12 Bästa Padelmärken [Lista & Guide]

Bra utrustning är grunden till alla sporter. Även om det viktigaste tillbehöret för padel är racket finns det också en mängd andra tillbehör och accessoarer som kan vara bra att ha såsom skor, väskor, tröjor, bollar, och mycket mer.

Men när du ska utforska padeltillbehör har du säkert sett att det finns en hel del olika märken att välja mellan. Så vad ska du välja?

Här presenterar vi en sammanställning av de 12 bästa padelmärken. Alla dessa märken tillverkar olika padeltillbehör, men de viktigaste är givetvis padelracket. Sedan tillverkar även många av märkena andra tillbehör också.

Vissa av dessa märken är nya till marknaden och specialierade på padel, men andra är betydligt äldre och har specialiserat sig på olika typer av sportutrustning. Vissa har sina rötter i tennis och har därför kunnat använda sin expertis från den relativt liknande racketsporten för att utveckla högkvalitativ och högpresterande padelutrustning.

Många av dessa märken som vi presenterar för dig grundades för några år sedan i Spanien och har utvecklats genom åren när det gäller prestanda, element, teknik och design.

Amatörspelare känner sig ofta överväldigade när de väljer sitt första padelracket, särskilt eftersom det finns så många märken och alternativ på marknaden. Det räcker dock att bara överväga några egenskaper som gör ett racket lämpligt.

Det är mest rekommenderat att leta efter padelracketar som är hanterbara, av god kvalitet och tillverkade av ett erkänt varumärke eftersom detta är en utmärkt garanti för kvalitet och hållbarhet. Ett bra ställe att börja när du inte riktigt vet vad du ska leta efter och välja är att välja padeltillbehör från högkvalitativa och välkända padelmärken där du vet att diu får kvalitet och prestanda.


Siux Padel

Detta spanska padelföretag har blivit en av de mest populära bästsäljande varumärkena inom padel. Siux grundades 2013 och från det ögonblicket uppmärksammades spelare på alla nivåer. I själva verket spelar World Padel Tour-spelare som Javi Ruiz, Lucho Capra och Álvaro Cepero med racketar från Siux. Siux berömmelse har spridit sig till alla delar av världen och syns i de flesta turneringar och tävlingar.

Förutom padelracketar erbjuder märket en rad olika tillbehör inom padel.

Utforska Siux padelprodukter här


Head

Head är ett varumärke med en lång historia och en av de stora specialisterna inom racketsport. I själva verket grundades detta varumärke på 1950-talet, men på senare tid har det även specialisert sig på padel. Men det har också vuxit till ett av de mest kända padelmärkena, valda av spelare som Sanyo Gutiérrez och Ariana Sánchez, stjärnor i World Padel Tour.

Detta varumärke har också en rad högkvalitativa racket för både nybörjare och avancerade spelare. Ett av de mest kraftfulla vapnen inom detta område är Head Evo Sanyo. Inspirerad av den professionella Sanyo Gutiérrez-racketen, men med egenskaper som gynnar kontroll och hanterbarhet. Från Head hittar du alla olika typer av tillbehör och accessoarer.

Utforska Head padelprodukter här


Dunlop padel

Dunlop är förmodligen ett av de äldsta varumärkena. Det grundades på 1880-talet och började som däcktillverkare. Men det var inte förrän det andra decenniet av 1900-talet som de började tillverka tennisracketar. De kom senare in på padelmarknaden och är ett av de mest sålda professionella varumärkena idag. Dunlop har också högprofilerade spelare från sitt lag, stjärnor i World Padel Tour som Juani Mieres, Patty Llaguno och Ramiro Moyano.

En av de mest rekommenderade padelracketarna för nybörjare är Dunlop Renegade. Ett racket fokuserade 100% på kontroll, med ett runt format och dålig balans för att vara hanterbar. Dessutom har den en högkvalitativ kol- och glasfiberkonstruktion.

Utforska Dunlop padelprodukter här


Bullpadel

Bullpadel är ett varumärke som talar för sig själv. Det är faktiskt Padel-varumärket som säljer flest racketar året runt. Detta spanska padelföretag grundades 1995 och är enormt populärt inom padelvärlden.

Detta varumärke tillhör varumärkena med det största professionella teamet som består av de bästa spelarna i världen inklusive Paquito Navarro, Maxi Sánchez, Fede Chingotto, Juan Tello, Alejandra Salazar och Delfi Brea. Bullpadel är utan tvekan ett av de mest välrespekterade och högkvalitativa padelvarumärkena på marknaden. Från Bullpadel kan du bara förvänta dig allra högsta kvalitet och prestanda.

