Här är Länderna med Flest Padelspelare 2023

Padel är en racketsport som ursprungligen bara spelades på den iberiska halvön och uppfanns i padel, men som har tagit världen med storm under de senaste åren. År 2023 har sporten utvecklats till en av de mest omtalade och utövade aktiviteterna runt om i världen. Det är därför inte förvånande att vi nu ställer oss frågan: Vilka är de länder som sticker ut när det gäller padelspelares entusiasm och engagemang?

Padel, med sina rötter i Spanien, Argentina, och Mexico, har väx i popularitet och spelas nu i en mängd olika länder runtom i världen. Den lättsamma blandningen av tennis och squash har lockat en bred skara av utövare, från nybörjare till elitatleter. I denna artikel ska vi ta en närmare titt på de länder där padel är populärast och antalet padelspelare i respektive land. Antalet padelspelare är hämtat från Topplistorna.se.

Spanien

Spanien är det landet med flest antal padelspelare i världen vilket inte är så konstigt då det är landet där sporten fick fäste först.

Även om Padel uppfans i Mexico ses Spanien som hemlandet och hjärtat av sporten på många sätt. En mängd padelbanor har byggts i Spanien och det är idag en sorts huvudstad för padel idag.

År 2023 är det inte bara en sport i padel. För många har det blivit en livsstil och en rörelse som förenar människor från olika bakgrunder och åldrar. Det har skapats ett starkt community av padelspelare som delar en passion för sporten och som regelbundet deltar i turneringar, klubbevenemang och sociala spelsessioner.

När det gäller antalet padelspelare är Spanien överlägset. Det har etablerats en mängd olika padelklubbar och ännu fler banor i landet. Från att vara en fritidsaktivitet till att ha utvecklats till en professionell tävlingssport, har padel i Spanien gått igenom en imponerande utveckling.

Men vad är det som har drivit Spaniens padelmania? En av de största anledningarna är den tillgängliga infrastrukturen. Landet är rikt på padelbanor vilket gör det enkelt för människor att upptäcka och delta i sporten. Dessutom har padel blivit en del av den spanska livsstilen där familjer och vänner regelbundet samlas för att tillsammans spela en match.

Antal padelspelare i Spanien: cirka 3,5 miljoner.

Argentina

Argentina är ett spansktalande land som har mycket gemensamt med både Mexico och Spanien så det är inte så konstigt att padeln har fått fäste även i Argentina.

Landet har på ett imponerande sätt hållit fast vid sin rika padeltradition och fortsätter att vara en viktig spelare i sportens utveckling.

Med en stolt historia som går tillbaka tidigt i sportens historia har Argentina etablerat sig som en ledare inom padelindustrin vilket har lett till att ett stort antal banor byggts under de senaste åren. Antalet padelspelare har fortsatt att stiga i Argentina, med människor från alla samhällsskikt som samlas på banorna för att utöva sin färdighet och ha kul.

Antal padelspelare i Argentina: cirka 2 miljoner.

Sverige

Padel fullkomligt exploderade i popularitet i Sverige under 2020 i samband med pandemin som gjorde att folk fick mer tid då allt fler jobbade hemifrån.

Från att vara en relativt okänd sport i Sverige gick padel till att bli en mainstream sport som alla talade om – och som alla möjliga personer blev nyfikna att prova på – gamla som unga.

I takt med att sporten växte explosionsartat etablerades ett stort antal padelbanor runtom i landet vilket gjorde sporten än mer tillgänglig för allmänheten. Vad som en gång var en relativt okänd sport har nu blivit en av de mest populära aktiviteterna, särskilt bland yngre generationer.

Antal padelspelare i Sverige: cirka 540.000.

Portugal

Portugal är nästa spansktalande land där, liksom Spanien, Mexico, och Argentina, padel har blivit otroligt populärt.

Till skillnad från Sverige etablerades sporten tidigaare i Portugal men har blivit ännu mer populär under de senaste åren.

Det är ingen överraskning att antalet padelspelare i Portugal har skjutit i höjden. Från stad till stad, kust till kust, har padelbanor dykt upp och erbjudit människor möjligheten att engagera sig i denna spännande sport. Människors nyfikenhet och öppenhet för nya upplevelser har gjort padel till en naturlig förlängning av det portugisiska sättet att leva.

Antal padelspelare i Portugal: cirka 500.000.

Frankrike

Frankrike har också på bara ett par år kommit att bli ett padelälskande land som ligger i toppen när det kommer till antal spelare. Och på samma sätt har ett stort antal padelbanor byggts under de senaste åren. En anledning till detta kan naturligtvis vara Frankrikes väder, åtminstone i de södra delarna, som möjliggör spel utomhus året om. Detta gör att man inte behöver bygga stora hallar till banorna vilket gör etableringen enklare. Trots detta spelas padel i hela Frankrike, även om dess popularitet har blivit störst i södra Frankrike.

Antal padelspelare i Franrike: cirka 200.000.

Slutsats

Padel har gått från att vara en relativt okänd sport i många länder till att fullkomligt explodera i popularitet under de senaste åren, något som delvis drevs på av pandemin. Dessa topp 5 länderna har växt fram till att bli de länder där de finns flest padelspelare men allt fler länder får upp ögonen får padel vilket gör att sporten har fortsatt växa och få fäste i en mängd andra länder.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!
Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!