Kosttillskott som kan göra dig till en Bättre Padelspelare

Padel är en fysisk krävande sport som kan slita en del på kroppen, därmed är det viktigt med återhämtning och en korrekt kost. Spelar du flera gånger i veckar förbränner du väldigt mycket kalorier och då gäller det att äta rätt.

Men alla har vi inte tid att få i oss korrekt mängd protein, kolhydrater, nyttiga fetter samt alla vitaminer och mineraler. Att hålla en bra kost är viktigt för att kunna utvecklas i sporten som vi alla älskar, men dessvärre är det många padelspelare som slarvar. Vi säger inte att du äter dåligt, men det går alltid att finslipa på sitt intag för att bli en bättre spelare. Vi kan se det svart på vitt genom att studera alla elitidrottare som alltid stoppar i sig rätt saker, åtminstone innan större tävlingar.

Vill du spela så bra som möjligt i nästa serietävling kan ett kosttillskott vara det som hjälper dig på traven. Exakt vilket kosttillskott du behöver beror på hur din kost ser ut idag, en del slarvar på proteinintaget medan andra inte får i sig tillräckligt med kalorier. Många har stressiga vardagar och då räcker helt enkelt tiden inte till, därför är kosttillskott så praktiskt. Äter du färre kalorier än vad du faktiskt gör av med kan en måltidsersättning eller gainer vara det som gör dig starkare och mer alert på planen.

Det gäller att hitta bristen i sin kost för att utnyttja kosttillskotten till fullo. Känner du dig svagare och skulle behöva några kilo extra muskler kan ett kreatin kosttillskott vara värt att prova. Kreatin är oerhört populärt bland tyngdlyftare eftersom det är ett väldigt studerat ämne som är bevisat att det fungerar. Trots att padel inte är en styrkesport kan kosttillskotten för “bodybuilders” vara nyckeln till din framgång eftersom det bygger mera styrka.

Något som många får i sig för lite av är protein, vilket är otroligt viktigt att äta för att inte tappa muskelmassa och energi. För att lösa detta problem kan ett kosttillskott med mycket protein vara det som räddar dig. Proteinpulver kan för många låta som något kemiskt framställt konstigt pulver. Men faktum är att majoriteten av proteinpulver består av filtrerat mjölk där man tagit bort fettet och kolhydraterna. Filtrerad mjölk blir till vassle och har en hög proteinhalt och perfekt att dricka för dig som behöver en liten boost i vardagen.

För att välja korrekt proteinpulver som passar dig rekommenderar vi att läsa Merstyrkas guide där dom jämför proteinpulver. Där kan du hitta ett prisvärt proteinpulver från någon av våra Svenska tillverkare. Proteinpulver blandas lätt i en så kallad shaker och kan drickas med antingen vatten eller vanligt mjölk. Det är perfekt att dricka efter ett hårdare träningspass då man behöver snabb återhämtning. Proteinpulver kostar ofta runt 10-20 kronor per portion och är ibland även ett billigare alternativ jämfört med vanlig mat.

Det är viktigt att man ser kosttillskott som ett tillskott. Alltså ska det inte ersätta din vanliga kost utan endast användas som ett komplement till en sund kost. Har du någon sjukdom eller andra hälsoproblem rekommenderar vi att alltid rådgöra med en läkare innan du använder kosttillskott.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!
Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!