Bästa Grepplinda Tennis [Bästa Tennis Overgrip]

Genom att lägga till ett övergrepp, även känd som grepplinda, eller overgripp ovanpå ditt ursprungliga grepp kommer du att få flera fördelar gällande komfort, känsla och hållbarhet, samtidigt som du undviker blåsor. Grepplindor absorberar också svett som kan hjälpa till att förhindra att racketen glider ur dina händer.

I denna artikel tittar vi närmare på de bästa och mest populära grepplindorna för tennis på marknaden för alla preferenser och behov. Längre fram går vi också igenom allt du behöver veta och tänka på när du ska välja en tennis grepplinda (overgrip).


Bästa tennis grepplindan


Wilson Pro Comfort 3-Pack White

Detaljer

Wilson pro comfort är den mest använda grepplindan på touren. Den används av Roger Federer och erbjuder fantastisk komfort, som dess namn antyder.

Grepplindan har inga tillsatta färgpigment vilket hjälper den att absorbera mer fukt och därmed hålla handen torr. Tack vare sin klibbiga känsla ger den utmärkt greppkontroll.


Tourna Grip XL original dry feel

Detaljer

Tourna Grip XL original dry feel är en tennis grepplinda som är speciellt framtagen för att erbjuda bästa svettabsorberingsförmåga. Den klarar av även de svettigaste förhållandena genom att den ger bättre grepp ju svettigare du blir.


NOX Grepplinda Overgrip white 3-pack

Detaljer

NOX grepplinda som är designad för god komfort och utmärkt grepp. Den är lämplig för att lindas ovanpå varandra som gör att du kan bygga upp ditt grepp till önskad tjocklek och maximal komfort.


Babolat VS Grip Orginal

Detaljer

Babolat VS Grip original är mjuk och har en hög komfort. Lindan är supertunn med enbart 0.43mm i tjocklek som är perfekt om du inte vill förändra ditt grepps storlek så mycket, eller vill linda flera lindor på varandra. Den är dessutom mycket torr för att ge maximalt grepp även under svettiga förhållanden.


Babolat Pro Tacky Grip 3-pack White

Detaljer

Babolat Pro Tacky är, som dess namn antyder, en klibbig grepplinda som har en skön känsla och utmärkt grepp. Denna tennisgrepplinda absorberar även svett på ett bra sätt så att inte handtaget blir halt under utmanande spel.


Toalson Ultra Grip 3-pack White

Detaljer

Toalson Ultra gripp är en fantastisk grepplinda med en tunn profil som erbjuder maximalt grepp. Lindan har en tjocklek på enbart 0.5mm tjock och har en skön klibbig känsla med absorberande effekt vilket gör att greppet torkar snabbt och hanterar svettiga situationer väl. Den klibbiga känslan som den erbjuder håller också länge. Tack vare att grepplindan är tunn är den också utmärkt för dig som inte vill bygga på med för tjockt grepp samtidigt som du får del av fördelarna som en grepplinda erbjuder.


Wilson Overgrip Pro Perforated

Detaljer

Wilson Overgrip Pro perforated är en tennisgrepplinda med en perforerad design som ger maximal luftgenomströmning.

Det är en av de bästa grepplindorna på marknaden och den har extra svettabsorbering för att ge utmärkt grepp under hela spelet.

Den har en klibbig känsla som motverkar att du halkar under spel. Lindan är enbart 0.6 mm tjock vilket är perfekt om du inte vill förändra greppstorleken alltför mycket.


Yonex Super Grap Deep Blue

Detaljer

Yonex Super Grap har en snygg mörkblå färg. Denna grepplinda har en imponerande svettabsorberingsförmåga som säkerställer utmärkt grepp under hela spelet. Den har en mycket hög komfort, en relativt hög klibbighet, och utmärkt prestatuion under hela matchen.


Head Xtreme Soft Yellow

Detaljer

Heads Xtreme Soft Yellow är en grepplinda för dig som söker ett bra grepp och mjuk känsla. Lindan har en bra uppsugningsförmåga och en klibbig känsla som ger dig utmärkt grepp under hela spelet.


