Viktiga fördelar med att ha på sig Stödstrumpor som Padelspelare

Många väljer att ha på sig stödstrumpor då allt fler ser de fördelar som ett par bra stödstrumpor ger dig.

Men är det en bra idé att ha på sig stödstrumpor som padelspelare? Den frågan och fler svarar vi på precis nu.

Är det en bra idé att ha stödstrumpor som padelspelare?

Ja, det är det. Som padelspelare är det en bra idé att ha på sig stödstrumpor på banan. Bland annat då blodcirkulationen i benen ökar, då det är bekvämt och då stödstrumpor minimerar risken för att dina fötter svullnar efter match. Stödstrumpor för sport kan du bland annat hitta på webbsidan RS Produkter.

4 fördelar med stödstrumpor för sport och padel

  1. Du får bättre blodcirkulation i benen.
  2. Du minimerar risken för att dina ben svullnar upp.
  3. Stödstrumpor är bekväma.
  4. Det är enkelt att hitta rätt stödstrumpor.

Nedan berättar vi mer om de faktorer vi precis tog upp i större detalj.

1. Din blodcirkulation förbättras

När du har på dig ett par stödstrumpor på padelbanan ökar blodcirkulationen i benen. Det medför att dina muskler inte behöver jobba lika hårt för att transportera blod till fötterna, vilket i sin tur betyder att övriga delar av din kropp får mer energi.

Det är också ett faktum att dina muskelceller får mer syre när du använder stödstrumpor vid idrottande, såsom padelspel. Men om stödstrumpor medför att du presterar bättre får vara osagt då inga studier behandlat ämnet stödstrumpor och prestationsförmåga hos idrottare.

2. Du minimerar risken för svullna fötter

Som vi precis nämnt ger stödstrumpor dina fötter en ökad cirkulation. En stor fördel med det är att hjärtat således klarar av att pumpa upp det syrefattiga blodet till hjärtat på ett mer effektivt sätt, vilket minimerar risken för att dina fötter svullnar upp efter en hård padelmatch.

Tack vare den ökade cirkulationen återhämtar din kropp sig även på ett mer effektivt sätt, vilket är bra för alla som idrottar inte minst padelspelare.

3. Stödstrumpor är bekväma

När du väl vant dig vid det extra tryck som stödstrumpan bidrar med är det sannolikt att du kommer uppskatta känslan stödstrumporna ger dig. Värt att veta är att många idrottare har på sig stödstrumpor främst för att det är bekvämt, så bekvämlighetsfaktorn är även det viktig fördel.

4. Du kan enkelt hitta rätt stödstrumpor

Förenklat finns det tre sorters stödstrumpor.

Klass 1 (kompression på 11–16 mmHg)

Klass 1-stödstrumpor (typ 1) har en mild kompression och passar bäst för padelspelare som vill få förbättrad blodcirkulation och mildra trötthetskänslan i fötter och ben.

Klass 1 (kompression på (18–22 mmHg)

Klass 1-stödstrumpor (typ 2) ger dig en medelstark kompression och är således lite mer effektiv än den klass 1-stödstrumpa som har den lägre kompressionsgraden.

Klass 2 (kompression på 22-27 mmHg)

Klass 2-stödstrumpor erbjuder en särskilt stark kompression och används främst i sjukvården. Dessa stödstrumpor ska du inte köpa för att avlasta fötterna efter träning, för de här strumporna bör nämligen ordineras av sjukvårdspersonal såsom läkare och sjuksköterskor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!
Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!