Padel – Hur Många Spelare Är Man?

Hur många spelare är man i padel?

Svaret på den frågan är att padel är skapat som ett dubbelspel. Med andra ord, att man spelar 2 mot 2. Alltså är man 4 spelare.

Majoriteten av padelspel görs dubbelt, men som diskuterat i denna artikel är det möjligt att spela padel singel, alltså en mot en, även om det inte är att rekommendera.

Eftersom att padel normalt spelas 2 mot 2 anses det vara en lagsport. Med det sagt är det också en fantastiskt bra umgängessport och en bra aktivitet för vänner.

När man spelar padel står man en person i varje ruta men man kan springa runt fritt på sin planhalva, och det är upp till laget att bestämma vem som ska fånga bollen som kommer.

Vanligtvis står spelaren som tar emot bollen som servas på motsatt sida. Enligt reglerna kan mottagaren, mottagarens partner och serverns partner placeras var som helst inom deras respektive planhalva.

När byter man planhalvor?

Spelarna måste byta sida beroende på om de spelar ett spel under en vanlig uppsättning eller om de spelar tie-break.

Om de spelar ett vanligt set måste de byta sida efter 1: a, 3: e och alla efterföljande udda siffror. Denna regel kommer att åsidosätta andra regler om det finns tvivel om att byta sida eller inte.

Om du spelar tie-break kommer lagen att byta slut efter var sjätte poäng.

.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!
Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!