Guide inför WPT i Stockholm: Tider, betting, och praktisk info

Den 14-18 september går Swedish Swedish Padel Open av i Stockholm. I den här artikeln hittar du allt du behöver veta inför turneringen. 

I mitten av september kommer äntligen World Padel Tour till den svenska huvudstaden. Turneringen kommer hålla hus i Avicii Arena, före detta Globen Arena, och kommer hysa både dam- och herrpadel. Utöver matcherna kommer det även att hållas Pro Am tävlingar, clinincs, uppvisningsmatcher, seminaries, och andra aktiviteter.

Spel på svenskpackat startfält 

För betting-glada fans kommer turneringen bli extra rolig då inte mindre än åtta svenskar finns med på startlistan. Blir man därmed inspirerad att spela på resultatet på en match kan man använda sig av bonus hos Campobet för att höja spänningen i åskådarstolen. Detta oavsett om man befinner sig på plats eller följer matcherna hemifrån. 

På damsidan finns Amanda Girdo, Sofia Arvidsson, Anna Åkerberg, och Baharak Soleymani. På herrsidan finner vi Daniel Windahl, Simon Vasquez, Pierre Bonfré, och Viktor Stjern. 

Tournament director Urban Johansson har sagt att det kommer bli ”padelfyrverkeri” den 14 september då många utav de svenska spelarna har sin första match, och har därmed döpt dagen till ”Svenskdagen”.

Praktisk information om WPT

Avicii Arenas hemsida har dedikerat en sida utav sin digitala plattform till WPT turneringen. Det är även där som man kommer kunna se spelscheman närmare turneringens startdag. Biljetterna, som kan köpas på samma hemsida, kommer att kosta mellan 130 och 2285 SEK. 

Avicii Arena ligger inom promenadavstånd från sex olika tunnelbanestationer. Hållplatsen Globen ligger närmast, men är ofta högbelastad kring event. Därför kan man även åka till Gullmarsplan, Skärmarbrink, Blåsut, Sandsborg, och Enskede Gård. 

På grund av att turneringen lockar många av de bästa padelspelarna i världen så kommer det finnas säkerhetsportar vid entréerna. Det rekommenderas därför att inte ha med sig stora väskor, och att räkna med att köa vid ingångarna. 

Följa turneringen hemifrån

För de som inte har möjlighet att ta sig till Avicii Arena så kommer turneringen att sändas live genom Padel Television. Padel Television har exklusiva rättigheter till turneringen, och kommer att sända fyra banor åt gången, varav två kommer att ha scorecard och kommentering. Bolaget kommer även att ha en studio på plats. 

Padel Television var också ansvarig för kval-sändningarna inför Malmö Padel Open och Köpenhamns WPT förra året. De försöker även att få rättigheterna att sända VM-kvalet i slutet av september, som kommer att ta plats i Derby, England.  

Goda recensioner väntas 

Sverige har bara huserat en annan WPT turnering. Den tog formen av Malmö Padel Open under hösten 2021. Då kom över 25 000 åskådare, och turneringen hyllades utav såväl branschmedia som av WPTs internationella aktörer. Tävlingen utsågs senare till ”bäst i världen” av WPT. 

Därför är nu förväntningarna höga på Swedish Padel Open, som tar plats bara två månader innan spelarna kommer tillbaka till Malmö Arena i november. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!
Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!