Utforska Bullpadel padelprodukter här


NOX Padel

Nox är ett varumärke som är 100% dedikerat till padel. Det är också ett av de mest sålda under de senaste åren. Faktum är att Nox är en av de officiella sponsorerna av World Padel Tour med exklusiva padelracketar för tävlingen som används av spelare såsom Agustín Tapia, Miguel Lamperti och tvillingarna Sánchez Alayeto. Nox padelsamlingarna är vanligtvis stora och erbjuder ett stort antal padelracket för alla spelstilar och nivåer. Dessuto erbjuder varumärket en rad andra padeltillbehör.

Utforska Nox padelprodukter här


VIBOR-A

Vibor-a är sett som en av de bästa tillverkarna av padelracket på marknaden. Vibor-A grundades 2011 och specialiserar sig på padelprodukter. Detta varumärke har också valts ut av många spelare på World Padel Tour inklusive Martín Sánchez Piñeiro, Alba Galán, Maxi Gabriel och Verónica Virseda.

Utforska Vibor-A padelprodukter här


Adidas

Adidas är ett av de mest välkända sportvarumärkena på marknaden. Adidas har också på senare tid gått in i padelindustrin.

De tre strecken är ikoniska och är förmodligen det mest kända sportmärket i världen. Känd för sin närvaro inom alla sporter, särskilt inom sko- och textilsektorn. Adidas har dock utvidgat sina horisonter för att nå olika sporter varje år. I padel är det ett varumärke som redan har en mycket solid grund och anses vara en av de bästa och mest rekommenderade av proffs. Tillsammans med Bullpadel och Siux är det ett av varumärkena som säljer flest padelracketar varje säsong. Detta märke har också ett fantastiskt team av professionella spelare som Alex Ruiz, Ale Galán och Martita Ortega.

Utforska Adidas padelprodukter här


Akkeron

Akkeron har blivit ett riktmärke för padel de senaste åren. Detta varumärke har redan en historia på mer än 10 år och utvecklar padelracketar som trotsar nuvarande trender. Detta padelföretag kännetecknas av samlingar av fantastiska padelracketar med olika typer av material, format, nivåer och spelstilar.


Babolat

Babolat är ett av de varumärken som redan hade en välformad historia rean innan de gick in i padelvärlden. Babolat är kanske mest känt inom tennis, men har också blivit ledande inom padel. Tillsammans med Head är det ett specialmärke för racketsport. I padel har det också blivit ett av de mest utvalda varumärkena eftersom det representerar World Padel Tour-spelare som Juan Lebrón och Victoria Iglesias.

År 2021 fick de en helt ny kollektion, som även inkluderar Veron padelracketar. En av de mest rekommenderade modellerna för dem som börjar spela padel och letar efter bästa kvalitet är Babolat Counter Viper.

Utforska Babolat padelprodukter här


Star vie

Star vie är fortfarande ett av de mest kända padeltennisvarumärkena idag. Det grundades 2002 och håller på att fira sitt 20-årsjubileum. Star Vie är en av världens bästsäljande varumärken inom padel. Det är också en bra referens i World Padel Tour, med emblematiska spelare som Mati Díaz, Cristian Gutiérrez, Mari Carmen Villalba, Jorge Nieto, Javi Garrido och Adrián Blanco.

Utforska Star Vie padelprodukter här


Prince

Prince är ett av pionjärmärkena i padelvärlden och det är också en av de första padeltillverkarna. Sedan dess ursprung är det ett varumärke som har kännetecknats av sin stora nyhet och utveckling som har förändrat sättet att spela och se padel.

Prince padelracketar har exceptionellt kvalitetsmaterial för att ge den bästa upplevelsen i padelvärlden, detta tillsammans med dess ständiga innovationer inom teknik som Antivibration Face System, vars huvudsakliga funktion är att minska vibrationerna när du träffar bladets mitt. Dessa vibrationer når fram till paddelbryggan på ett reducerat sätt och följaktligen minskas möjliga skador på spelarens handled och armbåge till ett minimum.

Utforska Prince padelprodukter här


Stiga

STIGA Sports erbjuder padelracketar för alla, oavsett om du är ute efter känsla, hastighet eller kontroll.

Alla STIGA-paddelracketar har ett så kallat hypersoft-skum, vilket innebär en kärna med svart EVA-skum med en speciell densitet som resulterar i en större sweet spot och mer kontroll. Detta ger spelaren maximal känsla och ett bra svar oavsett om stilen är stötande eller defensiv. EVA-skummet är otroligt slitstarkt och gör att din racket kan hålla en hög prestanda under lång tid.

STIGA erbjuder handgjorda racketar av högsta kvalitet och med olika spelegenskaper.

Utforska Stiga padelprodukter här


 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!
Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!