Hur Mycket väger ett Padelracket?

Du kanske har funderat på hur mycket ett padelracket, samt om vikten är någonting du bör ta i beaktning när du ska välja padelracket.

Vikten spelar faktiskt en viktig roll i hur ett padelracket känns men också för hur det presterar. Hur vikten fördelas är också mycket viktigt och kan förändra manövrerbarheten och balansen mellan kontroll och makt. Det bästa sättet att bedöma manövrerbarhet är att prova en racket och se vilken stil som passar dig bäst.

Givetvis är lättare padelracket enklare att hantera och manövrera, samtidigt som tyngre racket, generellt sett, är mer kraftfulla och erbjuder större kraft i slag.

De mer smidiga racketarna ger dig en känsla av fart när du förbereder dig för en volley, medan de mindre smidiga kommer att kännas lite mer besvärliga. Det anses allmänt vara bäst att spela med den maximala vikten du känner dig bekväm med (detta kommer sannolikt att öka när dina färdigheter förbättras) för att få ut det bästa av ditt spel.

Hur mycket väger ett padelracket?

Olika padelracket har olika vikt. Padelracket tenderar att väga mellan 330g och 375g och har en tolerans på upp till 10g. När du läser padelrackets vikt i dess produktspecifikationer ser du därför ingen exakt vikt, utan ett spann, såsom 330-340 gram.

Racketar som är mindre än 365 gram anses generellt vara lätta medan de över 370 g i genomsnitt betraktas som tunga padelracket.

Racketvikten är väldigt subjektiv, du måste testa flera racketar och se vilken vikt du gillar bäst. En del föredrar tyngre padelracket samtidigt som andra föredrar tyngre padelracket. Om du är en större och starkare spelare kanske du vill satsa på ett tyngre racket.

De allmänna riktlinjerna för padelrackets vikt är:

  • Kvinnor – mellan 340 g och 370 g. De flesta väger omkring 360g.
  • Män – mellan 360g och 390g. De flesta väger omkring 370-375g.
  • Juniorracket – mellan 240g och 280g.

Har du några frågor eller funderingar? Gå med i Padeltenniguidens padelforum och community av padelentusiaster för att diskutera padel och allt som hör till! Registrera dig idag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!
Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!