Hur Länge Håller Padel Bollar?

Padelbollar kommer att tappa sin usprungliga studs och kvalité över tid och kommer därför att behöva bytas ut. Men hur länga håller padelbollar?

När du spelar padel regelbundet börjar padelbollarnas studs att bli lite platt långt innan det fuzzy yttre lagret av bollen visar något slitage alls.

I genomsnitt håller padelbollarna 2 till 3 veckor eller 4-5 matcher. Vissa faktorer kan dock påverka padelbollarnas livslängd, såsom väderförhållanden, temperatur, hur hårt spelare slår, mer mera. De allra mest krävande padelspelarna öppnar ett nytt rör med padelbollar inför varje match. Om du känner att du vill lägga denna investering på padel kan du göra detta, men annars kan du spela med samma padelbollar i 4-5 matcher.

Tekniskt sett kan du spela med amma padelbollar längre än så, men över tid kommer padelbollar att tappa sin studs och såänst vilket givetvis påverkar deras spelkänsla och prestationsförmåga.

Låt oss dela upp de faktorer som påverkar hur länge padelbollar håller och vad du kan göra för att dina padelbollar ska hålla längre.

Hur länge håller Padelbollar?

Padelbollar håller vanligtvis ett par veckor eller 4-5 matcher i genomsnitt; vissa faktorer kan dock påverka deras livslängd. Dessa inkluderar banans tillstånd, hur hårt spelare slår och vad bollarna är tillverkade av.

Padelbollar är fyllda med antingen kvävgas eller luft. En kvävefylld boll kommer att kännas helt ny, medan en boll med luft kommer att kännas som om den har använts efter en kort tid. En kvävefylld boll kostar mer än det luftfyllda alternativet; den varar dock längre, så i slutändan är det värt att betala lite extra för kvävealternativet.

Varför säljs Padelbollar i tryckbehållare?

Padelbollar kan stå på butikshyllan i veckor eller månader innan de köps och slutligen används. Syftet med tryckbehållarna är att hålla bollarna fräscha och ge en bättre studs. Kom därför ihåg att så snart du öppnar en förpackning med bollar börjar de tappa sin färskhet. Så om du inte tänker spela direkt, lämna dem säkert förseglade i behållaren tills när det är dags att spela.

Så vet du att en padelboll blivit dålig

Det finns några enkla sätt som du kan genomföra för att identifiera när en padelboll blivit dålig och behöver bytas ut. Tryck först ihop bollen. Den ska vara fast och inte för mjuk. Sedan kan du studsa bollen. Om den inte studsar mycket högt, lägg den åt sidan och öppna en ny burk bollar.

När du gjort detta kan du ta ditt racket och slå på bollen. Om det känns tungt och har ett tråkigt ljud när du slår bollen är det dags att spela med en annan boll.

Kan du öka livslängden för en padelboll?

Den goda nyheten är att när en padelboll blivit dålig behöver du inte nödvändigt slänga den. Iställer finns det ett väldigt effektivt sätt att öaka dess livslängd när den tappar sin studs och sitt interna tryck som bidrar till just detta.

Lösningen heter Pascal Box. Detta är en behållare med tryck som pumpar tillbaka trycket i padelbollarna och gör dem som nya. Det ger bollen en livslängd på över 30 matcher istället för de vanliga 4-5 matcherna. Med detta verktyg kan du behålla bollarna ända tills filten blir utsliten, inte för att studsen blivit dålig. Och det kräver många matcher för att den yttre filten ska slitas ut.

Detta praktiska verktyg är ett måste för dem som spelar padel regelbundet eftersom att det sparar pengar på lång sikt och inte minst miljön.

Hur man förvarar padelbollar

Om du förvarar dina padelbollar på fel plats kan de snabbt tappa luft och sin urspringliga studs och spänstighet. Det är bäst att hålla dem i ett område som är svalt, mörkt och torrt. Se till att förvaringsplatsen inte har stora temperatursvängningar – det är bäst att det är cirka 20 grader.

Se till att du håller dem förseglade i originalförpackningen så länge som möjligt. Så snart du öppnar burken kommer bollarna långsamt att läcka luft och förlora sin studs.

Slutsats

Alla paddelbollar kommer att ha olika livscykler beroende på spelare, banbana och omgivande miljö.

Men för den genomsnittliga spelaren som spelar ett par gånger i veckan kommer majoriteten av padelbollarna att ha en livslängd på 4-5 matcher.

Padelbollar delas in i havsnivåbollar, medelhöjd och hög höjd. Hur länge padelbollar håller beror pågå en rad olika faktorer såsom klimatförhållandena, temperaturen, hur hårt du spelar, hur ofta du spelar, och om bollarna är fyllda med kväve eller tryckluft.

Har du några frågor eller funderingar? Gå med i Padeltenniguidens padelforum och community av padelentusiaster för att diskutera padel och allt som hör till! Registrera dig idag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!
Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!