Vid Vilken Ålder kan man Börja Spela Tennis?

Tennis är en av de mest följda och utövade sporterna i världen, och varje år upptäcker en stor mängd människor det fantastiska med tennis. Dessutom kommer det en stor mängd barn som vill följa fotspåren från stora spelare som Rafa Nadal och Roger Federer och bli den nya världsmästaren.

En vanlig fråga från föräldrar är när deras barn kan spela tennis. Det egentliga svaret på den frågan är att det inte finns någon förutbestämd ålder, som är fallet med de flest sporter. Det är också viktigt att poängtera att det är en stor skillnad för barn mellan att spela tennis i form av att bara slå några bollar och låta barnet ta tennislektioner till exempel (dock finns det tenniskurser som är speciellt utformade för barn).

Huruvida ett barn är beredd att ta emot tennislektioner beror mer på deras färdigheter, förmågor och kapacitet snarare än deras ålder.

Många barn vid 4 års ålder har redan en ganska avancerad motorisk samordningskapacitet som gör att de kan börja spela tennis, men det är nödvändigt att ta hänsyn till att deras uppmärksamhetskapacitet ännu inte är särskilt utvecklad. I denna ålder gör de ständiga distraktionerna tennislektioner till mer av en lek.

Vid vilken ålder kan man börja spela tennis?

Det finns en stor samsyn att barn kan börja spela tennis vid 4-5 års ålder. Men detta har mycket att göra med deras utveckling och personlighet. Givetvis är det viktigt att ha i åtanke att de kanske inte har så bra uppmärksamhetsspann och därför blir det mer av en lek i början. När barnen når denna ålder har de redan ganska utvecklat sina psykomotoriska färdigheter, sin samordning och uppmärksamhet och anpassat sig mycket bättre till spelets krav.

Om ditt barn börjar tidigare än 4 finns det inte mycket fördel annat än att det är en rolig lek. Detta eftersom att barnet är för ungt för att förstå vad de gör. Men det skadar aldrig att ta med barn till tennisplanen när de är 2 eller 3-åriga och rulla bollarna till dem och introducera dem till sporten tennis. Kanske kommer de att bli förälskade i bollarna, racketarna och banorna vilket kommer att göra dem mer intresserade när de faktiskt börjar lära sig ett eller två år senare.

Om ditt barn lär sig tennis efter 5 års ålder kan de fortfarande bli bra spelare. Men barn som tränare som börjar lära sig tennis efter 10 års ålder kommer att ha en klar nackdel jämfört med ett barn som lär sig tidigare. Även om de inte har tagit lektioner eller satsat så mycket under de första åren kommer själva vanan och erfarenheten i tidig ålder att göra att de kan utvecklas på ett fördelaktigt sätt.

I tidig ålder kommer det att kunna göra att barnen förbättrar sin teknik och göra dem bekanta med utrustningen och med de grundläggande idéerna i spelet. Det som rekommenderas mest är att barnet använder sina “tränings” -racketar, nät och bollar som anpassar sig till hans / hennes fysiska förhållanden.

Detta är den perfekta åldern för att låta barn experimentera med racketskotten, balansera bollen och komma i kontakt med den grundläggande tekniken i denna sport. Avsikten är att hjälpa barn att vänja sig vid planen, dess dimensioner, handtagen och vikten på racketarna och bollarna.

Dessutom, tack vare denna sport kommer de små att börja stärka sin hastighet, smidighet och reflexer, samtidigt som alla muskler i kroppen utvecklas. För att undvika skador och obehag är det bäst att använda junior tennisracketar från 5 till 12 år. Dessa racketar är mer ergonomiska och lättare än vuxna och låter barnet utföra rörelser och skott på ett bekvämare sätt.

Oavsett barnets ålder måste båda föräldrarna och deras träningsform vara flexibla och kunna anpassa sig till deras önskemål och förmåga, utan att lämna alla typer av psykologiskt tryck eller fysisk överbelastning. Vid den åldern måste föräldrarna helt enkelt ha som mål att deras barn ska ha kul. Det är inte bra att sätta stor press på barnen i så tidig ålder, utan de ska spela för att de vill och tycker det är roligt. Annars kommer de att bli avskräckta och inte vara så pigga på att spela tennis när de blir äldre.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Fynda Padelutrustning på senaste Kampanjerna!
Fynda Padelutrustning på senaste Kampanjerna!