Kan Alla Spela Padel? Här är Svaret!

Padel är en sport som är känd för att vara lämplig för alla! Viktiga anledningar till detta är att padel inte är lika fysiskt intensiv som många andra sporter tack vare dess mindre plan och väggar, och dessutom är lättare att lära sig för nybörjare som aldrig har spelat någon racketsport tidigare.

Padel övertygar med sin enkelhet och sin mycket höga roliga faktor. Spelreglerna förklaras snabbt och de grundläggande teknikerna för de enskilda slagen kan läras snabbt utan tidskrävande träning. Efter 5 – 10 minuters introduktion kan du redan få igång ett spel. Padel passar folk i alla åldrar och det finns verkligen ingen begränsning här. Faktum är att många äldre älskar padel tack vare att det är mer skonsamt än många andra sporter, och kan spelas precis i det tempo som de behagar.

Barn

Padel kan spelas från 4 års ålder. Att lära sig spela är enkelt och det är lätt att komma igång och ha roligt snabbt. Barn lär sig ofta först spela padel för att förbättra tennisens teknik. Detta för att det är lättare för barn att koma igång och lära sig grunderna för att hantera en racketsport.

Det är en idealisk sport för motorik och samordning. Barn kan ha mycket roligt att lära sig spela och lära sig en lagsport direkt.

Vuxna

Padel är en tävlingsinriktad fysisk aktivitet och kan spelas av både män och kvinnor med olika förmågor och erfarenhet. Samtidigt ses padel som en umgängessport och ett fantastiskt sätt att umgås och ha roligt på banan tillsammans med vänner. En viktig del i detta är att eftersom padelbanan är mindre blir det lättare att kommunicera under och mellan spelet.

Det är ett värdefullt tillskott till befintliga racketsportspelare för vuxna samt en möjlighet att delta för dem med mindre erfarenhet. Med det sagt kan vuxna på alla nivåer delta i ett padelspel.

Seniorer

Padel är den ideala, generationssporten som seniorer kan spela med av familjen, få lite fysisk aktivitet och ha roligt under tiden. Eftersom padel inte är lika fysiskt ansträngande som till exempel tennis är det en utmärkt sport för seniorer. Dessuom sliter inte padel lika mycket på fötter och leder som tennis gör.

Det är kul

 • Padel kräver mindre fysisk ansträngning än tennis eller squash.
 • Det är delat kul eftersom du alltid spelar ett dubbelspel.
 • Fler möten tack vare banans storlek (mindre än en tennisbana) och väggarna runt fältet används.
 • Det är tillgängligt för alla
 • Spelare kan börja spela matcher på nybörjarnivå, till skillnad från andra mer tekniska racketsporter. Nöjet är omedelbart!
 • Spelaren kan slå tillbaka bollen genom väggen efter att ha studsat, så chanserna för en retur är större.
 • Padelracket är mindre och därför lättare att hantera.
 • Det är socialt
 • Att spela tillsammans förstärker sociala band.
 • Det är en rolig och spektakulär sport, både att spela och titta på.
 • Padel är ett generationsspel: du kan spela med din familj i alla åldrar och ha kul.

Roligt, fysisk aktivitet, och umgänge i ett

Med Padel får du din kropp i form. Padel samlar unga och gamla. Det främjar koordination, hastighet, bollkänsla, styrka och uthållighet. Padel är rolig och håller dig i form – fysiskt och mentalt! Men det gör det utan att helt slita ut och trötta ut dig.

Padel är ett alternativ som anpassar sig perfekt till alla typer av rytmer, förutom att det är väldigt enkelt och givande att öva för fans i alla nivåer och åldrar. Det beror på att den har en rad dygder och egenskaper som gör den till en aktivitet mycket komplett och samtidigt bekväm att utföra. Det är därför det blir en perfekt sport även för äldre.

En sport som passar alla åldrar

Verkligheten är att padel är en sport som inte kräver speciell förmåga eller avsevärd fysisk ansträngning. Därför presenteras den som den perfekta sporten för äldre, eftersom slitaget vid träningstillfället är måttligt .

I sin tur ger det många andra hälsofördelar eftersom det utvecklar smidigheten hos utövaren, hjälper till att förebygga sjukdomar och hjärtproblem och gör det också möjligt att bygga muskler för att vara en sport som kräver rörlighet i hela kroppen, samt bränner kalorier.

Men förutom att vara hälsosamt har padel en annan egenskap som inte bör ignoreras och som idag praktiseras av ett stort antal idrottare: Det är roligt. De äldre som vill hålla sig i form kan i den här sporten hitta en trevlig och trevlig lösning och det är en social sport som är perfekt för att träna med vänner.

Oavsett ålder, om du vill hålla dig i form på det roligaste och mest tillgängliga sättet är padel ett fantastiskt sätt för att ta hand om dig själv och samtidigt ha roligt. Och som vi redan har sagt, det finns ingen åldersgräns för att spela padel.

Har du några frågor eller funderingar? Gå med i Padeltenniguidens padelforum och community av padelentusiaster för att diskutera padel och allt som hör till! Registrera dig idag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!
Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!