Hur Lång tid tar det att Lära sig Spela Tennis?

Svaret på denna fråga är givetvis att det beror på. Men vi kommer inte stanna där utan djupdyka i denna fråga för att du ska få en bättre förståelse av vad du kan förvänta dig av din utveckling om du börjar spela tennis.

Hur lång tid tar det att lära sig att spela tennis?

Som nämnt beror svaret på denna fråga på en rad olika faktorer. De viktigaste faktorerna som påverkar hur lång tid det tar att lära sig att spela tennis är följande:

  • Din kondition
  • Dina fysiska förutsättningar
  • Tidigare erfarenhet av
  • Hur atletisk du är
  • Hur mycket du tränar
  • Om du tar lektioner av en erfaren tennistränare
  • Hur dedikerad du är

…. och mycket mer.

När det kommer till att lära sig vad som helst är det viktigaste av allt helt enkelt träning. Desto mer du tränar, desto bättre blir du. Men vissa har lättare för bollsporter och bättre bollkänsla än andra vilket givetviskommer att vara till stor fördel när du ska lära dig tennis.

Dessutom beror svaret på frågan vad din defintion av “lära sig spela tennis” är. Innebär det att du spelar felfritt på en hög nivå eller att du helt enkelt kan spela tennis för skojs skull och klara av att få de flesta bollarna över nät?

Undrar du hur du spelar tennis?

Det finns många anledningar till att man söker sig till tennis. Kanske letar du efter en ny sport att lära dig och utvecklas inom..

Kanske letar efter ett roligt sätt att hålla sig i form. Oavsett anledning är tennis alltid en bra idé! Det är en rolig och social sport som domnerar världen över och som uppskattas av miljoner människor.

Tennis är en livslång sport som är både rolig att titta på och rolig att spela.

Om du aldrig har spelat tidigare kan du känna dig lite överväldigad och det är ok! Men att ta tid att lära sig denna livslånga sport är värt det.

När du är klar med att läsa den här artikeln kommer du att veta allt du behöver om hur du spelar tennis.

Att lära sig tennis till de extrema nivåerna kräver mental styrka och atletisk förmåga som bara ett fåtal i denna värld kan hantera. Men detta bör inte avskräcka dig från att lära dig denna sport oavsett vilken åldersgrupp du tillhör. Vi har tidigare konstaterat att det aldrig är för sent och att du aldrig är för gammal för att börja spela tennis i denna artikel.

Du kan bli en ganska fantastisk tennisspelare som är nöjd med sitt spel utan att spendera otaliga timmar på banan eller förvandla det till ett heltidsyrke. Det handlar bara om konsekvens, rätt teknik och lite viljestyrka.

Om du är nybörjare kan du ha blivit avskräckt för alla olika komplexiteter i spelet och kanske känt dig överväldigad av dem. Du kanske undrar om det tar mycket lång tid att uppnå någon form av skicklig nivå i detta spel. Du kommer att bli förvånad över att veta att tennis är en fantastisk sport och om du håller din spelnivå konsekvent och använder rätt teknik kommer du att kunna spela på en ganska bra nivå på nolltid jämfört med många andra sporter.

Innan vi svarar på den här frågan bör vi mäta ditt intresse för sporten och hur långt du är villig att gå för att lära dig tennis och alla dess teknikaliteter.

Det är ingen skada att spela bara för skojs skull, men om du vill tävla i turneringar på hög nivå bör du ha några realistiska förväntningar och vara redo att arbeta mot det målet.

Tennis är inte ett så extremt spel, och du kan lära dig och spela det oavsett vilken åldersgrupp du befinner dig i. Om du är fascinerad av tennis kommer du att vara en ganska fantastisk spelare utan att spendera oändligt med timmar på plan.

Hur lång tid tar det att bli hyfsad på tennis?

