Padelutrustning – Vilken Utrustning behöver man i Padel?

Naturligtvis kommer du att behöva en padelplan för att spela på innan du kan göra annat. Men för att spela padel finns det ett antal saker till du behöver. En del padelutrustning är absolut nödvändig, andra är bara bra att ha på ett eller annat sätt.

I denna artikel går vi igenom alla tillbehör du behöver och/eller kan ha användning av för att spela padel.

Padelracket

Först och främst behöver du ett padelracket när du ska spela padel.

Specifikationerna för racketarna som används i padel regleras av International Federation of Padel. För att sammanfatta vad som finns på FIP: s webbplats:

  • Maximala mått på racketar är 45,5 cm långa, 26 cm breda och 38 mm tjocka.
  • Ytan som används för att slå bollen kan vara plan, slät eller grov och bör inte överstiga 30 cm.
  • Racketens centrum är perforerad av ett obegränsat antal hål som var och en mäter mellan 9 och 13 mm.
  • Rackets handtag måste ha en sladd eller ett rep (max längd 35 cm) som är fäst vid spelarens handled för att förhindra olyckor. Användningen är obligatorisk.

Hur du väljer padelracket

Padelracket finns i massor av olika utfäranden och designer. Och spelare har olika preferenser när det gäller racketar. För de allra flesta spelare kommer de inte att märka någon större skillnad i balansen, de kanske märker en mindre viktskillnad (så länge junior och damer använder racketar är utformade för dem), men de kommer nästan säkert att upptäcka en skillnaden mellan en hård och en mjuk racket.

De mjukare racketarna ger mer kontroll och hårdare racketar mer kraft, även om de flesta racketar kombinerar båda elementen.

Det enda sättet att veta är att pröva olika racket. Detta är verkligen det bästa sättet att ta reda på vilka som fungerar bäst för dig. För även inom varumärken kommer olika modeller att sträcka sig från mycket mjuka till mycket hårda.

Padelbollar

Det finns några olika märken som producerar bollar, vissa mer framgångsrikt än andra. Head är onekligen det populäraste märket när det kommer till padelbollar.

Head har två bollar på professionell nivå – Head Padel Pro & Head Padel Pro S (som är mer trycksatt och därför snabbare). För fritidsspelaren behöver du inte nödvändigtvis nya bollar varje gång du spelar, spelet försämras ofta när gasen i bollarna har börjat försvinna. Du kommer sannolikt bara att kunna spela ett par matcher från en burk bollar innan de tappar sin gas och blir mjuka.

Padelskor

i början kommer du undan med en tennissko, men för bättre grepp är det värt att leta efter ett par padelskor. Lerbanetennisskor gör ofta ett bra jobb för majoriteten av spelarna. Den enda skillnaden mellan tennisskor och padelskor är att spåren i sulan ofta är något djupare i padelskorna.

Eftersom att man rör sig mycket i padel är det viktigt med ett par bra skor för optimal komfort och grepp. Med det sagt är skor bland de viktigaste tillbehören i padel. Bra padelskor möjliggör större grepp och snabbare riktningsändringar. Dessutom, tack vare deras speciella form gör det fötterna väl skyddade, vilket minimerar risken för snedvridningar och skador.

Valet av en sko som är lämplig för padel är minst lika viktigt som för racketen, av två skäl: först förhindrar de skador, skyddar de mest känsliga delarna av foten och för det andra möjliggör de bättre rörelser, vilket gör det mycket lättare och bekvämare att jaga bollen.

Vilka egenskaper ska ett bra par padelskor ha?

Först och främst måste skon vara bekväm och måste låta spelaren utföra alla rörelser som krävs av denna sport. Därför måste sulorna fästa väl vid marken, glida vid behov och hjälpa de plötsliga riktningsförändringarna. Slutligen är det viktigt att skorna kan förhindra skador, är slitstarka och också vackra att se på.

Shorts och benvärmare

Utöver skorna påverkar resten av det tekniska materialet komforten snarare än prestationerna.

Försök alltid att använda shorts med fickor så att du inte behöver slösa bort tid på att leta efter bollen före ett slag. Dessutom, för nybörjare och de som inte är välutbildade, är det tillrådligt att bära benvärmare: trots den minskade komforten gör detta särskilt nära passande plagg att quadriceps och triceps kan komma in i temperatur så snabbt som möjligt förhindra ledvärk.

T-shirt

När det gäller t-shirt är det alltid tillrådligt att använda korta ärmar jämfört med långa. I själva verket måste armen kunna röra sig fritt. Det finns många sköna elastiska tröjor på marknaden som påskyndar muskeluppvärmningen och också stöder ryggen, vilket begränsar ryggont.

Kom dock ihåg att under turneringar är ärmlösa plagg inte tillåtna och parvis är det obligatoriskt att bära kläder av samma färg, under uteslutning från tävlingen.

Se bästa Padel T-shirts & Kläder för herrar
Se bästa Padel T-shirts & Kläder för damer

Shorts

Som byxor använder man normalt shorts när man spelar padel.

Tillbehör

Tillbehör är det sista viktiga elementet för att vara bättre förberedda för ett spel. En keps med visir hjälper verkligen till på särskilt soliga dagar. Svettband är också till stor hjälp för att undvika distraktioner på grund av svettning, torka bort svett, och förbättra grepp på racket.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!
Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!