Hur du Laddar upp Förbereder inför en Padelmatch

Du kan aldrig vara tillräckligt förberedd inför en padelmatch. Faktum är att ju mer förberedd du är innan din match börjar, desto större chans har du att vinna och lyckas att prestera bra.

För en framgångsrik padelmatch behöver du förbereda dig både fysiskt och mentalt. I den mentala förberedelsefasen av din dag, se till att du gör rörlighetsövningar och uppvärmning. Du bör också prova några visualiseringstekniker som hjälper dig att hålla dig fokuserad under tävlingen. Och om möjligt, ät en bra måltid innan du går ut på din match!

Slutligen, kom alltid ihåg att ta hand om dig själv efter att matchen är över med ett bra stretchpass och hälsosamma snacks som fruktjuice, yoghurt, eller raw organics CBD för att ge kroppen återhämtning och för att fylla på det som har gått förlorat från fysisk ansträngning på banan. Ju bättre förberedd du är när det är dags för en viktig match, desto mer sannolikt är det att segern äntligen blir din!

Förberedelser är en nyckelfaktor för hur stor fördel du kommer att ha mot din motståndare. Om du inte är förberedd är chansen stor att matchen kan bli svår för dig att vinna.

Detta är en kraftfull lärdom som många spelare kan ta med sig för att förbättra sitt spel.

Varför är optimal förberedelse viktigt inför en padelmatch?

Om du vill uppnå ditt bästa padelspel börjar allt med hur du förbereder dig. Genom att justera och organisera allt från vad du äter, när du ska sova och vilka vanor som fungerar för dig, kan vi hjälpa dig att bygga upp en plan som får dig att känna dig utvilad och redo att spela på banan.

Uppvärmning och förberedelser för inför en match

Uppvärmning är en avgörande del av alla träningsrutiner. Och det bästa sättet att bli uppvärmd inför din nästa runda, oavsett om det är i padel eller annan fysisk aktivitet, är genom att göra några allmänna uppvärmningsövningar som rörelseövningar och uppvärmning med låg intensitet.

Kroppen anpassar sig till belastningen genom ökat blodflöde. Det ökade blodflödet tar blodet från matsmältningsorganen mot arbetande muskler vilket ökar kardiovaskulär kapacitet och syreupptagningsförmåga. Som en extra bonus är dessa typer av rörelser också perfekta för att lossa lederna inför mer intensiva pass!

Denna typ av träning har som sitt mål att förbereda spelarens hela kropp för att bli optimerad för spel.

Du bör vänta 15 minuter innan du spelar för att ge musklerna tid att värmas upp och för att din kroppstemperatur ska stiga.

Se till att värma upp dina muskler och leder genom att slå några bollar löst på banan först. Du kommer att upptäcka att med rätt teknik och noggrann uppvärmning blir det lättare att slå bollen hårdare och effektivare utan någon spänning eller påfrestning som skulle orsaka misstag.

Tänk inte för mycket på din motståndare

Om du är på väg in i en stor match eller turnering, spendera mindre tid på att oroa dig för din motståndare och mer tid på att fokusera på dig själv.

Du kan ta reda på nästan allt du vill veta om dem.

Vad åstadkommer detta? Det gör saker och ting ganska osäkra för dig själv; trots allt, det finns inget sätt att veta allt de har gjort i varenda en av dessa matcher – det skulle vara ansträngande även om möjligt!

Dessutom hjälper det ingenting alls när man försöker komma in i den mentala förberedelsen som krävs för att lyckas spela väl. Fokusera istället på dig själv och att prestera så väl som möjligt.

Packa allt tidigt

För att lyckas i en match måste du se till att du är väl förberedd för den.

När du är väl förberedd för din nästa tävling kommer mycket stress att lättas. Du kan förbereda dig genom att se till att allt som ska med i din väska har packats och organiserats i förväg.

Att packa all nödvändig utrustning i förväg kommer att stryka uppgiften från din lista.

Dessutom, om allt packas innan matchdagen, när speltiden kommer kommer det inte att bli någon sista minuten stress om vad som ska gå vart eftersom allt redan var skött i förväg!

En annan aspekt är att om du kan packa alla dessa saker tidigt så lämnar detta mer utrymme för andra viktiga uppgifter som att få lite god vila. Folk är ofta är för upptagna med sista minuten-förberedelser innan deras matcher vilket gör att de inte får tillräckligt med sömn vilket direkt påverkar prestationen på matchdagen.

Få fart på din kropp

Momentum är en viktig del av att spela i alla spel eller sporter, både positiva och negativa. Ett exempel skulle vara att inte värma upp alls och istället sitta själv och tänka på hur du kommer att förlora den kommande matchen – detta skapar negativt momentum som kan påverka dig under hela speltiden.

Det bästa sättet att skapa bra fart och momentum är genom att värma upp dina muskler med några lätta övningar som att hoppa rep, stretcha ut vissa muskelgrupper (särskilt de som används under spel), springa runt för korta spurter följt av träning som svingar i luften med grundläggande slag från varje del på banan.

Ät en bra frukost

Det bästa sättet att förbereda dig för en padelmatch är med frukost. Börja dagen rätt med att förbereda en riklig och näringsrik måltid som ger dig den energi som behövs för att spela bra på planen.

Fyll din kropp med mat av hög kvalitet innan du går ut på banan. Du vill ha tillräckligt med energi för det som kommer härnäst, och du vill inte ha en sockerkrasch!

Att äta enbart ägg enbart kanske inte räcker, så överväg att para ihop dem med mörkt bröd eller andra kolhydrater för att hjälpa din kropp att hålla energi under hela morgonen.

Om det inte är möjligt för dig att äta innan du går till banan, försök att äta något litet som en chokladkaka eller power bar i förväg för att snabbt höja blodsockernivån utan att tynga ner dig själv för mycket ovanpå någon mat från frukosten. Vad du än gör, se till att du har minst en rejäl måltid under frukosten!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!
Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!