Betting på padel – stämmer verkligen oddsen vi erbjuds?

Padel är på väg att bli en av världens största sporter och kom nästan från ingenstans bara för ett par år sedan. Men det är inte bara en motionssport som du kan spela tillsammans med tre kompisar i en glasbur. Det är också en sport där eliten håller extremt hög nivå och spelar tävlingar i världsklass. Det har också öppnat för betting på padel, men stämmer verkligen de missvisande odds på padel som går att hitta? 

Betting på all möjlig sport har varit en del av den svenska spelsjälen under många år och allra främst är det betting på fotboll som varit vanligt förekommande. Stryktipset har sitt arv väldigt långt tillbaka i tiden och hela 1900-talet var fullt av betting i olika former, både när det gällde kupongspel och spel på enskilda matcher. 

På 2000-talet har bettingen digitaliserats och nu är det många som spelar betting direkt i sin dator, mobiltelefon eller surfplatta. Det har varit enkla att lägga bets, vare sig man är på plats när matchen spelas eller sitter hemma i tv-soffan. Livebetting är bara ett exempel på en ny variant av betting som blivit populär och som du hittar på de flesta av Spelpressens svenska online casinon här. 

Samtidigt blir nya sporter populära och det är inte bara betting på fotboll som är en del av utbudet. Tennis, ishockey, handboll och andra sporter med lång historia är vanliga för svenska spelare att spela på. Men nu går det också att lägga bets på den populära och relativt nya sporten padel. World Padel Tour har turneringar över hela världen och det går att hitta odds på dessa tävlingar hos många spelbolag. 

Missvisande odds på padel – vad beror det på? 

Den som har bra koll på padelvärlden har förmodligen märkt att oddsen inför padelmatcher kan vara direkt missvisande. Det är något vi sällan ser på fotboll, tennis eller ishockey som är några av de vanligaste sporterna att lägga bets på. 

Men när det gäller padel har oddssättarna ofta varit lite snett på det – och det är inte ovanligt att man kan hitta matcher där oddsen talar för helt fel lag som favoriter. Anledningen är kort och gott att det inte finns samma kunskap om padel. Det kommer troligen att ta några år innan oddsen inte är fullt så missvisande längre. 

Obalanserade odds innebär en möjlighet för den som är insatt 

Samtidigt är det tydligt att missvisande eller obalanserade odds också kan innebära en möjlighet för den som är insatt. Självklart finns det fall där oddsen är lägre än vad de borde vara, när oddssättarna pekar ut fel lag som favorit. Då försvinner plötsligt allt spelvärde på att spela på det lag som bär ses som en skräll, om oddset på det laget är lägre. 

Å andra sidan innebär det också att oddset på laget som borde vara favorit plötsligt är högre. Ett högre odds innebär större möjligheter att tjänga pengar – och en större chans att vinna en bättre summa när man lägger ett bet. 

Således kan den som är insatt i padel med fördel studera oddsen och hitta obalanserade odds inför matcher, som sedan används till ens egen fördel. Se missvisande odds på padel som en möjlighet, inte ett hinder! 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!
Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!