Kan Man Spela Padel Singel?

Som du säkert vet är padel egentligen en lagsport. Det vill säga att man spelar två mot två. Men kan man spela padel singel?

Det är inte alltid man kan få ihop tre andra personer att spela med, och med det sagt kanske du har funderat på om det går att spela padel singel, alltså en mot en? Det är just den frågan vi ska gå igenom i denna artikel.

Svaret på den frågan är det är tekniskt möjligt att spela padel singel, men det är inte idealt. Padelspelet och padelplanen är byggd för att spelas dubbel, men trots detta är det fullt möjligt.

Tennis som du vet spelar man normalt singel, men padel är inte riktigt som tennis, trots att det finns många likheter. Detta beror på att man som spelare även har väggarna till förfogande, och trots att banan är 30% mindre än en tennisplan gör banstorleken i kombination med spelets hastighet det svårt att täcka tillräckligt med mark för att hinna returnera bollar. Med andra ord, om du spelar “seriöst” mot en person singel kan det vara svårt att hinna med att fånga all bollar.

Om ni däremot spelar för skojs skull i ett lugnare tempo är det fullt möjligt och faktiskt inga större problem att spela padel singel.

Eftersom att banan är mindre än en tennisplan innebär det ett snabbare tempo, och detta blir knappast enklare när du spelar med bara en spelare på varje planhalva.

Snabbt speltempo för singelspel

Om man spelar padel singel kan du räkna med att man måste springa mycket och kämpa för att hinna fånga alla motståndarens bollar. Det faktum att bollen får studsa på väggarna gör knappast saken enklare. Att spela singelspel låter dig inte få ut maximalt av padel, men om att spela singel är den ända möjligheten är det helt klart bättre än att inte spela alls.

Undantaget är singelbanor

Ett undantag är singelbanor i Padel. Singelbanor i Padel blir allt mer vanliga och detta innebär att banan är hälften så stor som en vanlig padelbana, och speciellt gjord för 1 mot 1 spel. När du spelar singel i padel på en singelbana blir givetvis spelet betydligt lättare än om du spelar singelspel på en dubbelbana. Det är inte alltid du har denna möjlighet att spela på en singelbana, men givetvis är det att föredra om du ska spela singelmatcher.

Slutsats

Svaret på frågan är alltså ja, man kan spela padel singel, men det är inte idealt. För att få ett så bra spel som möjligt, och för att få ut så mycket ur padelmatchen som möjligt är det bäst att spela padel som det är tänkt – dubbelt. Om du spelar singel, räkna med ett enormt tempo och att få springa mycket och slita för att hinna fånga alla bollar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!
Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!