Varför är Padel så Populärt? Allt Du Bör Veta!

Padel som sport har växt enormt fort över de senaste åren. Faktum är att padel har blivit den snabbast växande sporten under dessa år.

Men hur kommer det sig att padel är så populärt?

Populariteten fortsätter att växa och idag finns det över 10 miljoner spelare, vilket ökar i rask takt. Padel kom till i mexiko under 1960 talet och har därför sin grogrund i hela Latinamerika och USA. Padel är även väldigt populärt i länder som Portugal och Spanien. Det är från dessa länder som padel har spridit sig upp till Skandinavien, och specifikt Sverige. Av de Skandinaviska länderna är padel mest populärt i sverige.

Givetvis finns det ett antal olika anledningar till att padel är så populärt. I denna artikel ska vi kika närmare på de främsta anledningarna..

1. Enkelt att spela och lära sig

Padel har mestadels blivit populärt på grund av sin enkelhet. Det är enkelt att lära sig för spelare i alla åldrar och färdigheter, och detta är någonting som alla som provar på sporten håller med om. Detta gäller båda gamla och unga. Och om du någonsin har spelat eller till och med provat andra racketsporter som tennis eller squash eller badminton tidigare, tar det bara några ögonblick att få en känsla av spelet och komma igång att spela. Jämfört med tennis är det inte lika tekniskt krävande och mycket och lättare att börja med. Därför är spelarna mer motiverade att spela och kan njuta av spelet från början. När det kommer till andra sporter såsom tennis krävs det ofta mycket träning för att lära sig spela och sedan kunna njuta av det. Men med padel kan du i princip börja direkt, även om du inte har någon tidigare erfarenhet av racketsporter.

2. Socialt och roligt

En annan anledning till att padel är så populärt är den sociala aspekten. Eftersom padelbanan är mycket mindre än tennisbanan är avståndet mellan spelarna också kortare. Dessutom spelar man 4 på padel, till skillnad från många andra racketsporter där man bara är 2.

Den mindre banan för spelarna närmare varandra och tillåter ständig kommunikation. Därför är den integrerade delen av detta spel en social konversation, vilket gör sporten så populär att träna! Många väljer padel som ett roligt sätt att träffas och umgås. Allt fokus blir inte bara på spel utan man kan också kommunicera under spelet vilket gör det väldigt socialt och roligt. Du kan njuta av kvalitetstid med dina vänner, familj, affärspartners eller kollegor. Padel är ett roligt och sällskapligt spel att spela och umgås.

3. Padel är mindre fysiskt krävande än liknande racket sporter

Padel är mindre fysiskt krävande än andra racketsporter, särskilt tennis. Även om padel fortfarande erbjuder bra träning är denna sport inte lika betungande för din kropp eftersom det inte finns så mycket rörelse som liknande racketsporter. Risken för skador är också relativt liten. Det är också anledningen till att många äldre tennisspelare byter till padel när de tycker att tennis är för ansträngande för kroppen. Men om du vill ha en fysisk utmaning är det naturligtvis alltid möjligt att öka träningens intensitet. Detta är eäven en viktig anledning till att det passar folk i alla åldrar och med olika fysiska förutsättningar.

4. Låg kostnad

Jämfört med tennis är padel också ett billigare spel att träna regelbundet. Att hyra en padelbana kostar mer eller mindra lika mycket som att hyra en tennisbana, men eftersom det alltid finns fyra personer på banan eftersom spelet spelas i dubbel, är kostnaden per spelare lägre.

Detta gäller även när det kommer till att bygga padelbanor. Eftersom padelbanor är betydligt mindre i dimensioner än tennisbanor, behövs mindre utrymme för att bygga banorna. De mindre dimensionerna sänker också priset och kvantiteten på de material som behövs. Detta ger större möjligheter till att fler padelbanor byggs.

5. Unik sport

Även om poängsystemet och reglerna för padel är desamma som i tennis, är spelkonceptet annorlunda. Padelns unika karaktär innebär att spelarna får använda glasväggarna runt banan för att returnera bollen och fortsätta spela poängen! Möjligheten att fortsätta spela poängen efter att bollen har träffat ett väggglas ger spelet en annan innebörd. Väggarna gör att spelet blir mer strategiskt och intressant, och kräver att du måste tänka efter för att placera bollen på ett smart sätt.

Här är de främsta anledningarna till att padel är så populärt sammanfattade:

  1. Det är lätt att spela
  2. Det är roligt
  3. Är inte särskilt fysiskt krävande
  4. Främjar högt de sociala relationerna
  5. Lämplig för alla åldrar
  6. Det är billigt eftersom att man är 4 st
  7. Det är lätt att lära sig
  8. Passar folk med olika fysiska förutsättningar
  9. Är unikt och intressant som kräver eftertanke och strategi och inte bara hårda slag

Har du några frågor eller funderingar? Gå med i Padeltenniguidens padelforum och community av padelentusiaster för att diskutera padel och allt som hör till! Registrera dig idag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!
Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!