16 Sätt att Bli Bättre på Padel [Bästa Tips & Guide]

Om du spelar padel strävar du säkert att bli en bättre spelare och utveckla ditt spel.

En av anledningarna till att padel är så populärt är att det är möjligt att ha kul även som nybörjare, förutsatt att alla spelare är på samma nivå. I början ser du en exponentiell förbättring av dina padelfärdigheter, vilket gör sporten så mycket mer beroendeframkallande. Och om du tar några padellektioner från början kommer du att undvika att skaffa dig dåliga vanor utan istället lära dig korrekt teknik från början.

Ändå kommer det alltid en tid, vanligtvis när du är på en mellanliggande nivå, där dina kunskaper planar ut och där slutar utvecklas. Du fortsätter spela regelbundet men du ser inte längre tecken på förbättring. Det här är den tid då du på allvar bör överväga att hitta en tränare och söka sått att bli bättre på padel. Som tur är så är du här och det är en fantastisk start!

Det finns givetvis mycket att tänka på för att förbättra din teknik, oavsett om du är en nybörjare som vill lära dig grunderna eller en medelspelare som vill utvecklas. I denna artikel delar vi våra bästa tips för att hjälpa dig bli bättre på padel.

Bästa tips för att bli bättre i padel


1. Rörelse och positionering

Att förstå vikten av bra fotarbete för att vara den mest effektiva på banan är extremt viktigt. Detta hjälper dig att återhämta dig till rätt positioner och att hinna med att fånga fler bollar. Det är därför otroligt viktigt att tänka på och träna på ditt fotarbete för att bli bättre på padel.

2. Var i god form

Kan du upprätthålla bra teknik under hela poängen och hela matchen på grund av att du är i optimal form? Om inte, jobba för att förbättra din fysik för att bli en mer explosiv spelare. Givetvis hjälper det att träna motionsträning samt muskelträning på gym. Läs våra bästa tips för fys -och styrkeövning för padel här.

3. Mental form

Mental form är viktigare än vad många tror i padel. Många individer kan inte hålla sitt mentala fokus om de tex börjar förlora bollar, vilket leder till en negativ spiral där de förlorar mer bollar och blir frustrerade och aggressiva. Jobba på din mentala form för att förbättra ditt fokus och du kommer bli en bättre padelspelare.

4. Strategi och mönster

Kan du räkna ut dina motståndares styrkor och svaghet och kan du räkna ut deras spelmönster för att spela strategiskt mot deras svagheter? Detta är någonting som erfarna spelare lägger enorm vikt på, och någonting som skiljer dem från nybörjare. Lär dig att förstå dina motståndares styrkor och svagheter så att du bättre kan anpassa ditt spel därefter.

5. Teknik

Teknik ger dig ett större antal skott som du kan slå bra och möjligheten att slå dem konsekvent. Arbeta med din teknik genom att kolla på videos, ta lektioner, eller läsa guider. Förbättrad teknik leder till kraftigare slag och bättre precision.

6. Tålamod

Försök inte avsluta poängen direkt, håll dina skott stabila tills du hittar rätt ögonblick och rör dig sedan mot din motståndare. Många säger att den som gör minst misstag vinner, och det är sant i padel. Att göra en spektakulär poäng kan öka din moral, men om den följs av 3 dåliga bollar är det inte till mycket nytta. Fousera på att spela jämnt och stabilt istället.

7. Byt motståndare

Det är ganska vanligt att träffa samma personer för att spela varje vecka. Prova att leta efter andra medspelare eller registrera dig för turneringar för att lära dig att möta olika stilar av padel och därmed kunna utveckla dina kunskaper för att möta alla typer av motstånd och olika typer av spelstilar.

8. Kontrollera din serve

Försök inte slå bollen för hårt för att vinna en poäng från din serve. Använd en bågserv för att träffa sidoväggen, utan för mycket kraft, förhindra att bollen stiger för högt och ger dig tid att komma till nätet. Studera din motståndare och skicka bollen till platser där de har mest problem med att returnera den.

9. Smash

Vi gillar alla att göra det, men det är ett tveeggat svärd. När du är nära nätet kan du använda det med stor effekt för att returnera ett kort skott från din motståndare. Men se upp: om du inte placerar ditt skott bra kan du sluta lämna din motståndare en boll som är mycket lätt att returnera. Öva brickskottet som ett bra alternativ för när bollen kommer högt och du inte är i ett bekvämt läge för att göra smash.

