Bästa Tennisskor för Herrar – 10 Bäst I Test [Lista & Tips]

Skorna är ett av de viktigaste tillbehören i tennis. Inte minst för bästa möjliga prestanda men även för dina fötters säkerhet.

Även om det går att spela tennis med vanliga löparskor är det rekommenderat att ha ett par högkvalitativa skor för bästa möjliga prestanda och komfort. För till skillnad från vad vissa tror är tennisskor inte detsamma som vilka löparskor som helst.

Tennisskor är vanligtvis lite tyngre än löparskor och har bättre sidostöd på insidan och utsidan av skon, vilket gör dem mer solida runt hela omkretsen.

Tennisskor ger i allmänhet mer stöd och stabilitet och är lite mer strukturerade än andra skor och sneakeers. Om du börjar ändra riktning i en löparsko kan du skada dig själv eftersom du inte kommer att kunna svänga på marken lika lätt som du gör med en tennissko.Oavsett om du spelar tennis på grus, hårt underlag, eller gräs.

Om du vill ha en herr-tennissko som håller jämna steg med ditt spel. Även om du bara tränar mot en vägg eller bakplatta, kan rätt tenissko ha stor påverkan på din prestanda. Och i denna artikel ska vi titta närmare på just detta.

När du letar efter de bästa teninsskorna för herrar vill du ha ett par som är lätta men bekväma. En som formar sig till din fot men också ger stöd. Det finns ett antal saker som du bör ha i åtanke när du ska välja tennisskor, och vi ska titta närmare på dessa för att hjälpa dig hitta det par som passar just dina behov. Med det sagt är det viktigt att påpeka att alla har olika preferenser och behov när det kommer till tennisskor, och därför är de bästa skorna för en person kanske inte de bästa skorna för någon anan.

Vad gör en bra tennissko?

En bra tennissko är inte en bra tennissko för alla, som nämnt tidigare. Detta för att de flesta spelare värdesätter vissa aspekter av en sko mer än andra. Vissa vill ha ultralätt sko för att hjälpa till med fothastighet; andra föredrar stöd för ökad komfort.

I allmänhet letar dock de flesta spelarna efter en blandning av följande egenskaper:

  • Bekvämlighet
  • Varaktighet och hållbarhet
  • Stabilitet
  • Stöd
  • Grepp

Alla tillverkare av tennisskor tillverkar skor som erbjuder dessa egenskaper. De har vanligtvis olika produktlinjer som försöker erbjuda alla dessa saker i lika stora mängder som en “allround” sko.

När det kommer till tennisskor för herrar finns dock oftast specifika modeller som fokuserar mer på ett område, t.ex. hållbarhet, på bekostnad av en annan, t.ex. hastighet (eller vikt).

En av de viktigaste faktorerna som folk letar efter i sina tennisskor är dock hållbarhet. Många är ofta villiga att avstå från lite komfort i utbyte mot att inte behöva köpa nya skor hela tiden.

Bästa tenniskor för herrar


Yonex 75th Eclipsion 3

Detaljer

Först ut är Yonex 75th Eclipsion 3 vilket är en högkvalitativ allcourt tennissko för herrar som också lämpar sig för att spela padel.

Skon erbjuder utmärkt kvalitet och en rad tekniker för att förbättra prestanda och komfort. Den har power cushion teknik för maximal stötabsorbering, och på skornas ovansida finner du double russel mesh vilket är ett fint nätmaterial som erbjuder fördelarna att vara både lätt och luftigt för maximal ventilation.

Skorna är dessutom designade med så kallad toe assist shape vilket är en teknik som ska ge en god stabilitet och passform. En annan designaspekt är en grafitplatta som återfinns i mitten av skon för en bättre stabilitet. Och för att ge bättre stabilitet använder sig denna Yonex sko av en One Piece Outsole som innebär att yttersulan består av en enda del vilket också bidrar till god hållbarhet.

Som du kan se är denna Yonex tenissko för herrar fylld med teknik som förbättrar dess prestanda, komfort, och kvalitet.


