Bästa Tennisracket för Barn & Juniorer [Junior Tennisracket Bäst i Test]

Innan det är dags att investera i ett fullformats racket för första gången är det lämpligare för barn att spela med barn och juniorracket. Att ett barn spelar med vuxenracket är inte att rekommendera eftersom att det gör spelet både onödigt svårt men också ökar risken för skador.

När en spelare når en viss ålder (vanligtvis cirka 11-12-år) går de över till fullstorleks racketar. Men vad ska en spelare göra innan det?  Det är här junior tennisracketar kommer in. De kan fortfarande känna och prestera på en liknande nivå, men de är lite lättare att kontrollera. De möjliggör en enklare introduktion till spelet, eftersom unga spelare har svårt att använda och svinga ett vanligt racket.

I denna artikel tittar vi på de bästa och mest populära tennisracketarna på marknaden för barn och juniorer.

Vad är rätt ålder för barn att börja tennis?

Vi har tidigare diskuterat när barn kan börja spela tennis i detalj i denna artikel.

Men slutsatsen var att föräldrar kan börja ta sina barn till grupptennislektioner omkring 4 eller 5 års ålder eller så snart de uttrycker intresse. Barn kan börja spela lite lätt innan detta, men för tidigt och de kommer inte riktigt ha förståelsen vad det handlar om. Men med det sagt skadar det inte att de får börja bolla och leka med tennisbollar tidigare.

För att få dem inblandade är det viktigt att de har rätt utrustning, och tyngdpunkten bör vara att komma ut på en plan och ha kul.

Om ditt barn är äldre än fem, bli inte avskräckt. Det är aldrig för sent att få barn att delta i tennis.

Det är också värt att kontakta din lokala klubb eller instruktör för att se vilka åldrar de accepterar för lektioner eftersom vissa instruktörer inte undervisar spelare i alla åldrar eller har lämplig utrustning för att göra det.

Den bästa tennisracketten för barn & juniorer

När det gäller att köpa tennisracket för barn och juniorer är de bästa racketarna de som uppfyller följande kriterier:

  • Passande storlek
  • Hållbar
  • Lätt vikt
  • Lätthanterad
  • Strängad
  • Prisvärd

Om du kombinerar dessa attribut med ett racket som ditt barn är glada att leka med har du hittat ett perfekt racket. För att göra det enkelt, uppfyller alla tennisracketarna i vår guide nedan ovanstående kriterier. Allt du behöver göra är att se till att storleken är korrekt.

Bästa tennisracketar för barn & juniorer


Wilson Clash 100 UL

Detaljer

Först ut är Wilson Clash 100 UL vilket är det lättaste tennisracket i Clash-serien. Racket är lämpligt för nybörjare samt juniorer som går fån 26 tum till fullängdsracket. Med andra ord är den bäst lämpad för utvecklande juniorer som tar nästa steg.

Racket har hög vidstyvhet och god flexibilitet som bidrar till en skön bollträff. Detta gör den även skonsammare mot armar och axlar. Tennisracket erbjuder en god kombination av fart och kontroll och dess parallellborrning ger ett konsekvent och mer förlåtande strängbäddsvar.

StableSmart tekniken innebär en ramgeometri för ökad stabilitet och kraft, och dess carbon mapping möjliggör böjning av ramen för bättre bollkontakt och kontroll.


Prince Tour 100P 26

Detaljer

Prince Tour 100P 26 är ett juniorracket som är lämpligt för juniorer och barn mellan omrking 9-12 år. Den är designad med en bra kombination av fart och kontroll och en lätt vikt på 240 gram. Den har en längd på 26 tium.

Racketen ger en bra kombination mellan fart och kontroll.


Babolat Comet 23 tum Jr

Detaljer

Babolat Comet 23 tum Jr är ett tennisracket för nybörjare och barn från 115 cm upp till 130 cm. Med det sagt är den speciellt utformad för barn, vilket också är anledningen till att den har en låg vikt på enbart 190 gram som gör den mer lätthanterad och lättmanövrerad för barn och juniorer. Racket är perfekt för de juniorer som är nybörjare och precis börjar att testa på tennis samt spelar med mjukare bollar. Ramen är konstruerad i aluminium för en lättare vikt.


Babolat Boost A

Detaljer

Babolat Boost A är ett 27-tums racket som är perfekt för damer eller juniorer som går ifrån 25 eller 26 tum upp till fullängdsracket som detta är tack vare att det är lättspelat och lättsvingat med en låg vikt på 260 gram. Racket är speciellt designat för juniorer som behöver ett snällt och lättpspelat racket.

För att göra den mer lätthanterat och lämpligare för juniorer har den en stor sweetspot och är större i träffytan.


Prince Textreme Tour 100L

Detaljer

Prince Textreme Tour 100L är ett tennisracket för kvinnor som söker ett lättsvingat tennisracket eller för juniorer över 11 år. Racket erbjuder en låg vikt på 260 gram samt god kontroll och spin tack vare dess glesare strängningsmönster.


Wilson Blade 100UL v7.0

Detaljer

Wilson Blade 100UL v7.0 är ett tennisracket för juniorer som går över till fullängdsracket vid cirka 11-12 års ålder. Det är därför designad med en låg vikt på 265 gram som gör den lätthanterad och lättsvingad. Racketen erbjuder god kontroll tack vare karbon som flätas för att ge ett vridtsyvt racket. Detta gör också att racketen flexar lite vid bollträff för ökad fart och komfort.

