Så bettar du på världseliten i padel

Även om padelboomen till mångt och mycket har börjat trubbas av en aning efter den totala hysteri som rådde under de senaste åren finns det fortfarande gott om padelintresserade svenskar som tar varje chans de får att ge sig ut på padelbanan. 

Samtidigt har padelrörelsen som helhet gått in i en ny spännande fas. Även om sporten har sina rötter i motion och amatörspel börjar det, både i Sverige och internationellt, hända en hel del på den professionella padelscenen. Det organiseras fler och fler tävlingar för professionella padelspelare och i Sverige finns det numera också ett officiellt padelförbund som agerar som överseende organ över hela padelsverige genom att anordna tävlingar och sätta upp officiella rankinglistor över de bästa spelarna i landet.

I och med detta är det numera också möjligt att betta på padel, precis som att du kan klicka på länken för att betta på fotbolls-VM utan spelpaus här! Oavsett vad man anser om betting som helhet, är det svårt att komma ifrån att det är en vital del av den globala sportindustrin idag och att det onekligen kommer att öka intresset för padel som helhet. I den här texten kommer vi att tillhandahålla en snabb guide till hur man går till väga för att betta på världseliten i padel, samt vad man behöver hålla i åtanke om man aldrig har spelat förut.

Vilken liga kan man betta på? 

När det kommer till den liga som man kan betta på inom padel är det allt som oftast World Padel Tour (WPT) som är tillgängligt. Detta är i skrivande stund den absoluta toppen av internationell padel och oavsett om du är intresserad av att betta på matcherna eller inte är det oerhört underhållande att se de bästa spelarna i världen göra upp mot varandra. Nivån på spelet är ibland svår att ta in och för den padel-intresserade är detta någonting som är väl värt att titta närmare på. 

Var kan man vända sig för att betta? 

Idag kan man vända sig till tre olika typer av spelbolag för att spela på padel. Den första av dessa är Svenska Spel, som fortfarande ägs av svenska staten. Här hittar man odds på World Padel Tour och kan sedan sätta ihop sina egna kuponger eller använda sig av singelspel. 

Det går också att vända sig till fristående spelbolag som har en svensk licens. Sedan den svenska spelmarknaden avreglerades har det dykt upp en lång rad olika spelbolag som alla erbjuder sina tjänster till svenska spelare. Vad man väljer är upp till en själv att avgöra, då oddsen på Padel ofta är väldigt snarlika varandra oavsett vilket spelbolag som man väljer att vända sig till. 

Det går också att vända sig till utländska spelbolag, någonting som gör att man kommer undan det hårda regelverket kring bland annat bonusar och insättningsgränser, men detta är någonting som är bättre lämpat för mer erfarna spelare, då det som erbjuds hos svenska spelbolag oftast räcker gott och väl till en början.

Det går fort att komma igång 

Om du väljer att vända dig till ett svenskt spelbolag går det i regel väldigt fort att börja spela. Förut behövde man ofta skicka in en bild på en legitimation som sedan behöver verifieras av spelbolaget, men sen några år tillbaka använder sig nästan alla spelbolag istället av BankID, någonting som gör att man kan komma igång med att spela på bara några minuter. Efter att man har verifierat sig och loggat in med hjälp av BankID för man över pengar och kan sedan sätta igång med att spela. 

Om man istället har valt att vända sig till ett spelbolag utanför Sverige kan man fortfarande behöva vänta ett par dagar innan ens legitimation har blivit verifierad och man kan sätta igång med att spela. 

Om du aldrig har spelat om pengar förut 

Om du aldrig tidigare har skapat ett konto hos ett spelbolag eller spelat om pengar i någon som helst form tidigare är det klokt att hålla dessa två saker i åtanke. Den första är att man alltid bör börja väldigt långsamt och med små summor. Även om det är relativt enkelt att förstå hur betting på padel fungerar i praktiken är det ändå klokt att ha spelat lite smått innan man sätter igång med att spela om större summor.

Det är dessutom klokt att tänka på att betting enbart bör ses som underhållning. Även om det är ett roligt sätt att addera lite extra krydda till en spännande match bör det aldrig vara anledningen till att du bänkar dig framför en match. Genom att bara spela för mindre summor och betrakta spelade pengar som spenderade och borta sekunden som man lägger sitt spel kan man hålla sina förväntningar på rimliga nivåer och riskerar inte att göra av med mer pengar än vad man tänkt från början. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!
Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!