10. Var medveten om din position på planen

Förutom att vara medveten om din motståndares skott måste du också ha rätt positionering i åtanke. Om du försvarar dig måste du vara bakom servelinjen; om du attackerar vill du vara nära nätet.

11. Träna på volleyslag

Naturligtvis kan du inte prestera bättre i Padel om du inte vet hur man spelar volley. Expertspelare rekommenderar att du slår bollen aggressivt med en backspin. Om du gör det kommer du att få en låg studs, vilket gör det svårare för dina motståndare. Men först måste du förbereda dig för volley. Placera ditt racket rakt mot dina motståndare. Ta sedan ett steg framåt, se till att din kroppsvikt går mot bollen och ditt framben. Och sedan slå bollen.

Gör träffen med bollen framför ditt främre ben. Dessutom bör du se till dina motståndare för att observera hur mycket kraft de använder för att slå bollen.

12. Lär dig hur man lobbar

När man hänvisar till padeltips för nybörjare är lobben högt upp på listan.

Faktum är att lobben är ett av de viktigaste skotten i det här spelet. När du fulländar din lob kommer du att lyckas skjuta tillbaka dina motståndare i banan, vilket låter dig få en bra position från nätet. Efter att ha träffat en bra lob, se alltid till att gå framåt.

Du bör dock alltid börja med din normala position.

Efter en tid med övning kommer du också att förbättra ditt fotarbete, vilket är avgörande när det gäller att placera dig själv i den perfekta positionen.

För att träffa en lob måste du stå i ett stabilt läge och dra ditt padelrack bakåt. Du måste också böja dig nedåt så att du kan slå bollen från botten. Genom att göra det kan du göra en hög lob med precision.

13. Arbeta med din koordination

Som alla andra sporter är koordination avgörande i Padel. För att bli bättre på spelet måste du se till att du är i rätt position och att du kan göra träffarna vid rätt tidpunkt.

För att uppnå båda måste du se till att arbeta med benens rörelse. Du kommer att behöva göra justeringar när det behövs för att se till att du inte missar bollen.

Utöver detta måste du lära dig bollens bana och hastighet. Allt detta kräver koordination. Vanligtvis gör de flesta nybörjare misstaget att slå bollen utan att optimera styrka och riktning.

14. Lär dig hur man slår smash

Smash är ett av de skott du behöver förbättra för att bli bättre på spelet. Du bör bara göra denna träff när du har tillräckligt med balans och du är i ett bra läge.

När du står nära nätet, se till att din träff kommer med full kraft. Målet är att få bollen att studsa av bakväggen så att den kan komma tillbaka till din sida av banan.

Som sagt, du bör aldrig slå ett slag om du vet att bollen inte kommer tillbaka till din sida. För att göra en perfekt smash behöver du dock betydande övning. För att göra en bra träff krävs kraften från din buk, ben, armbåge, axel, handled, samt rotation av dina höfter. Nivån på koordination som krävs för att göra detta är därför enorm och kräver övning.

15. Håll ögonen på handtaget

Varje expert kommer att berätta att att hålla ögonen på handtaget är ett av de mest avgörande padeltipsen för nybörjare. Det beror på att när du spelar Padel kommer du att behöva ändra greppläget.

Det är faktiskt här nybörjare tenderar att göra många misstag eftersom de inte vet hur de ska agera när de försöker ändra sin position. Som sådan är det lämpligt för nybörjare att få utbildning från experter om hur man bibehåller greppet.

16. Lär dig hur du gör offensiva och defensiva skott

När du spelar med motståndare måste du lära dig att göra offensiva och defensiva skott perfekt. I Padel måste du göra offensiva skott som kommer att sätta dina motståndare från sina naturliga positioner.

För att åstadkomma det måste du ta ett skott i mitten, vilket tar bort din motståndare från hörnet. När motståndaren rör sig förbereder du dig för att slå bollen i hörnet.

På samma sätt måste du arbeta med ditt försvarsspel. Till skillnad från det offensiva spelet kräver detta att du spelar enkelt. Ditt mål är att stanna kvar i din poäng så att du kan försvara ditt mål. Observera dina motståndare så att när du får chansen tar du en position vid nätet. Försvarsspel kräver att du tar låga skott i mitten. Att slå en lob kan också hjälpa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!
Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!