Head Sprint Team 3.0 2021 Clay

Detaljer

Head Spring Team 3.0 är en högkvalitativ tennis-och padelsko för herrar som är ideal för grusunderlag tack vare det utmärkta greppet den erbjuder för just detta underlag. Den är också designad med extra hårda punkter som gör den lämplig för hårda underlag.

Head har designat denna sko med en mängd olika tekniker och är fokuserad på att ge ett bra grepp och god komfort. För att skydda dina tår och insidan av skorna har son designats med drift defense, och för god stabilitet i ytterpositionerna har den så kallad lateral control som minskar risken för att skada eller vricka fötterna.

Hybrasion+ tekniken är ett speciellt utformat och designat gummi som är till för att ge bättre grepp och bättre hållbarhet.

Överlag erbjuder skon bra komfort, grepp, stabilitet, och stöd.


Yonex Sonicage 2 Wide

Detaljer

Yonex Sonicage 2 wide är en allcourt tennisko för herrar som, dess namn antyder, är lite bredare i designen vilket uppskattar av de som har bredare fötter eller bara vill ha en lite mindre tight sko.

Skon är sprängfylld med tekniker som bidrar till både ökar komfort, hållbarhet, och prestanda.

Dess power cushion + erbjuder mycket bra stötdämpning och rebounce. Enligt Yonex har skon 28% mer stötdämpning och 62% mer fjädring än den ursprungliga Power Cushion.

Dess power graphite teknik ger bättre stabilitet genom att skon har en grafitplatta mitt i sulan. Detta minskar även vikten på skon, men uta att kompromissa på stabiliteten. Under sulan har den även TPU Shank som är ett utökat stöd som bidrar till förbättrat stöd, hastighet och stabilitet.

Dess mellansula, designad med Hyper msLite teknik innebär en 10% lättare mellansula.

Sist men inte minst har skon en Double Raschel Mesh som är nätet ovanpå skon som bidrar till utmärkt ventilation och luftighet för att motverka svettiga fötter och öka komforten.

Även om prestandan är utmärkt är det vid komforten om denna sko verkligen utmärker sig.


Head Sprint Pro 3.0

Detaljer

Head Sprint Pro 3.0 är en tennissko med en snygg design och hög prestanda. Denna sko passar speciellt spelare som vill vara snabba och lättrörliga på banan.

Den erbjuder god stabilitet och motverkar skador och vrickningar av fötterna. Dess sula är också designad för att motverka att du halkar, och istället ge utmärkt grepp på de allra lesta underlagen.

För ett erbjuda en skön luftighet och lätt vikt har skorna ett meshmaterial som andas mycket väl och ger en komfortabel strumpkonstruktion som ger väldigt skön komfort.

Head Sprint Pro 3.0 är också tillverkad med Delta Straps och TPU-hälbänk som håller din fot på plats och stabil.


Asics Solution Speed FF 2 Clay

Detaljer

Asics Solution Speed FF 2 Clay är en populär tennisko för herrar som är speciellt utformad för grusunderlag. Och det är verkligen lätt att förstå varför den är så populär.

Detta är en väldigt snabb sko, och Asics kallar den för en av deras snabbaste skor. Samtidigt som den är snabb har den en bra balans mellan stabilitet och flexibilitet som är ideal för folk som rör sig snabbt på banan och gör många löpningar. Mellansulan i dessa skor är tillverkad i flytefoam och flytefoam propel som hjälper till att ge snabba avsatser och stötabsorbering. Mellansulan inkluderar även en TWISSTRUSS -teknologi som förbättrar hastigheten och ger bättre stöd vid snabba rörelser i olika riktningar.

På ovansidan finner du polyurethan-applikation på ovansidan som ger bra stöd och flexibilitet samt en skönare passform.

I hälen har skorna rearfoot Gel Technology Cushioning System som ökar dess stötdämpningsförmåga i hopp och snabba rörelser.

Avslutningsvis är detta en högkvalitativ tennissko som har massor av fart med god komfort och utmärkt stötdämpning.


Nike Air Zoom Vapor Cage 4 HC

Detaljer

Nike Air Zoom Vapor Cage 4 HC är en tennissko för herrar som har en snygg och unik design, men inte minst en utmärkt prestanda. För ökad komfort har skorna en fast plös som också ger bättre passform. För bättre stabilitet på planen och i snabba rörelser har skorna en bred häl som också minskar risken för att vricka fötterna.