Tennis handlar om perfekt kontinuitet och träning, lite viljestyrka och bra teknik. Innan du lär dig tennis måste du ta reda på intressenivån för det här spelet och hur långt du vill lära dig det. Du måste bestämma ditt mål, oavsett om du lär dig för skojs skull, vill vara en hyfsad spelare eller tävla i en turnering. Bestäm realistiska förväntningar och arbeta med målet.

Olika personer har olika atletiska färdigheter och inlärningsförmågor och förutsättningar. Så tidsramen för att lära sig tennis varierar från person till person. Ändå mäter vi utvecklingstiden efter ålder och förmåga. Om du gillar att lära dig tennis måste du lära dig av tennisproffs eller gå till en tennisförening. Vi föredrar att gå till en tennisförening, eftersom de är organiserade för att lära andra.

Fakta om tennis från tidig ålder: När det gäller tennis för nybörjare är ålderssegmentet också relaterat till det. Barns hjärnor är på inlärningsstadiet, och de kan snabbt ta till sig mer information än en vuxen hjärna. När barn börjar spela från 5 till 8 år blir tennis naturligt och sätter sig i ryggmärgen. I de tidiga stadierna kan barnen öka sin koordination och lära sig svinga ett racket.

Fakta om tennis i vuxen ålder: En spelare som lär sig tennis vid 40 års ålder har det i allmänhet svårare eftersom den fysiska förmågan kommer att minska. När tennis kräver snabbhet, styrka och flexibilitet blir det ganska utmanande för vuxna. Men lärande är inte omöjligt, de behöver mer koncentration och passion. De kan fortfarande nå en hög nivå och spela professionellt.

Faktum är att serven generellt är ett av de svåraste slagen i tennis att lära sig väl. Oavsett om du talar om hur lång tid det tar att lära sig tennisserve, beror det på spelarens nivå. En spelare kan generellt lära sig att utföra en bra serve på minst 3 månader. Om du inte spelar och tränar så ofta kan det ta 1 eller 2 år att utföra en riktigt bra tennisserve. Men det beror också på hur mycket du är dedikerad på banan och hur mycket tid du är villig att lägga ner. Men detta betyder inte att du inte kan ha roligt på plan och få in ett antal bollar samtidigt som du utmanar dig själv att bli bättre.

Om du är dedikerad och spelar ofta kan du absolut lära dig goda grunder i tennis på bara några månader.

Att lära sig spela tennis sent i livet kan vara frustrerande vid första gången. Eftersom de vuxna tar mycket tid att uppnå en kombination av hand-öga-koordination, precision och timing.

Vill du bara ha kul med dina vänner?

Du och dina vänner kanske precis har börjat komma igång med tennis bara för att ha lite roligt och som ett sätt för socialt umgänge. Du planerar inte att tävla eller nå proffsnivå  Ditt huvudfokus är att ha kul med dina vänner.

Du bryr dig inte om du har rätt teknik eller form, du vill bara att bollen ska fortsätta att vara i spel och ha några långa och spännande möten med dina vänner.

I detta fall kan jag säga att för dessa spelare kan det ta en del tid, från ett år månader till flera år att lära sig spelet på en anständig medelnivå. Men för dessa individer spelar det inte så mycket roll. Det borde fortfarande inte hindra dig från att njuta av  detta spel och bara spela för att ha roligt med dina vänner.

Om du vill komma till en hyfsad medelnivå

De flesta strävar efter att komma till denna nivå utan att vilja lägga ner oändligt med tid på tennis. Och faktum är att det är fullt möjligt att komma nå en hyfsad medelnivå även om du inte spelar varje dag och hela tiden. Du kan förvänta dig en 1-årig inlärningsfas och långsamt stiga till en ganska bra medelspelare vid ditt femte år.

Med detta sagt måste du vara villig att arbeta hårt. Du måste utveckla din teknik antingen med hjälp av en lärare eller från Youtube -lektioner och öva dem på banan.

De flesta vill uppnå denna nivå och du kan också göra det med lite hårt arbete. Skapa en veckorutin där du spelar tennis minst 3-4 gånger i veckan och lägg en dag till lite konditionsträning eller lättare lyft för att stärka din kärna.

