriga föremål: Solskyddsmedel, kosttillskott, handledsskydd etc.

Om du är någon som behöver ha ett extra byte av kläder för arbete eller träning, skulle du förmodligen vara intresserad av en större tennisryggsäck som har tillräckligt med utrymme för både smutsiga kläder och tennisskor.

Hur mycket plats en tennisryggsäck har avgör hur många saker som kan förvaras i den. Du vet hur många saker som du tar med dig med dig till banan och det är därför viktigt att du kontrollerar detta när du ska köpa en ny tennisryggsäck.

För en spelare som har mycket tillbehör bör köpa en stor tennisryggsäck. Om du inte har så mycker saker med dit till planen kan det räcka med en mindre modell. Det är dock rekommenderat att välja en något större väska än vad du behöver då det finns tillfällen du du kan behöva extra utrymme.

Frekvens av spel & antal racketar

En andra viktig faktor som hjälper dig att hitta en väska som passar dig är hur ofta du tränar eller spelar.

Om du är en nybörjare med bara 1-2 racketar som tränar en gång varannan vecka eller inte reser för att tävla, skulle en ryggsäck med mindre ytrymme troligen passa dina behov utan att vara för stor eller dyr.

Varaktighet

Du bör överväga en väska som kan hålla länge eftersom det inte finns någon glädje att köpa något som slits ut snabbt. Väskor är idag mer hållbara och lätta än gamla modeller. Detta för att förhindra problem med söndriga blixtlås och utslitna av trådar.

Bästa tennisryggsäckarna


Wilson Team Backpack Grey/Orange

Detaljer

Först ut på listan är Wilson Team Backpack. Denna tennisryggsäcken är lämpad för dig som inte brukar ha med dig så mycket till tennisplanen. Väskan kan hålla två racketar i dess dedikerade racketfack. Dragkedjan är också designad så att blixtlåset inte öppnas och saker trillar ut. Ryggsäcken har även ett större fack som kan användas för att förvara dina andra tillbehör såsom bollar och kläder. Ett annat praktiskt designattribut är att den har plats för en vattenflaska på båda sidor av väskan. Dina mindre värdesaker och tillbehör kan enkelt förvaras i två mindre fickor som finns lokaliserade på insidan och utsidan.

 


Wilson RF Team Backpack Svart

Detaljer

Wilson RF Team Backpack är Roger Federers egna tennisryggsäck i en stor och praksitk design. Som en snygg detalj finner du Roger Federers autograf på framsidan.

För enklare och bekvämare portabilitet har ryggsäcken vadderade och justerbara axelremmar. På ovansidan finns även ett övre handtag.

När det kommer till förvaringsmöjligheter har tennisryggsäcken två funktionella fack där ett av dem kan förvara upp till 2 racketar, och det andra har plats för dina vanliga tillbehör såsom kläder och andra tillhörigheter. Utsidan av ryggsäcken är utrustad med vattenflaskhållare på båda sidorna.


Wilson Roland Garros Premium ryggsäck Oyster Navy

Detaljer

Wilson Roland Garros Premium är en snygg ryggsäck med en praktisk design. Den har flera fack med plats för allt du behöver ha med dig till tennisplanen. Den är designad med två stora fack och vaddering inuti för skydd. I ena facket finns plats för tennisracket. Det andra stora facket kan förvara saker såsom kläder och tennisbollar, och har dessutom en innerficka som är praktisk för att förvara dina värdesaker i. Väskans framsida har en liten ficka med dragkedja för mindre föremål.


Wilson Super Tour Backpack Charcoal/Green

Detaljer

Wilson Super Tour Backpack är en snygg och praktisk tennisryggsäck med två fack för racketar där facken är vadderade och skyddande. En annan praktisk funktion i denna väska är att det finns ett separat skofack längst ner på väskan. En fantastisk detalj är att sidan av väskan har ett thermofack för din vattenflaska som håller ditt vatten kallt. Den har flera små extrafack för dina personliga saker och tillbehör.

Dess axelremmar kan enkelt justeras för god komfort.


Wilson Tour Backpack Red/Black

Detaljer

Wilson Tour backpack har en snygg design och praktiska funktioner. Väskan rymmer upp till 2 tennisracket i bakfacket och har även ett stort ett stort fack med ett inre fack som är perfekt din dator eller surfplatta. Här finner du dessutom små mindre fack för dina personliga tillhörigheter.

Den har en smart design med ett ventilerat fack på framsidan vilket är praktiskt när du har använda skor eller kläder som annars kan börja lukta.

För ökad komfort har väskan vadderade justerbara axelremmar och dessutom ett handtag längst upp på väskan. Den har även ett litet fack för små tillbehör såsom telefon eller nycklar samt ytterligare ett fack på sidan av väskan för en vattenflaska.


Wilson Roger Federer DNA Backpack Infrared/Black

Detaljer

Wilson Roger Federer DNA har plats för tennisracketar, tenniskläder, skor, och andra tillbehör. Den är designad med två fack, varav det bakre facket kan förvara upp till två tennisracketar. Det andra facket har plats för alla dina andra tennistillbehör såsom  träningskläder, skor, med mera. Detta fack har dessutom en praktisk ficka för laptop eller iPad samt en ficka för dina personliga tillhörighete.

Skofacket är ventilerad där fram vilket är praktiskt för att motverka dålig lukt från skor och kläder, och för att hjälpa dem torka.

En smart lösning i ryggsäcken är att den har ett termiskt fack på en av sidorna som är mycket effektivt för att hålla ditt vatten kallt.


Wilson Roger Federer DNA Backpack Svart

Detaljer

Wilson Roger Federer DNA är en snygg och sportig tennisryggsäck med en praktisk och lätt design. Den kan förvara 2 racketar och har två större fack. Det andra facket används för att att förvara alla dina andra saker såsom kläder, bollar, med mera. Den har även ett ventilerat skofack. Även denna ryggsäck har ett termofack för din vattenflaska på sidan.


Head Djokovic Backpack Vit

Detaljer

Head Djokovic backback är en snygg och praktisk tennisryggsäck som är enkel att bära med sig. Den är tillverkad i slitstarka och hållbara material som säkerställer lång hållbarhet. Den är rymlig för att få plats med all din nödvändiga teninsutrustning såsom bollar, racket, kläder, skor, och andra mindre tillhörigheter.

Facket för tennisracket är vadderat och rymmer upp till två tennisracketar.


Wilson Super Tour Backpack Röd

Detaljer

Wilson Super Tour backpack är en snygg tennisryggsäck i rött med en mycket praktisk och funktionell konstruktion.

Den är utrustad med 5 fack både stora och små och har ett praktiskt skofack som gör att skorna kan separeras från resten av dina saker. Det stora facket har både stora och små fickor för alla dina olika tillhörigheter. På framsidan har du även ett fack där du kan förvara din telefon och nycklar, med mera.


Head Tour Team Backpack Röd

Detaljer

Head Tour Team Backpack är en tennisryggsäck som är snygg och har en sportig design och plats för alla dina viktigaste tennistillbehör. Den har en praktisk skoficka i botten som separerar dem från all annan utrustning. Utöver fickan för skorna har den även en plats för racket samt en plats för kläder och anra tillbehör. Utsidan har två fickor för vattenflaskor.


 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!
Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!