Vad är ett Padelracket? Allt du Behöver Veta

Vad är ett padelracket? I denna artikel ska vi tittta närmare på vad ett padelracket är och hur det är uppbygt.

Vad är ett padelracket?

Padel, eller padeltennis spelas med en padelracket. De ursprungliga padelracketarna var gjorda av trä, men moderna padelracketar är gjorda av kompositmaterial. Padelrackets yta är perforerad av ett hålmönster. Denna funktion skiljer padelracket från den fasta ytan på pickleballracketarna.

Det finns ett antal funktioner som skiljer en padelracket från vad som används i andra racketsporter.

Solid vs stränghuvudracket

I Tennis och squash används racket med strängar. I Padeltennis och pickleball däremot används racket som dock inte har strängar utan en solid träffyta.

Padelracket är i sig lättare att kontrollera än racket med strängar.

Paddelracket är i sig lättare att kontrollera än racket med strängar. Med det sagt säger alla som testat på padel att det är en bollsport som är väldigt lätt att lära sig. Inom bara en timme kommer du kunna att spela ganska hyfsat och ha relativt god kontroll på racket.

Kort handtag eller långt handtag

De typer av paddelracket som används i pickleball, padeltennis är alla korthanterade racket.

Anledningen till detta är att alla dessa sporter har ganska små banor och det är viktigare att ge kontroll över bollplacering snarare än att slå bollen hårt.

Det är klubbhuvudets hastighet genom slagområdet som genererar bollhastigheten och följaktligen de avstånd som bollarna färdas. Ju längre klubbaxeln, desto högre klubbhuvudets hastighet. Ju kortare klubbaxeln är, desto lättare är det att kontrollera bollen.

Exakt detsamma gäller för rackethandtag. Längre handtag skapar en bredare båge och mer hastighet för rackethuvud genom slagpunkten När du ökar rackethuvudets hastighet äventyrar du möjligheten att enkelt kontrollera bollen.

Perforerad vs sluten racketyta

Idén om perforeringar är utbredd i de tre huvudsakliga sporterna med padelracket.

Perforeringarna, antingen på bollen som i pickleball eller på paddelracket som i padeltennis är funktionen som möjliggör större grepp mellan bollen och paddelracket. Detta ger mer och enklare kontroll över bollen genom slagområdet.

De padelracket som används i spelet med padel är väldigt olika och med goda skäl. En padelboll är en tennisboll som blåses upp till ett lägre tryck än en tennisboll. Padelracketens fiberglas / kolfiber yttre hud böjer sig så att slagkraften kan distribueras genom EVA-skumkärnan.

Det tjocka huvudet på en padelracket är fylld med stötdämpande EVA-skum.

Padelbanan är också omsluten av solida väggar. Dessa är vanligtvis glas, även om väggarna också kan vara betong.

Det är vanligt att en padelracket påverkar banans sidoväggar under spel. Detta genererar massiva slagkrafter som absorberas av EVA-skumkärnan tack vare den yttre hudens flex.

Den yttre skalen på en padellracket är också bunden till EVA-skumkärnan så att skärvor av glasfiber / kolfiber som kan splittras från rackethuvudet när de påverkar en sidovägg förblir fästa vid racketen. Detta är viktigt för spelarens säkerhet.

Handledsband

Handledsremmen är ett annat område där padelracket avviker från racketarna som används i både pickleball och squash. Närvaron av en handledsrem är någonting som inte finns hos de flesta racket i bollsporter.

När spetsen på padelracket stöter på sidoväggen är det fullt möjligt för padelracket att dras ur ditt grepp om du inte har ett handledsband.

Men när en padelracket dras från ditt grepp blir det ett farligt föremål som flyger över banan. Potentialen för allvarliga skador är enorm. Att ha ett handledsrem är därför mycket viktigt för spelarens säkerhet.

Det finns till och med en regel i padel som säger att om handledsremmen lossnar från padelracket under en punkt, måste det padelracket bytas ut innan nästa poäng börjar.

Se våra förslag på ett padelracket som passar dig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!
Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!