Att ha en stark bål är avgörande för dina slag. Om du har en dedikerad partner och motståndare partner så är det bra men om inte så försök gå med i en klubb för att få det stöd du behöver.

Du vill tävla i lokala turneringar

Vissa människor är väldigt tävlingsinriktade i allt de ger sig på. Om du är en sådan person och du letar efter excellens i ditt spel men inte vill spela professionellt för detta kommer det att ta uppåt 5-10 år att spela på en anständig nivå som klubbnivå eller turneringar.

Tänk på att du måste ägna mycket tid varje vecka med en tränare för att uppnå denna nivå. Men om du har pengar och sinne för att göra det här kan du göra det oavsett vilken ålder du egentligen börjar vid eftersom du kan spela turneringar på vilken nivå som helst, förutom pro ATP- eller WTA -nivån eftersom du behöver sponsorer och ägna din tid fullt ut för det.

De flesta barn som är i tonåren har förmågan att nå denna nivå av tennis. Eftersom de har ledig tid och atletisk förmåga att lära sig och tävla i turneringar när de når sina högskoleår.

Du vill bli proffs på tennis

Om du vill bli proffs på tennis krävs det givetvis lite mer från dig. Kanske är du en föräldrar som har ett barn som spelar tennis.

Det är viktigt för ditt barn att börja tennis i en mycket ung ålder, omkring 5-6 år. Vad detta gör är att få spelet att ingjuta i deras muskelminne för alltid. Tennis blir en vana för dem och det blir naturligt.

Om ditt barn har förmågan att balansera fritid och tennis är det bra. Du kan förmodligen få privat coachning för dem under deras första år eller få dem antagna till en tennisakademi som fokuserar på deras utbildning såväl som spelet. De kommer förmodligen att spela bra tennis vid 12-13 års ålder och de kommer att delta i turneringar

I genomsnitt tar det 5-10 års konsekvent träning för att bli en expert på tennis. Professionella tennisspelare spenderar år på att förbättra sina tenniskunskaper.

I allmänhet, tennis mästare och proffs som vinner i stora turneringar som Grand Slams, ATP, eller WTA, bland andra tillbringar år av träning. Ju högre frekvens och beslutsamhet, desto större chans att bli proffs på något.

Dessutom börjar majoriteten av tennisproffsen träna redan i tidig ålder. Det är lättare att behärska ett koncept i en mycket yngre ålder jämfört med äldre vuxna. Det är dock inte att säga att det är för sent för vuxna att spela tennis.

Tips för att bli bra på tennis

I allmänhet kan hur snabbt du kan bli bra på tennis variera från månader till år. Men med konsekvent tennisträning kan du bli bra på tennis inom en relativt kort period. Om du tänker bli en professionell tennisspelare måste du däremot träna i fler år.

Om du faktiskt undrar om det är svårt att lära sig tennis är svaret är nej. Tennis är lätt att lära sig med engagemang och beslutsamhet från en spelare.

I genomsnitt, för att behärska grunderna i tennis behöver du i genomsnitt en timme för en allmän spelare och cirka 4 timmars träning varje dag för en professionell tennisspelare. Kom ihåg att för att vara ett proffs måste du träna tennis i 5-10 år.

Det är för att det finns så många saker du behöver öva och perfekta innan du blir proffs. Till exempel, hur lång tid tar det att lära sig tennisserve kan ta ungefär 1-2 år att lära sig och bemästra att göra en perfekt tennisserve. Ju mer du tränar, desto snabbare kommer du att behärska serveförmågan.

Observera att det inte spelar någon roll vilken ålder du vill börja träna tennis. Det är aldrig för sent att lära sig att spela.

Det är möjligt att lära sig spela tennis sent i livet. Du kan fortfarande spela tennis för skojs skull eller till och med som ett yrke oavsett vilken ålder du är bekväm. Den äldsta tour tennisspelare som fortfarande spelar tennis är 73 år år 2020 är Gail Falkenberg från USA.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!
Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!