Head Prime

Detaljer

Head Prime är en grepplinda som effektivt absorberar fukt och ger en torr känsla. Den är designad för att erbjuda maximalt grepp även under svettiga förhållanden.


Hur du väljer en tennis grepplinda

När du bestämmer dig för vilken tennis grepplinda som är rätt för ditt tennisracket, bör du först prioritera vad som är viktigt för dig i ett grepp.

När du väljer de flesta tennisutrustningar, inklusive racketar, strängar och skor för tennis, har din skicklighet högsta prioritet.

När det kommer till grepplindor finns det flera faktorer att tänka på:

  • Färdighetsnivå: Mer avancerade spelare kommer att ha större svingar och kommer sannolikt att svettas mer på banan. De behöver en grepplinda som håller händerna torra. Nybörjare kommer inte att röra sig runt banan så mycket och vill ha ett övergrepp med större komfort och klibbighet.
  • Klimat: Om du spelar tennis i varma eller fuktiga miljöer bör du välja ett absorberande grepp som håller handen torr. Om du spelar inomhus eller i ett svalare klimat kan du välja ett mer bekvämt, klibbigt överdrag.
  • I slutändan måste du bestämma vilken komfort du känner med ett visst grepp och om du uppskattar klibbighet, hållbarhet, svettabsorbtion, komfort, med mera.

Skillnad mellan grepp och grepplinda

Nybörjare blir ibland förvirrade av termerna grepp och grepplinda, eller övergrepp.

När du först köper en tennisracket kommer den oftast med ett standardgrepp från tillverkaren.

Grepplindor är en engångslinda som applicerad över ditt ursprungliga grepp för att ge komfort, klibbighet / klibbighet och vanligtvis svettabsorption. Grepplindor hjälper också till att öka omkretsen på ditt rackethandtag.

Absorberande och klibbiga tennislindor

Absorberande grepplindor fungerar som en svamp för dina händer. Så om dina händer svettar mycket under spel, är ett absorberande grepp som torkar snabbt det bästa valet för dig. Det absorberar svetten och håller handen torr.

Ett klibbigt grepp är bättre för komfort, känsla och hållbarhet. De håller längre men glider också oftare. Om du spelar inomhus eller i ett kallare klimat kan ett smidigare grepp vara ett bra alternativ.

I allmänhet värderar spelare på högre nivå absorberande grepp, medan spelare på lägre nivå kan använda ett klibbigt övergrepp.

Hur mycket svettar dina händer?

Det första du vill tänka på är hur svettiga händerna blir när du spelar tennis. Detta är förmodligen den största faktorn när man beslutar om en grepplinda.

Om du är nybörjare i tennis, tänk på hur mycket du svettas när du tränar eller spelar andra sporter.

Nybörjare i tennis tenderar inte att svettas mycket eftersom de fokuserar på att utveckla sin teknik och grundläggande spel.

De flesta mellanliggande till avancerade spelare svettas mer eftersom de spelar längre poäng och lägger mer ansträngning på varje skott.

Var du bor kan också spela en stor roll. Om du bor i ett kallare klimat eller spelar inomhus, kanske du inte svettas så mycket. Om du bor i heta och fuktiga områden kommer du förmodligen att svettas mycket.

Om du svettar mycket när du spelar tennis, välj ett mer absorberande grepp.

Om du inte svettar mycket kan du välja något med mer komfort och klibbighet.

Hur håller du ditt racket?

Om du är en mellanliggande eller avancerad spelare har du troligen bestämt dig för en viss spelstil. Tänk på hur du tar tag i racketen och hur ofta du måste byta från förhand till backhand.

Om du till exempel serverar och volley kan du använda kontinentalt grepp 90% av tiden. I så fall kan du välja ett klibbigt grepp som håller din hand stabil. Ett klibbigt övergrepp hjälper också till med skott som dropshots och skivor.

Emellertid kommer singelspelare på hög nivå att byta från förhand till bakhand. Så de behöver ett grepp som gör att de enkelt kan justeras. Mindre klibbighet är viktigt i detta fall.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!
Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!