Hur Jobbigt är Padel Att spela?

Det är allmänt känt att padel är mindre fysiskt ansträngande än tennis. Detta beror på ett flertal faktorer, inte minst för att padelbanan är mindre, inramad av väggar, och har två spelare på varje sida. Alla dessa faktorer gör att du behöver springa betydligt mindre än du behöver i tennis.

På så sätt är det mycket mindre jobbigt att spela padel än tennis, men detta innebär inte att padel inte är jobbigt att spela.

Hur jobbigt är padel att spela?

Svaret på den frågan är att det beror på! Padel är en sport som är allmänt känd för att vara lämplig för spelare i alla åldrar. Detta beror inte minst på att det inte är så fysiskt krävande som många andra sporter. Hur man väljer att spela påverkar därmed hur jobbigt padel blir. Padel är en sport som ger riktigt bra motion men du och dina medspelare väljer själva i vilket tempo du vill spela. Om man vill ta det lugnare och inte göra padel så jobbigt att spela kan man spela i ett lugnare tempo och därmed slippa springa så mycket.

Men om du är pigg och vill kombinera motion och träning med ett roligt spel kan du spela i ett högre tempo vilket definitivt kommer att få dig att svettas. Det är just denna möjlighet att anpassa spelet som gör de så bra för spelare i alla åldrar och med olika fysiska förutsättningar. Detsamma är svårare att göra i tennis eftersom att spelytan är så mycket större och därmed kräver att du löper mer.

Bara titta vilket tempo proffsen har när de spelare padel:

Är padel bra träning?

Padel är en mycket bra träning som har en relativt låg påverkan, särskilt jämfört med andra racketsporter. Domstolens layout och storlek främjar längre möten. Detta innebär att 75% eller mer av banan tas upp av aktivt spel jämfört med 25% av banan för nybörjare i tennis.

En nyckelfaktor för att fysisk aktivitet ska vara bra träning för många människor är att det måste vara en aktivitet som du vill göra. Och det är just detta som gör padel en så otroligt bra och populär sport. Eftersom att padel är så pass roligt och kräver att du hela tiden är på tårna glömmer du nästan bort att du motionerar.

Padel är kul

En nyckelfaktor för vad som gör padel till bra träningsform är att det är så roligt, även för nybörjare som försöker sporten för första gången. Padel kräver mindre intensiv fysisk ansträngning än squash eller tennis. Spelytan och racketarna saktar dessutom ner bollen vilket gör det lättare att slå bollen och hålla ner tempot.

Att ha två spelare på vardera sidan av en liten bana omgiven av väggar från vilka bollen kan spelas på returen säkerställer längre matcher vilket är mycket roligare, även för nybörjare.

När nybörjare först försöker spela tennis kan så lite som 15 minuter av en timme på banan tas upp av faktiskt spel.  Å andra sidan tas 45 minuter eller mer av en timme på en padelbana upp av aktivt spel.

Även på turneringsnivå är tennistävlingar ofta mindre än 10 skott. Jämför det med en match i en padelturnering där de flesta matcher är mer än 20 skott. Sets med 60 skott eller mer är inte ovanliga på professionell nivå i padel.

Padel är bra för unga och gamla

På grund av de relativt korta handtaget med relativt lätta paddelracketar är detta en sport som lätt kan läras av barn. Det finns barn som är så unga som fyra år som njuter av att spela padel. Padel lär barn om teamwork i unga år.

Padel hjälper dessutom barn att förbättra hand-öga-koordinationen, lär dem hur vinklar fungerar när bollen studsar från banans väggar, liksom effekten som får en snurrande boll att gå i en kurva genom luften.

När det gäller den äldre generationen finns det ett viktigt övervägande. Hur många sporter finns det där du kan slå dig ihop med ditt barnbarn och spela en tävlingsmatch?

Padel är inte lika jobbigt och fysiskt ansträngande som tennis, men ger fortfarande en rad rörelseövningar för både över- och underkroppen. Padel är också bra mental stimulans.

Padel är en fantastisk sport för spelare i alla åldrar och färdigheter eftersom det är både snabbt och enkelt att lära sig och är mindre fysiskt krävande än liknande sporter som tennis.

De flesta spelare får grepp om padel inom de första 20 minuterna av spelandet och har lätt för att uppnå en skicklighet så att de kan njuta av spelet eftersom spelet inte är så dominerat av styrka, teknik och serve som i tennis. I själva verket görs serven i Padel underifrån. Eftersom att padel är lättare att lära sig anses det vara ett familjespel. Män och kvinnor och ungdomar kan tävla tillsammans utan att fysisk styrka är avgörande för att vinna.

Padel Tennis, en sport som är vänlig för din hälsa

Paddeltennis, en otroligt enkel och användbar sport, som erbjuder många fördelar för dem som utövar den. Vad är den rekommenderade kosten före och efter ett spel? Vilka är hälsofördelarna med paddel? Här är allt du behöver veta innan du spelar.

Fördelarna med Padel

Padel är en fördelaktig sport för spelare med alla olika fysiska förutsättningar och i alla åldrar. Padeln kan bli en trevlig aktivitet utan aggressiva rörelser som är lämplig för att hålla sig i form och som kan utövas av hela familjen.

I grund och botten är padelns regler väldigt lika reglerna för tennis, även om det finns några väsentliga skillnader:

  • Väggarna som avgränsar ändområdet är en del av spelområdet så om bollen studsar mot dessa väggar kan du slå den med racket.
  • Mindre racketar och ett racketansikte fullt av hål används och utan strängar
  • Bollen som används kan vara mycket mjukare än tennis, eller samma: den beror på spelarkategorierna
  • Spelplanens storlek är mindre än hälften av en tennisbana.

Padel är bra för spelare i alla åldrar och färdigheter, eftersom det är både snabbt och enkelt att komma igång och är mindre fysiskt krävande än liknande sporter som squash.

De flesta spelare får grepp om det inom de första 20 minuterna av spelandet och har lätt för att uppnå en kompetensnivå så att de kan njuta av det eftersom spelet inte är lika dominerat av styrka och fungerar som tennis (i själva verket spelas serven i padel underifrån).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Fynda Padelutrustning på senaste Kampanjerna!
Fynda Padelutrustning på senaste Kampanjerna!