7 Tips för att Vända en Padelmatch [Vinn Padelmatch]

Du är i en padeltennismatch och saker och ting går inte som de ska. Du är i underläge och dina motståndare är de som bestämmer takten såväl som resultatet. Hur många gånger har du varit i denna situation när du spelat padel?

Vid den här punkten är det viktigt att ändra din strategi för att vända underläget och få övertaget i matchen över dina motsåndare.

För att hjälpa dig göra just detta delar vi därför med oss av våra bästa tips för hur du vänder en padelmatch och går från underläge till övertag.

Ett vanligt misstag är att tro att motståndaren förr eller senare kommer att misslyckas.

Tips för att vända en padelmatch till din fördel


1. Spela med koncentration och intensitet

Koncentration kommer att göra det möjligt för oss att tänka på vad vi måste göra och vad vi gör bäst sat försöka göra så få misstag som möjligt. Intensiteten kommer att spegla vår aggressivitet på banan och detta kommer att ses av motståndarna, som kommer att inse att du inte tänker ge upp matchen så lätt.

2. Kom igång

I många fall kan du spela sämre och slöare på grund av att du inte gjorde en bra uppvärmning och gick in på plan “kall”. I så fall är det vi måste försöka att göra att aktivera oss själva genom att göra uppvärmningsövningar mellan poäng , eller vid varje sidbyte. Stretching eller att springa kan hjälpa oss att komma in i spelet. När man kommer in i spelet och får upp tempot är det lättare att spela på sin allra högsta nivå.

3. Få ut det mesta av tiden mellan servar

Reglerna säger att vi har några sekunder för vår serve och ytterligare tid för sidbyte och liknande. Det går inte att vara snabb när saker går fel. Försök att använda den tid du har så att du kan förlänga spelet och med den får du mer tid att reagera på det negativa resultatet och fundera över situationen.

4. Tänk om

När det går dåligt är det viktigt att tänka på att det “bara” är en padelmatch. I många fall lägger vi större vikt vid matchen och därför kommer detta att skapa större tryck och press för att försöka vinna spelet och såväl ge mer ångest. Allt detta kommer att leda oss till att spela dåligt och ge våra motståndare ännu mer fördel. Om du tänker om och tänker på att det bara är en padelmatch och inte blodigt allvar kan du undvika pressen och fokusera fullt ut på spelet.

5. Prata med din partner

Det är dåligt för varje spelare att hantera matchen på egen hand inför ett negativt resultat. De två parmedlemmarna som båda delar poäng måste tala och göra det klart att båda spelare arbetar för samma mål och som ett lag. Annars blir det svårt att få spelet framåt. Det kommer att vara viktigt att leta efter svagheterna hos spelarna på andra sidan nätet för att dra nytta av dem. Kom ihåg att du och din partner är i samma båt och det är därför viktigt att peppa varandra och diskutera tillsammans hur ni kan vända matchen.

6. Tro på dig själv

Även om dina motståndare leder rejält måste du vara övertygad om att oavsett hur avlägsen möjligheten att vända spelet är så finns alltid chansen. Det är viktigt att du och din lagkamrat tror på er själva och er kapacitet. Tappa aldrig hopp, utan fundera på vad du måste uppnå och sedan fokusera bara på att vinna nästa poäng.

7. Håll dig till det som funkar

När du tappar poäng är det inte den bästa tiden att prova nya saker. Istället är det bättre att hålla dig till det du vet och det du gör bäst. Försök inte att slå nya och avancerade slag i hopp om att vinna poängen, utan fokusera på det du vet fungerar.

Du måste dock ta reda på vilken typ av spel du spelar: om du spelar med vänner kan du experimentera, eftersom detta kan hjälpa dig i framtida tillfällen.

Bonus tips


Spela på deras svagheter

Många av dessa padeltaktiker bygger på att utnyttja spelares svagheter. Varje motståndare har en svaghet. Du måste utnyttja detta för din fördel.

Ta en titt på din motståndare, vilka misstag de gör, kan de hantera höga bollar bra? Om de kämpar med höga bollar, se då till att lobba.

Om de kämpar med väggarna, försök då rikta din serv, och alla attackerande skott mot sidoväggen och djupt upp på banan.

På samma ämne kan en annan väldigt bra taktik vara att fokusera in dig på enbart en av motståndarna. När du riktar in dig på en spelare spelar det inte någon roll om de är den svagare spelaren, två saker kommer att hända:

  • Målspelaren kommer att känna sig mer pressad.
    Den icke -riktade spelaren kan bli frustrerad och ha svårare att hålla igång

Den här spelaren kommer att börja känna sig mer pressad att inte göra ett misstag, eftersom de mer än sannolikt inte vill svika sin partner. Detta gäller särskilt i en turnering eller ett tävlingsscenario. Detta kan leda till att de gör fler misstag och inte spelar sitt bästa.

Om de är den svagare spelaren kommer detta gynna dig för om de är svagare kommer du att vinna fler poäng jämfört med att spela på båda spelarna.

Tänk om du spelar en match, och bollen inte har kommit mot dig för ett par matcher. Du är sedan halvvägs genom en match och plötsligt kommer bollen snabbt till dig. I dessa fall är det osannolikt att du är redo för bollen.

Du kommer förmodligen att göra ett misstag eller inte spela så effektivt skott som du kan.

Den spelare som du inte fokuserar på kan också bli frustrerad, vilket leder till att de gör fler misstag.

Sammantaget är det en mycket effektiv padeltaktik att spela på dina motståndares svagheter samt fokusera enbart på att spela mot en av lagmedlemmarna.

Trötta ut dina motståndare

Att flytta dina motståndare runt banan kommer alltid att vara en fantastisk padeltaktik för att vinna matcher men även för tt vända padelmatchger.

Detta tröttar inte bara på dem utan det tvingar dem också att göra ett misstag.

Tänk, vilken situation är det mest troligt att du vinner poängen från?

1. En boll spelad mot din volley i normal hastighet.
2. En boll som spelas över ditt huvud som du måste hämta.
3. En dropshot som du måste springa för att försöka nå.

I situationerna 2 och 3 är det osannolikt att du kommer att vinna poängen från just det skottet.

Men från situation 1 behöver du inte röra dig, du springer inte, du har ett bra läge för att vinna poängen.

Genom att ständigt få motståndaren att röra sig tröttar du ut dem. Detta leder till fler misstag, och när dina motståndare är väldigt trötta är det mycket lättare att vinna poängen och matchen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!
Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!