På framfoten finns en sula som använder Nikes Air Zoom teknik som ger en skön och fjädrande känsla. Denna fjädrande effekt har även en annan fördel vilket är att bidra till att lättare kunna göra explosiva rörelser på banan.

Denna sko har en allcourt sula som passar på alla underlag. Detta är bra om du ibland spelar på olika underlag men inte vill köpa en dedikerat sko till respektive underlag.


Asics Gel-Resolution 8 Clay

Detaljer

Asics Gel-Resolution 8 clay är en tennissko som är primärt utformad för grusunderlag och tillverkad i en mycket hög kvalitet.

Skorna erbjuder en utmärkt respons med mycket stöd, komfort och en god passform. Allt detta uppnås tack vare en rad olika tekniker som Asics har integrerat i denna sko.

För ökad stabilitet hos mellanoten använder skon en dynawall teknik. Detta har en fördel vid vertikala och horisontella rörelser på planen. För snabb reaktionsförmåga och bättre stöd vid exposiva rörelser har skon flexionspassning som återfinns på den övre delen av skon. För god stötabsorbering har skon en GEL-teknik både på hälen och mittfoten.

Runt hälen har skon en så kallat torgkontroll som bidrar till ökat grepp, speciellt i snabba och explosiva rörelser och vändningar.

Allt som allt är detta en utmärkt tennissko för herrar som ger god stötdämpning och en skön passform för maximal komfort.


Asics Court FF 2 Clay

Detaljer

Asics Court FF 2 Clay är en tennissko för herrar som både är snygg och tekniskt avancerad med en rad tekniker som förbättrar dess komfort och prestanda.

I mellansulan återfinns flytefoam teknik som hjälper till att ge extra fart under löpningar och reagerar på energin i dina steg. Både fram och bak i sulan har skon en GEL teknik som ger god stötabsorberingsförmåga vid hopp och landningar och skyddar både dina fötter och knän.

Den har dessutom så kallad solyt isolering som skyddar skon och ökar dess hållbarhet samtidigt som den hjälper dig i dina hopp. För att hålla dina fötter torra under hela spelet har den ett inbyggt Trusstic system som ökar stabiliteten.

Skon håller dina fötter torra och svala under hela din match eller träning och dessutom med det inbyggda Trusstic systemet ökas också stabiliteten.

Denna sko har en snygg design och passar de allra flesta.


Adidas CourtJam Bounce

Detaljer

Adidas Courtjam Bounce är en bekväm och högpresterande sko som inte minst är väldigt snygg. Den är dessutom lämplig för både tennis och padel.

Först och främst är skon designad med en luftig och slitstark ovansida i stretchigt mesh, och har Adidas Adiwear yttersula som är extremt slitstark och hållbar. Denna sula bidrar även till utmärkt grepp på de allra flesta underlag. För maximal stötabsorbering har skorna en Bounce mellansula.

Detta är en perfekt allroundsko som är lika snygg som den är bekväm och högpresterande.


Adidas Game Court M Crew

Detaljer

Sist men inte minst har vi Adidas Game Court M crew som är en sportig, snygg, och bekväm sko som har en förvånande lätthet. Denna sko är snabb och fylld med tekniker, men inte minst är den extremt bekväm.

Först och främst passar skon tight och känns nästan som en strumpa för god stabilitet och komfort. Den är tillverkad med ett luftigt nät på ovansidan som hjälper skon att hålla sig torr och sval.

I sulan finns Clouud foam, som är, som dess namn antyder, en sula som är till för att absorbera stötar och få skon att kännas som att du går på moln. Denna sula är speciellt praktisk när du hoppar för att minska påfrestningar på knän och fötter.

Den integrerar även Adiwear 6 tekniken som ger ökad flexibilitet och bra stöd. I tån använder den Adidas Adituff som ger extra skydd och ökad hållbarhet.

Resultatet är en bekväm, funktionell och stilren tennissko för herrar.


Foto: https://www.iptlworld.com/blog/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!
Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!