 Den har en längd på 686 mm


Babolat Pure drive Lite 2021

Detaljer

Detta racket är lämpat för juniorer som ska gå över till fullängdsracket med en länd på 685mm. För att passa juniorer har den en låg vikt, men samtidigt som den inte kompromissar på fart. För att göra racket mer lättspelat är sweetspoten mer tätsträngad vilket bidrar till en bättre kontroll samtidigt som den ger bra fart. Vikten ligger på 270 gram.


Babolat Pure Strike 25 tum

Detaljer

Babolat Pure Strik är ett tennisracket för barn i åldern 8-11 år på 25 tum. Den har en lätt vikt på 250 gram vilket gör den skonsam och lättmanövrerad. Detta racket är ett utmärkt val för yngre juniorer och barn som vill ha ett högkvalitativt och högpresterande racket, men som lämpar sig för deras ålder.


Babolat Drive Jr 24 tum

Detaljer

Babolat Drive junior är ett 24-tums tennisracket som passar juniorer och barn som har en längd på 125-135 centimeter.

Racket är grafitförstärkt vilket ökar känslan vid bollträffar samtidigt som den har en lätt vikt vilket gör den mer lättmanövrerad.  Den är även designad med ett extra smalt grepp vilket gör den lämpligare för juniorer som har mindre händer. Detta är helt enkelt ett utmärkt tennisracket för junioren som utvecklar sin tennis.


Head Graphene 360+ Extreme jr 26 tum

Detaljer

Head Graphene 360+ Extreme Jr är ett 26-tums racket som passar juniorer i åldrarna omkring 9-12 år som vill ha ett högkvalitativt och högpresterande racket. Det utmärker sig speciellt för juniorer som gillar att slå hårt och med mycket topspin.

Trots att racket är mindre och anpassat för juniorer erbjuder den en fantastisk styrka med en anpassad tyngd och balans som är optimerad för juniorer. Racket är tillverkat helt i det prisbelönta materialet Graphen.


Att välja tennisracket för barn & juniorer

De mest kritiska kriterierna för att välja junior tennisracket är racketens längd och längden på ditt barn.

Längden på ett tennisracket är en av de viktigaste justeringar som tillverkarna gör för att säkerställa att de är barnvänliga, medan längden på ditt barn hjälper till att avgöra vilken racketlängd de ska använda.

Testa racketlängd för ditt barn

En metod som används för att testa längden på en racket för barn är först att ditt barn står rakt. Därefter placerar du tennisracketen på sidan med rackethuvudet vilande på marken och rackethandtagets bakkant pekande uppåt.

Låt ditt barn nu placera handflatan längst ner på handtaget.

Om ditt barns arm förlängs bekvämt och vilar på tennisrackets slut har du hittat racketen med rätt längd. Men om ditt barn måste böja armen för att bekvämt vila handen på slutet av handtaget eller om handen inte når den, kommer du antagligen att vilja flytta upp eller ner i en storlek.

Naturligtvis, om du vill göra ditt köp online så har du troligen inte tennisracketar till hands. Om så är fallet kan du helt enkelt mäta från golvet till ditt barns hand för att hitta rätt passform.

Det är viktigt att notera att det inte alltid kommer att passa perfekt för varje barn. Om du tycker att ditt barn är mellan två storlekar och du inte är säker på vilken riktning du ska välja rekommenderar vi den mindre storleken. Det blir lättare för dem att hantera.

Det kan vara frestande att köpa ett större juniorracket som ditt barn kan växa in för att spara pengar. Vi rekommenderar att du inte använder detta tillvägagångssätt och uppmuntrar dig att matcha ditt barn med racketen av rätt storlek av två skäl. Först blir det roligare med ett racket som är utformat för deras ålder och längd. För det andra, att gå över till ett racket som är för stor för tidigt kan ge barn risk för skador, vilket inte är värt de små besparingarna.

Greppstorlekar för barn

Greppstorlek avser omkretsen på en rackets handtag . För barn är det enkelt att välja lämplig greppstorlek eftersom tillverkarna producerar en 4-tums greppstorlek för nästan alla junior tennisracketar. Jämför det med vuxna greppstorlekar där det finns ett bredare urval. Du kan hitta lite variation; andra greppstorlekar är dock sällsynta.

I vissa fall kan ett racketgrepp vara för stort eller för litet för ditt barn. Om så är fallet kan vissa justeringar göras för att anpassa passformen. Att göra greppet mindre tenderar att vara lite mer utmanande. Men om du tycker att greppstorleken är för liten är det enklaste sättet att bygga upp ett grepp att bara lägga till en eller flera greplindor vilket kommer att öka greppstorleken.

Material och vikt för juniorracket

I likhet med strängar är avancerade racketmaterial inte en avgörande faktor för valet av en tennisracket för barn och juniorer. Med undantag för vikt kommer barnen inte att kunna märka skillnaden i känsla att jämföra ett material med det andra.

Vanligtvis är juniorracketar tillverkade av prisvärd och lätt aluminium och ibland en blandning av grafit. För föräldrar är detta goda nyheter eftersom det här är billiga material som gör barntennisracketar betydligt billigare än tennisracketar på proffsnivå.

Den viktigaste faktorn när det gäller material och en tennisracket för barn är hållbarhet, och alla racketarna i vår lista över de bästa racketarna för barn klarar testet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!
Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!