Padelkläder – Vilka Kläder har man i Padel?

När man utför en sport är det viktigt med rätt utrystning. Detsamma gäller givetvis när man spelar padel.

I denna artikel har vi redan gått igenom den utrustning man behöver när man spelar padel. I denna artikel ska vi gå igenom de kläder man använder i padel.

Kläder och utrustning för att spela Padel

Som med alla andra sporter är det viktigt att välja lämpliga kläder när du spelar padel.

Padelskor

Bortsett från racket är padelskorna det viktigaste tillbehören du behöver i padel. Padelskor är viktigt både för komfort, prestation,  och för att minimera risken för skador.

Bra padelskor erbjuder alla dessa delar och framförallt förbättrad prestation och explosivitet i form av att du bättre kan fånga svåra bollar genom snabbt fotabete.

Först och främst måste skon vara bekväm och måste låta spelaren utföra alla rörelser som krävs av denna sport. Därför måste de ge bra grepp och motverka att du halkar. Slutligen är det viktigt att skorna kan förhindra skador, är slitstarka och också vackra att se på.

Paddelskor har vanligtvis en gel/gummisula för att säkerställa hög dämpning och mindre belastning på knäna; mellansula och innersula är också tillverkade av material med dämpning och maximal komfort.

Hitta våra bästa förslag på Padelskor till herrar och padelskor till damer här.

T-shirt

En t-shirt är det bästa valet när man spelar padeltennis. Det absolut bästa är t-shirts som är gjorda i ett bekvämt material som andas och leder bort fukt. Vanliga bomulls t-shirts fungerar, men dessa tenderar att bli svettigare och tyngre

Men i turnering kan det vara krav på att ha långärmade tröjor.

Shorts

Shorts är det bästa valet för byxor när du ska spela padel. När du väljer shorts är det en bra idé att välja shorts med fickor. Detta gör att du kan ha bollar i fickorna och inte behöva leta rätt på bollar när det är din tur att serva.

Det är skönt med byxor som är tillverkade i ett material som andas och är luftiga.

Underkläder

Vikten av sköna underkläder bör inte underskattas när du spelar padel. Billiga och lågkvalitativa underkläder tenderar att ha dålig passform och vara tillverkade i material som inte andas väl, något som är väldigt viktigt när du sportar. För att kunna prestera på topp är det viktigt att du är bekväm och inte besväras av saker som stör ditt spel och fokus. Utforska ett stort utbud av kvalitativa underkläder för män på www.kalsongshopen.se

Strumpor

Använd ett par strumpor som är bekväma och andas.

Svettband

Ett svettband är en bra accessoar att ha när du spelar padel. Det hjälper dig att torka bort svett från ansiktet och från händerna vilket förbättrar greppet och motverkar att u halkar runt på greppet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!
Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!